Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 9

Obuolių actas vaistas nuo įvairių ligų

Obuolių actas nuo seno laikomas ne tik maistu, bet ir vaistu nuo įvairių ligų. Tiesą sakant, ir kitų rūšių actas (pavyzdžiui, vynuogių ar balzamo) ne mažiau veiksmingas. Kiekvienas natūralus actas turi mūsų organizmui svarbių mineralų, vitaminų ir organinių rūgščių.

Obuolių actas vaistas nuo įvairių ligų

Taigi kaip veikia actas?

1. Lieknina. Neseniai atlikti japonų mokslininkų tyrimai dar kartą patvirtino, kad actas stabdo riebalų kaupimąsi organizme. Pelės, maitintos riebiu maistu, ant kurio užlašinta acto,priaugo 10 procentų mažiau riebalų nei analogiškos dietos, tik be acto, besilaikiusios jų „kolegės“. Mokslininkai įrodė, kad actas veikia genus, atsakančius už riebiųjų rūgščių rūgimą ir baltymų deginimą gaunant energijos.

2. Mažina cukraus kiekį kraujyje. Actas lėtina gliukozės pasisavinimo procesą. Taigi jei padauginote saldumynų ar angliavandenių (duonos, makaronų, bulvių, ryžių ir pan.), išgerkite stiklinę vandens su trupučiu acto – taip minimizuosite žalą savo figūrai. O gamindama salotas būtinai pagardinkite jas bent mažu šlakeliu acto.Vos pusantro šaukšto acto gali sumažinti gliukozės kiekį kraujyje iki 42 procentų!

3. Mažina nuovargį per treniruotę. Ilgos treniruotės ir raumenų pervargimas, taip pat stresas verčia organizmą išskirti pieno rūgštį, kuri sukelia raumenų skausmus. Įdomu tai, kad acte esančios aminorūgštys šiuo atveju veikia tarsi priešnuodžiai. Be aminorūgščių, acte yra kalio ir specialių enzimų, kurie taip pat padeda atsikratyti nuovargio. Tereikia po treniruotės arba jos metu išgerti stiklinę vandens su 1 ar 2 šaukštais acto.

4. Balina dantis ir naikina blogą kvapą iš burnos. Pamėginkite rytais praskalauti burną acto tirpalu (1 dalis acto, 1 dalis vandens). Actas padės nubalinti dantis ir sunaikins blogą burnos kvapą sukeliančias bakterijas.

5. Gerina virškinimą. Jei manote, kad virškinimas sustojo dėl bakterinės infekcijos, jums padės keletas gurkšnių vandens su actu (1:1). Actas suveikia kaip antibiotikas ir antiseptikas. Be to, actas puikiai nuima ir žarnyno spazmus.

6. Stabdo žagsėjimą. Išgerkite mažais gurkšneliais 1 šaukštą acto. Jo rūgštumas padės greitai numalšinti įkyrų žagsulį.

7. Padeda virškinti riebų maistą. Be abejo, riebus maistas – ne į sveikatą. Bet jei jau nutiko taip, kad jo prisivalgėte ir padauginote, išgerkite 1 stiklinę šilto vandens su išmaišytu 1 šaukšteliu medaus ir 1 šaukšteliu acto. Savijauta turėtų pasitaisyti.

8. Gydo naktinius kojų traukuliams. Jei naktimis kamuoja kojų traukuliai, kasdien prieš miegą išgeriant po stiklinę šilto vandens su 2 šaukštais acto ir trupučiu medaus ši problema turėtų liautis.

9. Gydo slogą. Gėrimas su actu padeda greičiau nutekėti gleivėms. Į stiklinę vandens įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį acto, išgerkite šią stiklinę per keletą kartų. Sloga praeis greičiau nei per 7 dienas!

10. Gydo anginą. Vos pajutus perštėjimą gerklėje rekomenduojama sumaišyti pusę stiklinės obuolių ar vynuogių acto su tokiu pat kiekiu šilto vandens. Paskalaukite šiuo tirpalu gerklę kas valandą. Dauguma bakterijų tokioje rūgščioje terpėje žūsta ir infekcija greitai praeina.

Tai svarbu! Gydomųjų savybių turi tik natūralus actas, todėl būtinai atidžiai perskaitykite etiketę. Ir atsargiai jį naudokite jei sergate žarnyno ir virškinamojo trakto ligomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 18:12 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su grikiais
Gaminame. Kiaulienos kotletai su grikiais. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau