Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 15

Sveikatos patarimas. Kiek saugus vitaminas C?

Ko gero, vitaminas C yra mažiausiai žalingas junginys, koks tik žinomas. Per 4 tyrimus, kuriuose dalyvavo 3000 žmonių, kuriems kasdien duodavo 10 g vitamino C, nebuvo konstatuotas joks neigiamas poveikis sveikatai. Vienintelis šalutinis reiškinys buvo minkštesnis tuštinimasis.

Ortomolekulinės medicinos gydytojas ir vitamino C terapijos pradininkas Robertas Cathcartas manė, kad minkštas tuštinimasis — geras bendrosios sveikatos indikatorius. Juo pacientas ligotesnis, tuo šis šalutinis poveikis menkesnis. Per savo daugiau nei 25 metų praktiką gydytojas padarė išvadą, kad sveikiems žmonėms galima vartoti 10-15 g vitamino C per dieną, ir tokia dozė nesukels viduriavimo. Peršalimu sergantiems asmenims dozę galima padidinti iki 30-60 g per dieną, o sunkiomis infekcinėmis ligomis sergantiems - iki pat 200 g per dieną.

Kiek saugus vitaminas C?

Įrodyta, jog pranešimai apie tai, kad vitaminas C padidina kraujyje šlapimo rūgšties koncentraciją, nepagrįsti. Taip pat nėra patvirtinta, kad šis vitaminas didina inkstų akmenų riziką. Teoriškai apie ją kalbama, tačiau praktiškai tai niekada nebuvo įrodyta. Vienoje tyrimų apžvalgoje sakoma, kad per gausybę tyrimų apie vitamino C papildomą vartojimą nerasta jokių įrodymų, kad šis vitaminas būtų nesaugus ar sukeltų sunkias komplikacijas. Vieninteliai šalutiniai reiškiniai gali būti susiję su pokyčiais skrandžio ir žarnyno veikloje. Taip pat niekam dar nepavyko rasti tokios vitamino C dozės, kada jis tampa pavojingas sveikatai. Kadangi vitaminas C pagerina geležies absorbavimą, žmonėms, kurie turi genetinę geležies kaupimosi problemą (vadinamąją hemochromatozę), reikėtų papildomai vartoti vitamino E, kuris neutralizuoja vitamino C efektą.

Šaltiniai

1. Am J Clin Nutr, 2005; 81:736-45;

2. Nutr Rev, 1999; 57:71-7

Vitamino C perteklius

Sunkiai šiandien surastumėte žmogų, kuris šiandien vengtų vitamino C (askorbo rūgšties) pertekliaus. Ar tikrai jis toks jau nekaltas? Ar tikrai teisus buvo L. Polingas, teigdamas, kad vitamino C padidinti kiekiai padės išvengti baisių ligų? Beje, jis ir jo žmona, abu mirė nuo vėžio. Ar gali C vitaminas sukelti hipervitaminozę?

Ant maisto pakuočių vitamino C pavadinimas gal būti pakeičiamas šiais kodais:

E300  L-Askorbo rūgštis
E301  Natrio L-askorbatas
E302  Kalcio L-askorbatas
E303  Kalio L-askorbatas
E304  Askorbilo palmitatas, askorbilo stearatas
E315  Eritorbinė rūgštis
E300 - E304 gali būti pagaminti naudojant genetiškai modifikuotus organizmus. E304 gali būti gyvulinės kilmės.

Neigiamas vitamino C pertekliaus poveikis tampriai susijęs su vitamino C vaidmeniu fiziologiniame vystymesi. Jis organizmui, skirtingai nuo kitų vitaminų, yra plataus apsauginio spektro medžiaga. Nuo C vitamino priklauso daugelio fermentų aktyvumas organizme: jis tiesiogiai įtakoja kolageno – baltymo, kuris sudaro didesnę dalį organizmo baltymų, sintezę, baltyminės kilmės hormonų gamybą, nukleininių rūgščių gamybą.

Normaliai, kiek beįvedinėtume į organizmą vitamino C, net ir labai dideles dozes, jo koncentracija audiniuose bus optimali tam audiniui. Vitamino C perteklius suardomas ir išmetamas iš organizmo. Tačiau, po persitvarkymo vitamino C pertekliaus išmetimui, organizmas po to ne iš karto atstato normalią šio vitamino apykaitą. Kurį tai laiką padidintas vitamino C ardymas ir išmetimas organizme iš inercijos vis dar vyksta ir taip sumažėja optimalus jo kiekis visuose audiniuose.

C vitamino hipervitaminozė, pereina į hipovitaminozę, kurios pasekmė – organizme greitai besivystantys patologiniai sutrikimai.

Hipervitaminozė C gali būti lydima nemigos, padidinto jaudrumo, nerimo, tankesnio širdies plakimo.

Jei žmogus vartoja barbitūratus kartu su vitamino  C 0,5 gramo doze, organizme pasireiškia karščio bangos, galvos skausmas, nemiga, nervinis jaudinimas, šlapias prakaitas.

 Nustatyta, kad vitamino C perteklius pablogina širdies aprūpinimą energetinėmis ir plastinėmis medžiagomis; kolageno perteklius (šiuo atveju jo sintetinama daug daugiau) skatina kraujagyslių ligų progresavimą. Vitamino C perdozavimas sutrikdo angliavandenių apykaitą, ypatingai nuo to kenčia sergantys diabetu, nes diabetas dažnai turi ir angiopatijos problemą.

Kaip pasirodė, vitaminas C neigiamai veikia ir į DNR. Kasdien papildomai suvartojant 0,5 gramo  vitamino C sutrinka paveldimumas ir net kyla onkologinio susirgimo grėsmė. Vitamino C vartojimas mineralinių papildų sudėtyje (o tokių vaistinėse kiek nori), ypač jei jis papilde pakliūna kartu su geležimi, tolygus nuodo vartojimui. Trivalentės geležies jonų aplinkoje vitaminas C sugeba generuoti (Fentono reakcija) laisvuosius hidroksilinius radikalus (o juk vitaminas vartojamas, kad sumažinti juos), kurių padidintas kiekis stimuliuoja mutageninius efektus.

 Žinoma, kad nitritai, pakliuvę į organizmą su maistu, reaguoja su skrandžio druskos rūgštimi ir virsta į azoto rūgštį HNO2, kuri lengvai pakliūna į kraują ir išnešiojama po visą organizmą. Pakliuvusi į ląsteles, ši rūgštis reaguoja su nukleoproteinais ir sudaro jų deguonies junginius. Šalia to DNR tripletuose susidaro defektai, kurie yra nepageidaujamų mutacijų priežastis. Kad neutralizuoti šį nitritų neigiamą poveikį, į mėsos produktus imta dėti vitamino C. Šiuo atveju susidaro dehidroaskorbininė rūgštis ir, deja, nemažai tarpinių produktų, daugiausia – laisvųjų radikalų. Jie taip panašūs į vitaminą C, kad ląstelė jų neatpažįsta, praryja ir visa tai baigiasi audinio sužalojimu. To pasekmės gali būti – infarktai, onkologiniai susirgimai ir t.t.

C vitamino, nitritų ir riebalų maiste derinys skrandyje paleis cheminį mechanizmą, kuris pagamins nitrozaminus, o tai jau – kancerogenai.

Paskutinių metų tyrinėjimai rodo, kad vitamino C perteklius (virš 1000 mg) skatina akmenų susidarymą inkstuose.

Nėra gamtoje nė vienos medžiagos, kurios perteklius neveiktų organizmo. Netgi oro ar vandens perteklius organizme turi savo pasekmes. Išmintis – saike.

Vitamino C perteklius šalinamas iš organizmo per inkstus, tačiau norėdami atlikti šį veiksmą, inkstai C vitaminą turi sujungti su jūsų organizme esančiomis mineralinėmis medžiagomis ir tik tuomet šalinti. Jeigu jums nereikalingi organizme kalcis, magnis, cinkas, varis – vartokite kuo daugiau C vitamino.

Jeigu norite didelio tankio cholesterolio pertekliaus savo kraujagyslėse – vartokite  kuo daugiau vitamino C.

Jeigu jums nereikalingas jūsų kraujyje esantis stiprus antioksidantas ceruloplazminas, gerkite kuo daugiau vitamino C. Geležies ir vario jonai skatina superoksido radikalo gamybą ir vandenilio peroksido toksiškumą. Antioksidacinės gynybos funkcija yra palaikyti minimalų laisvųjų metalų jonų kiekį. Šią funkciją atlieka svarbūs transportiniai baltymai: albuminas, transferinas, ceruloplazminas.

Jeigu norite sudarkyti savo ląstelių membranas ir pakenkti ląstelių DNR, vartokite kuo daugiau vitamino C, nes jis yra stiprus oksidantas ir gerai šį darbą atliks.

Jeigu norite, kad būtų pakenkti širdis ir kiti organai, vartokite daugiau kaip 500 mg vitamino C ir jūsų DNR grandinėje susidarys stiprus toksinas oksiadeninas, kuris jūsų pageidavimus išpildys puikiai.

Jei norite savo organizme esančią geležį transformuoti į tokias jos formas, kurios sukelia aterosklerozę ir žaloja širdį, gerkite kuo daugiau vitamino C ir Fentono reakcija jums jūsų siekį realizuos puikiai.

Jei pageidaujate laisvųjų radikalų pertekliaus savo organizme, vartokite kuo daugiau vitamino C – jo perteklius autooksiduojasi ir tampa tuo, ko taip geidėte. Tai labai gerai vyksta jei yra šalia jo geležies, mangano ar chromo.

Jei jūsų tikslas kuo greičiau pasenti ir susiardyti savo audinius, vartokite kuo daugiau vitamino C ir jo įtakoje susidaręs toksinas pentosadinas tai jūsų svajonę pavers realybe.

Jei jums pabodo jūsų baltymai organizme ir panorote juos suardyti, gerkite kuo daugiau C vitamino ir jis tai padarys nesunkiai.

Jei pasiilgote kataraktos ar diabeto, vartokite kuo daugiau vitamino C ir ilgesys nurims, nes to ko norėjote, jau turėsite.

Jei pajutote didelį norą ištekinti savo pinigus per savo kūną į unitazą šiaip sau, vartokite daugiau kaip 180 mg vitamino C ir norai pildysis su kaupu – žarnyne kaupsis dujos ir pinigai bus liejami į unitazą lydimi žarnokų saliuto.

Pasiilgote vėžio? Godžiai griebkitės C vitamino ir jis atropos pas jus su malonumu.
 

ATMINKITE!

Kol vartojate C vitamino iki 180 mg, jis įsisavinamas iki 90% ir atlieka savo funkciją kaip priklauso – sveikatina jus. Viršijus šią normą, įsisavinimas krenta – išgėrus 5000mg, įsisavinami tik 24%.

Išmintis – saike ir situacijos analizėje, o ne farmacijos reklaminiuose triukuose.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Kviečiai vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Kviečių grūdų sulčių.

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

19.10.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Grietine + Receptas/Video

Jeigu dievinate cukinijas ir ieškote vis naujų jų paruošimo būdų, štai jums puikus receptas. Cukinijų blynai – vienas geriausių sezoninių užkandžių. Juos galima patiekti su grietinės padažu. O galima į blyną įvynioti mėso...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau