Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 12

Pamirškite apie 10 000 žingsnių - širdžiai pakanka ir 3000

Jei sergate lėtiniu širdies nepakankamumu, bet norite pagerinti savo šansus gyventi ilgiau ir palaikyti gerą širdies sveikatą, visiškai pakanka 30 minučių trukmės pasivaikščiojimo, per kurį žengiate 3000 žingsnių.

Pamirškite apie 10 000 žingsnių - širdžiai pakanka ir 3000

Gydytojai neretai ragina širdies ligomis sergančiuosius susilaikyti nuo fizinio aktyvumo ir skiria jiems medikamentų ar net elektrokardio-stimuliatorių, tačiau naujausi tyrimai rodo, kad kasdieniai pasivaikščiojimai vidutiniu tempu garantuoja tokį pat efektą.

Nors asmenims, kurie serga širdies ligomis, griežtai draudžiama sportuoti, nes nerimaujama, kad tai galėtų dar labiau pabloginti širdies raumens gebėjimą pumpuoti kraują, Norvegijos Trondheimo universiteto ligoninės (Universitetssy-kehuset i Trondheim) tyrėjai nustatė, kad kai kurios fizinio aktyvumo rūšys vis dėlto galėtų būti naudingos.
Tų širdies ligomis sergančiųjų, kurie 12 savaičių kasdien nueidavo 3000 žingsnių, širdies raumens funkcija pagerėjo, o tai savo ruožtu pagerino jų gebėjimą būti fiziškai aktyviems. Saikingas nuolatinis krūvis, nueinant minėtą žingsnių skaičių per 30 minučių, garantavo tokį pat efektą, kaip didesnis ir intensyvesnis krūvis.

Tyrėjai tikrino skirtingus variantus su 261 žmogumi, sergančiu lėtiniu širdies nepakankamumu. Apskritai vidutinio krūvio pasivaikščiojimas sumažino širdies raumens įtampą, pagerino širdies funkcijas ir kraujagyslių dilataciją, padėjo formuoti naujas kraujagysles ir sumažino kraujospūdį.

Mokslininkai mano, kad šis atradimas labai svarbus. Lėtinis širdies nepakankamumas jau seniai laikomas tiek pat mirtina liga, kaip vėžys, ir juo sergantys asmenys iki šiol galėjo turėti mažai vilčių gyventi ilgai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.08.2019 laikas 19:39 Receptai – Patiekalai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

14.11.2017 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Juodasis ridikas nuo kosulio

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: juodasis ridikas, medus.

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 07:33 Receptai – Patiekalai Gardus varškės pyragas
Pasigaminkime labai skanų ir gardų pyragą iš varškės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau