Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 9

Patarimai, kaip išvengti refliukso

Statistika skelbia, kad susirgimų gastroezofaginiu refliuksu pastaraisiais metais Lietuvoje itin padaugėjo. Refliuksas pasireiškia deginančiu skausmu, rėmens griaužimu apatinėje krūtinės dalyje, kai rūgštys iš skrandžio pakyla atgal į stemplę. Liga diagnozuojama, kad refliuksas kartojasi bent du kartus per savaitę. Gydoma vaistais, bet gali padėti ir natūralios priemonės, gyvenimo būdo pokyčiai.

Patarimai, kaip išvengti refliukso

15 būdų, kaip išvengti refliukso:

Numesti svorio. Tyrimai parodė, kad numetus 10 % kūno riebalų gali pagerėti savijauta ir pranykti arba kamuoti rečiau refliukso simptomai.

Laikytis priešrefliuksinės dietos. T. y. atsisakyti šokolado, alkoholio, kofeino, kepto, riebaus, aštraus maisto. Ne visiems pakanka pakeisti mitybos įpročius, kad varginantys simptomai dingtų. Be to, reikia atsiminti, kad taip maitintis reikės visą gyvenimą.

Į mitybą įtraukti migdolus. Tai šarminis produktas, geras kalcio šaltinis, padedantis atkurti organizmo pH pusiausvyrą.

Vartoti alavijų sultis. Per dieną rekomenduojama išgerti iki 60 ml neperdirbtų alavijų sulčių.

Dieną pradėti nuo stiklinės šilto vandens su citrina. Rekomenduojama gerti tuščiu skrandžiu 15 – 20 minučių prieš valgį, kad organizmas galėtų natūraliai subalansuoti rūgštingumo lygį. Vanduo su citrina pažadina organizmą, gerina virškinimo veiklą ir tai yra visiems saugi vartoti priemonė.

Gerti vandenį su soda. Manoma, kad toks gėrimas padeda sumažinti organizmo rūgštingumą, nors mokslinių įrodymų apie tokio gėrimo efektyvumą, nėra.

Vartoti obuolių sidro actą. 1 – 2 šaukštelius obuolių sidro acto galima sumaišyti su medumi ir stikline arbatos. Naujausi tyrimai parodė, kad refliuksas pasireiškia, jei skrandis išskiria per mažai rūgšties, kad galėtų tinkamai suvirškinti maistą. Todėl rūgštūs produktai gali padėti pagerinti savijautą.

Po sunkaus, refliuksą skatinančio maisto suvalgyti raudoną, „Red Delicious“ veislės obuolį.

Vartoti probiotikus. Papildai su mielėmis (saccharomyces boulardii), probiotikais, kurių daugiausiai plonojoje žarnoje, padeda optimizuoti svarbiausių mikroelementų įsisavinimą ir užtikrinti geriausią virškinimą.

Galima vartoti raudonosios guobos papildus, kurie mažina sudirginimą ir ramina sudirgintus virškinamojo trakto audinius.

Gerti žolelių arbatas. Refliukso simptomus taip pat gali slopinti ramunėlių, mėtų, pankolių arbatos.

Po valgio rekomenduojama kramtyti gumą, kuri skatina seilių išsiskyrimą ir taip sumažina rūgščių lygį stemplėje.

Miegoti ant kairiojo šono. Tyrimai parodė, kad miegojimas ant pilvo arba ant dešiniojo šono, gali papildomai spausti skrandį, todėl gali suaktyvėti refliukso simptomai. Miegas ant kairiojo šono saldesnis, nes patiriama mažiau diskomforto.

Mesti rūkyti. Rūkymas lėtina virškinimąir skatina skrandžio rūgšties išsiskyrimą ir mažina seilių išsiskyrimą – taigi, sukuria palankias sąlygas refliuksui.

Nevilkėti per ankštų drabužių. Ypač rekomenduojama vengti drabužių, aptemptų ties liemeniu, kurie gali spausti vidaus organus ir paaštrinti refliukso simptomus. Iki tol, kol savijauta nepagerės, rinktis tokius drabužius ir aksesuarus, kurie lengvai tamposi ir yra patogūs!

Patarimai, kaip išvengti refliukso

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.11.2019 laikas 08:36 Receptai – Patiekalai Makaronai Su Mėsa Ir Daržovėmis, Be Virimo

Greitas patiekalas. Skanūs makaronai pietums. Makaronai su mėsa ir daržovėmis. Kitą dieną jei nesuvalgote makaronai išlieka nesusilietę, atskirti vienas nuo kito ir tokie pat skanūs, tereikia juos pašildyti.

...

Skaityti daugiau

14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

20.09.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sergant diabetu
Diabetas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai sergant diabetu, diabetas, diabeto gydymas, receptai diabetui, vaistažolės diabetui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau