- 02.09.2017
- 0.0 Reitingas
- 3719 Peržiūros
- Komentarai
Ar žinojote, kad slyvos (Prunus domestica) — nektarinų, persikų ir migdolų giminaitės? Jų maisto vertė panaši kaip šių pietietiškų vaisių (išskyrus migdolus), tačiau vietinės slyvos galėtų būti nepurkštos pesticidais, kurie plačiai taikomi auginant persikus ir nektarinus.
• Slyvose yra ypač vertingų antioksidantų, priklausančių prie fenolių pogrupio, kurie geba panaikinti žalas, kylančias dėl riebalų (pvz., cholesterolio) oksidacijos.
• Slyvų valgymas padeda lengviau absorbuoti geležį; tai būtų galima paaiškinti vitaminu C, esančiu šiuose vaisiuose.
• Ląsteliena, kurios esama slyvose, padeda normalizuoti cukraus koncentraciją kraujyje ir palankiai veikia tuštinimąsi.
• Jei valgysite įvairių spalvų ir rūšių slyvų, gausite daugiau skirtingų antioksidantų.
• Jei nusipirkote neprinokusių slyvų, jas galima greitai prinokinti paliekant vienai ar dviem dienoms kambario temperatūroje.
• Slyvas galima drąsiai šaldyti, tik prieš tai patartina išimti kauliukus, kad jos liktų aromatingos ir gardžios.
! Džiovintose slyvose vitaminų ir mineralinių medžiagų yra daugiau nei šviežiose, tačiau jose yra ir daugiau kalorijų.
Pabandykite! Lengvas slyvų desertas
Ingredientai:
• 4-5 didelės mėlynos slyvos
• Truputis skysto medaus (kad būtų saldžiau)
• Cinamonas
• Trupinti graikiniai riešutai
Perpjaukite slyvas pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis. Dėkite į indelį, apibarstykite cinamonu, papildykite trupintais graikiniais riešutais ir užpilkite trupučiu medaus. Jei slyvos labai prinokusios, medaus pilti nebūtina.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau