Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Aiškiaregiai, Didieji Pranašai » 2017 » Spalio » 14

Pranašai ir pranašystės kurios išsipildė

Ar netrukus prasidės Trečiasis pasaulinis karas? Ar Pranciškus yra paskutinis popiežius? Ar Zimbabvės prezidentas Robertas Mugabe žus aviakatastrofoje? Su svarbiais pasauliui įvykiais susijusios pranašystės kaitina žmonių vaizduotę jau ilgą laiką, tačiau niekas negali atsakyti, ar pranašai tikrai turi talentą, ar tiesiog išpranašauja viską taip aptakiai, kad įvykiai prie pranašysčių gali būti tiesiog pritempti.

Garsios ir taiklios pranašystės kurios išsipildė

Zimbabvėje žinomas pastorius ir pranašas Emmanuelis Makandiwa perspėja: šios šalies prezidentas R. Mugabe mirs lėktuve, rašo lenkų portalas Newsweek.pl.

„Matau žmogų, kurį bando išgelbėti. Jam dedama deguonies kaukė. Bet aukščiausiasis jau pasiėmė jo dvasią“, - apie savo viziją pasakojo E. Makandiwa paskutiniame susitikime, į kurį iš visos Afrikos atvyko net 100 tūkst. žmonių.

„Pasiims jo kūną į ligoninę ir laikys ten tris dienas nepripažįstant, kad pranašystė išsipildė“, - sakė jis.

Ši informacija žaibiškai išplito, tačiau žmonės iš pranašo reikalavo konkrečių detalių. E. Makandiwos vadovaujamos bendruomenės atstovas pasakė, kad pranašas daugiau informacijos atskleis jau netrukus.

E. Makandiwa jau anksčiau skelbė apie R. Mugabe mirtį. Afrikos politikas turėjo „mirti“ jau 2012 metais. „Kažkas mirs penktadienio rytą, kad galėtumėte būti laisvi“, - sakė anuomet E. Makandiwa. Tuo metu tą pačią pranašystę paskelbė kitas Afrikos pranašas, veikiantis Nigerijoje - T. B. Joshua.

Po metų E. Makandiwa paskelbė, kad „iki metų pabaigos“ Zimbabvės gyventojai taps turtingi - jų kišenės bus pilnos aukso, kuris stebuklingu būdu atsiras jiems tiesiog po kojomis. „Įprastai turėtumėte kasti, kad jį atrastumėte. Tačiau šį kartą nereikės nieko ieškoti“, - tvirtino jis susirinkusiai miniai.

Kai iki metų pabaigos nieko panašaus nenutiko, tuo metu buvę stadione žmonės įsiuto ir reikalavo paaiškinimo. E. Makandiwos atstovas paaiškino, kad „pranašas kalbėjo nebūtinai apie auksą. Galėjo kalbėti apie kai ką kitką, pavyzdžiui, apie išmintį“.

Pranašystė apie karalių

Pranašystes būtų galima padalinti į dvi grupes - konkrečias, su pavardėmis ir datomis, ir poetiškas, aptakiai kalbančias apie baisius įvykius. Pastarosios, užrašytos į pasąmonės srautą panašiu stiliumi, kalba apie universalius įvykius. Valdžios perversmai ir didelės katastrofos nutikdavo ir X ar XVI amžiuose. Būtent todėl galima šias pranašystes interpretuoti visaip ir pritempti prie jų daugelį įvykių, kurie jau įvyko.

Tokioms priklauso ir žymiausios pranašystės, kurias paskelbė Nostradamas. XVI amžiuje gyvenęs gydytojas ir okultistas buvo karalienės Kotrynos Mediči patarėjas. Teigiama, kad jis numatė jos vyro, Henriko II, mirties aplinkybes, kuris žuvo riterių turnyre.

Turnyro dieną Kotryna sapnavo vyrą išmušta akimi. Karalius Henrikas, didelis riterių turnyrų mylėtojas, buvo nesukalbamas ir nusprendė dalyvauti kovoje ant arklio, vardu Malheureux (Nelaimingas). Po trijų laimėtų dvikovų, jis užsimanė dar vienos - su Škotijos karališkosios sargybos kapitonu Gabrieliumi de Montgomery. Kad geriau matytų, karalius pakėlė šalmo akių apsaugą. Per dvikovą Montgomery ietimi smeigė į karaliaus krūtinę. Ietis lūžo, o jos skiedra įsmigo Henrikui į akį.

Visai šiai istorijai prieskonio suteikia faktas, kad specialiai sukviesti gydytojai, kurie turėjo gelbėti karalių, skundėsi karaliaus sužeidimų dydžiu. Kad palengvintų jiems darbą, buvo nukirsdinti keturi nusikaltėliai, o jų galvos buvo atvežtos gydytojams kaip medžiaga eksperimentams.

Teigiama, kad visa tai numatė Michelis de Nostradamas. Jis apie tai parašė ketveriais metais anksčiau. Daugiausiai jis rašė apie karus, užkratus ir žmogžudystes. Apie Henriko mirtį jis parašė ketureilį: „Jaunas liūtas nugalės senąjį / kovos lauke dvikovoje / auksiniame narvelyje išdurs jam akis / vieną iš dviejų, kad mirtų baisia mirtimi“. Kai išaiškėjo, kad šis fragmentas greičiausiai aprašo karaliaus mirtį, Nostradamas buvo pripažintas pranašu.

M. de Nostradamas numatė ir Londono didįjį gaisrą 1666 metais („kraujas Londone 66 metais“), Prancūzijos revoliuciją („idiotai be galvos“) bei Antrąjį pasaulinį karą. Jo pranašystėse taip pat yra informacijos apie „vargšų palikuonį, kuris savo liežuviu patrauks milijonus“. Adolfas Hitleris gimė skurdžioje šeimoje, o jo oratoriniai sugebėjimai nuvedė jį į valdžios olimpą. Nostradamo pranašystėje pasirodo taip pat vizija apie kovą su kažkuo vardu „Histeris“. Arba netoli vietos, pavadinimu Hister, kas lotynų kalba reiškia Dunojų.

Po rugsėjo 11-osios, be abejo, pradėta kalbėti, kad Nostradamas taip pat išpranašavo šią ataką. „Jo veikaluose randame „didžiosios ugnies“ aprašymą iš žemės vidaus, kuris lems „drebėjimą Naujajame Mieste“ (Niujorkas anglų kalba reiškia „Naujojo Jorko miestas“), o „dvi uolos“ (du dangoraižiai) stos į kovą. Pasak prancūzų vizionieriaus kūrybos žinovų, jis taip pat numatė didelį žemės drebėjimą JAV 2015 metų lapkritį.

Trečiasis pasaulinis karas

Tarp pranašų yra ir tokių, kurių vizijos yra kiek konkretesnės. Aloisas Irlmaieris, vokiečių karys, gimęs XIX amžiaus pabaigoje, išpranašavo Trečiojo pasaulinio karo pradžią. Konfliktas turėtų prasidėti tada, kai Rusija atakuos Europą, o vėliau - Kinija atakuos JAV. Tada amerikiečiai kartu su vokiečiais panaudos „slaptą ginklą“.

Daug politinių pranašysčių paskelbusi yra ir Baba Vanga, bulgarų mistikė, kuri, kaip teigiama, numatė Stalino mirtį, SSRS žlugimą bei povandeninio laivo „Kursk“ katastrofą. Paklausta apie Trečiąjį pasaulinį karą, ji pasakė, kad „jis prasidės, kai žlugs Sirija“, tačiau nurodė 2010 metus. Akla moteris, mirusi 1996 metais, kaip teigiama, numatė, kad 2221 metais žmonija, tyrinėdama kosmosą, atras kažką „siaubingo“. Nemirtingumą žmonija turėtų pasiekti apie 4599 metus.

Tokių „matančių“ turi ir Lenkija. Pranciškonas Česlavas Klimuško išgarsėjo kaip žolininkas, tačiau taip pat buvo parapsichologas ir aiškiaregys. Jis numatė, kad Karolis Wojtyla bus išrinktas popiežiumi, taip pat Trečiąjį pasaulinį karą, kuris turėtų aplenkti Lenkiją.

„Raketos skris virš vandenyno, susidurs su kitomis, nukris į jūrų vandenis, pažadins pabaisą. (...) Šis vandens kalnas atsisuks į Europą. Naujas potvynis! (...) Po vandeniu dings Roma su visais muziejais, su visa nuostabia architektūra. Mūsų tauta (lenkų - red.) neturėtų labai nukentėti. Gal penki, gal dešimt procentų yra pasmerkti. Žinau, kad daug, kad tai jau milijonai, bet Prancūzija ir Vokietija praras daugiau“.

„Islamo valstybės“ iškilimas

Kai kalbama apie pranašystes, negalima nepriminti apie tas, kurias galima perskaityti Biblijoje ar Korane.

Neseniai amerikiečių portalas „Huffington Post“ publikavo Kashifo Chaudhry, JAV Musulmonų rašytojų sąjungos vadovo, straipsnį. K. Chaudhry teigia, kad Mahometas numatė „Islamo valstybės“ atsiradimą ir veiklą.

„Prieš 1400 metus išpranašavo, kad ateis laikas, kai iš islamo neliks nieko, išskyrus pavadinimą, o iš Korano - nieko, tik žodžiai“, - rašo K. Chaudhry.

Jo nuomone, Mahometas „numatė, kad dvasininkija taps korumpuota“, tuomet atsiras jaunų, nesubrendusių ir kvailų žmonių grupė. „Kalbės gražius žodžius, bet griebsis bjauriausių dalykų“.

„Islamo valstybė“ iš tiesų atitinka šį aprašymą, bet religinių karų istorijoje tai nėra pirmoji organizacija, kuri griebtųsi „bjauriausių dalykų“.

Iš krikščionių pusės taip pat galima išgirsti kalbų, kad karas Artimuosiuose Rytuose bei „Islamo valstybės“ egzistavimas buvo išpranašautas Biblijoje. Pavyzdžiui, krikščionių publicistas Chrisas Mitchellas savo knygoje „Kryptis: Jeruzalė“ rašo apie pasiruošimą „paskutinėms istorijos dienoms“.

Paskutinis popiežius

Daugelyje vietų taip pat galima perskaityti, kad Pranciškus bus paskutinis ar priešpaskutinis popiežius, o po to Roma bus sunaikinta. Pagal tariamą Malachijo pranašystę, Jonas Paulius II - tai popiežius, aprašytas kaip „de labore solis“ („iš saulės darbo“), nes gimė užtemimo dieną (1920 metų gegužės 18), o jo laidotuvės taip pat įvyko užtemimo dieną (2005 metų balandžio 8).

Kitas popiežius - tai „gloria olivae“ („juodas“) - Benediktas XVI savo herbe turėjo alyvuogių šakelę. Paskutinis popiežius turėtų būti „juodas“. Įdomu yra tai, kad Pranciškonų vadovas kartais vadinamas „juoduoju popiežiumi“, nes dėvi juodą rūbą ir - panašiai kaip popiežius - užima šią poziciją iki pat mirties.

Malachijo pranašystė greičiausiai yra netikra. Jis gyveno XI amžiuje, tačiau „pranašysčių“ pėdsakai rašytiniuose šaltiniuose pasirodė tik XVI amžiuje, kas, pasak Biblijos tyrinėtojų, rodo tai, kad jos atsirado būtent tada. Jo konkrečių popiežių aprašymai yra tokie aptakūs, kad panaudojus bent dalelę vaizduotės gali būti pritaikyti kiekvienam iš jų. Panašiai kaip ir laikraščių horoskopai.

Pranašystės kurios išsipildė

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.07.2019 laikas 18:33 Receptai – Patiekalai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išsiplėtusių venų gydymui
Išsiplėtusios venos liaudies medicinoje, išsiplėtusios venos, venos, venų gydymas, receptas venoms, vaistažolės venoms, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau