Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Lapkričio » 9

Pieno išrūgos kulinarijoje

Pieno išrūgos kulinarijoje

Itališka naminė

• 4 litrų pieno išrūgų; • 4 valgomųjų šaukštų obuolių acto.

Pieno išrūgas supilkite į puodą, pakaitinkite iki 90°C. Užgesinę ugnį, į pieno išrūgas supilkite obuolių actą, išmaišykite. Puodą uždenkite dangčiu, leiskite nusistovėti 2 valandas, per šį laiką baltyminė masė sušoks. Pieno išrūgas nukoškite per sietą, kurį uždenkite 3-4 marlės sluoksniais. Siete liks varškė, kurią galėsite panaudoti.

Itališkos varškės galima valgyti su sirupais, medumi, tarkuotu šokoladu, vaisiais ir kt. saldumynais. Itališkos varškės taip pat galima valgyti su alyvuogių aliejumi ir žalumynais.

Pieno išrūgų gira su didžiosiomis ugniažolėmis

• 3 litrų pieno išrūgų; • 60 g didžiųjų ugniažolių; • 1 stiklinės cukraus.

Ant marlės suberkite perplautas, apdžiovintas ir susmulkintas didžiąsias ugniažoles. Marlę suriškite, apačioje prikabinkite svorį. Maišelį su didžiosiomis ugniažolėmis įleiskite į didelį (pavyzdžiui, 5 litrų talpos) stiklainį, užpilkite su cukrumi sumaišytomis pieno išrūgomis. Stiklainį uždenkite marle ar linine servetėle, laikykite tamsioje, bet ne vėsioje patalpoje apie 3 savaites.

Taip galima paruošti veiksmingomis gydomosiomis, jauninančiomis ir valančiomis savybėmis pasižyminčią girą. Didžiosios ugniažolės ir pieno išrūgų gira veiksmingai valo plaučius, iš organizmo - toksines medžiagas. Paruoštą girą laikykite šaldytuve.

Dar vienas pieno išrūgų ir didžiausios ugniažolės giros receptas

• 3 litrų pieno išrūgų; • 1 arbatinio šaukštelio grietinės; • 1 stiklinės cukraus; • 50 g didžiosios ugniažolės.

Šviežias ar džiovintas didžiąsias ugniažoles suberkite į marlės maišelį, prie jo pritvirtinkite svorį, įleiskite į indą, užpilkite pieno išrūgomis, supilkite grietinę ir suberkite cukrų, sumaišykite. Indo viršų uždenkite 4 marlės sluoksniais, tamsioje, šiltoje vietoje palaikykite 2 savaites. Kasdien skystį išmaišykite, nuo paviršiaus nugriebkite pelėsius. Jei iškris nuosėdos, skystį perpilkite į kitą indą. Antrosios savaitės pabaigoje skystis pradės putoti. Paruoštą girą nukoškite, laikykite šaldytuve. Taip paruoštos giros vartokite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną.

Blynai su pieno išrūgomis

• 0,5 litro pieno išrūgų; • 2 stiklinių miltų; • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus; • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos; • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos; • 1 valgomojo šaukšto cukraus.

Į šiltas pieno išrūgas suberkite miltus. Paruoškite tešlą: ji turi būti tiršta kaip grietinė. Įberkite truputį cukraus ir druskos, o svarbiausia, kad tešla nebūtų ypač saldi. Sodos reikia berti priklausomai nuo to, kiek pieno išrūgos yra rūgščios, todėl jos reikia berti pagal skonį. Į tešlą įbėrę truputį sodos, tešlos paragaukite. Sodos reikia nustoti berti, kai tešloje lengvai jausis sodos skonis. Tada supilkite kelis šaukštus aliejaus ir kruopščiai išmaišykite. Tešlą šiltoje vietoje palaikykite valandą laiko. Įkaitintą keptuvę sutepkite aliejumi ar lašiniais. Tešlos įpilkite į keptuvės vidurį, leiskite jai nubėgti į šonus; tada blynai iškeps puresni. Keptuvę uždenkite dangčiu, blynus kepkite 1-2 minutes. Nukėlę dangtį, blynus apverskite ir vėl keptuvę už-denkite dangčiu. Karštus blynus tuoj pat patiekite su grietine ar uogiene.

Šaltasriubė su pieno išrūgomis, grietine ir virta dešra

• 5 virtų bulvių; • 5 kietai virtų kiaušinių; • 200 g ridikėlių; • 2 agurkų; • 40 g žalumynų; • 200 g virtos dešros; • 2 litrų pieno išrūgų; • druskos; • 100 g grietinės.

Smulkiai supjaustykite perplautus žalumynus. Smulkiais kubeliais supjaustykite virtas bulves, kietai virtus kiaušinius, ridikėlius, agurkus ir virtą dešrą. Paruoštus produktus sumaišykite puode, pasūdykite. Sumaišytus produktus supilstykite j lėkštes, pagal skonį užpilkite pieno išrūgomis ir grietine.

Norvegiškas rudas sūris

• 1,5 litro pieno išrūgų; • 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės.

Pieno išrūgos turi būti šviežios. Jei pieno išrūgos bus senos ir rūgščios, tai ir sūris bus rūgštus. 1.5 litro pieno išrūgų kaitinkite iki tol, kol jų teliks 0,5 litro. Tai truks apie valandą laiko. Kaitinamas pieno išrūgas retsykiais pamaišykite, kad jos neprisviltų. Į pieno išrūgas supilkite grietinėlę, kaitinkite tol, kol sutirštės. Pieno išrūgų ir grietinėlės mišinį pertrinkite per smulkų sietą ar suplakite plaktuvu.

Priklausomai nuo to, kaip karamelizavosi pieno išrūgų laktozė ir kiek supylėte grietinėlės, rusvieji sūriai skiriasi spalva ir skoniu. Masę perpilkite į nedidelę keptuvę, nuolat maišydami pakaitinkite 3-5 minutes. Kai masė sušoks, ją perdekite į formą kurią apsukite maistine plėvele, atvėsinkite, laikykite šaldytuve.

Moldaviška sriuba su pieno išrūgomis

• 1 stiklinės pieno išrūgų; • 4 stiklinių vandens; • 3 bulvių; • 1 morkos; • i svogūno galvutės; • 1 lauro lapelio; • 5-6 juodųjų pipirų žirnelių; • 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų miltų; • druskos; • kelių krapų šakelių; • kelių blakinės kalendros šakelių; • 1 česnako skiltelės; • 1 valgomojo šaukšto sviesto.

Į šaltą vandenį suberkite pusę svogūno galvutės, stambiai supjaustytas morkas, lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelius, virkite apie pusę valandos, kol daržovės suminkštės. Iš sultinio išgriebkite morkas, svogūnus ir juodųjų pipirų žirnelius. Svogūnus išmeskite, morkas sutarkuokite smulkia tarka. Į sultinį suberkite smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, virinkite apie 5 minutes, suberkite šiaudeliais supjaustytas bulves, virkite 10-15 minučių. Nupilkite truputį sultinio, atvėsinkite, suberkite kukurūzų miltus, išmaišykite. Skystį su ištirpintais kukurūzų miltais supilkite į sriubą, suberkite tarkuotas morkas, įpilkite pieno išrūgas, virinkite dar 15-20 minučių, pasūdykite, užgesinkite ugnį. Į išvirusią sriubą suberkite trintus česnakus, smulkiai supjaustytus krapus ir blakines kalendras bei gabalėlį sviesto, išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu, palaikykite dar 10-15 minučių, išgriebkite lauro lapelius.

Taip paruošta moldaviška sriuba yra labai tiršta ir skani.

Blyneliai su pieno išrūgomis ir obuoliais

• 80-100 g miltų; • 300 ml pieno išrūgų; • 1 kiaušinio; • 1 valgomojo šaukšto cukraus; • žiupsnelio druskos; • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Įdarui paruošti reikia:

• 4 obuolių; • 4 valgomųjų šaukštų cukraus; • 50 g sviesto; • pusės apelsino žievės.

Blyneliai su pieno išrūgomis ir saldžiarūgščių obuolių įdaru - labai skanūs. Cukraus į įdarą berkite pagal skonį. Blynelius su sviestu galima pašildyti mikrobangų krosnelėje, tada blyneliai bus minkšti. Blynelius pašildyti galima ir keptuvėje. Pieno išrūgas sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir druska, suberkite miltus, supilkite aliejų, išplakite, kad susidarytų vienalytė tešla. Tešlą paruoškite norimo tirštumo. Jei tešla skystoka, dar galite įberti miltų. Jei tešla pernelyg tiršta, ją galite praskiesti pieno išrūgomis ar vandeniu. Atminkite, kuo tešla skystesnė, tuo pavyks iškepti plonesnius blynelius. Iškepkite blynus, svieste apkepkite smulkiai supjaustytus obuolius, juos paskaninkite cukrumi, obuolių kepimo pabaigoje suberkite tarkuotą apelsinų žievelę. Blynelius įdarykite apkeptais obuoliais, susukite vamzdeliu, perpjaukite pusiau, patiekite su grietine.

Vaisių putėsiai su pieno išrūgomis

• 100 g džemo; • 200 ml pieno išrūgų; • 5 g želatinos.

Vaisių putėsiai su pieno išrūgomis - mažai kaloringas ir gaivus patiekalas. Želatiną 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Džemą pakaitinkite, jį užpilkite vandenyje išmirkyta želatina, maišykite iki tol, kol želatina ištirps. Supilkite pieno išrūgas, kruopščiai išmaišykite. Putėsius šaldytuve palaikykite apie 10 minučių, kol masė pradės stengti. Tada suplakite plaktuvu, kad putėsiai būtų purūs. Putėsius supilstykite į taures, šaldytuve palaikykite apie 10 minučių.

Kokteilis su pieno išrūgomis

• 150 ml pieno išrūgų; • 1 valgomojo šaukšto uogienės; • 1 citrinos skiltelės.

Ruošdami kokteilį su pieno išrūgomis galite panaudoti apelsinų, abrikosų, spanguolių, obuolių ir kitų rūšių uogienę. Į plaktuvą supilkite porciją uogienės, įlašinkite 1 citrinos skiltelės sulčių bei pieno išrūgas. Produktus suplakite plaktuvu taip, kad susidarytų vienalytė masė. Kokteilį patiekite tuoj pat, nes jis labai greitai sluoksniuojasi.

 Inf. šaltinis: žurnalas „Žiniuonių patarimai“

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 20:09 Receptai Purūs ir skaniausi kepti pyragėliai. Tešla neprilygstama!

O pasigaminti paprasčiau nei paprasta! Nuostabūs pyragaičiai, kuriuos galima pagaminti su, bet kokiu įdaru: kopūstais, kiaušiniai ir svogūnais, su mėsa ir pan.

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:17 Receptai Vaistažolių mišiniai nušalimams gydyti

Nušalimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nušalimams gydyti, nušalimai, receptai nuo nušalimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 19:31 Receptai Vaflių receptas

Labai senas, bet geras.. niekada nenusibodęs, skanių vaflių receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau