Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Lapkričio » 9

Pieno išrūgos kulinarijoje

Pieno išrūgos kulinarijoje

Itališka naminė

• 4 litrų pieno išrūgų; • 4 valgomųjų šaukštų obuolių acto.

Pieno išrūgas supilkite į puodą, pakaitinkite iki 90°C. Užgesinę ugnį, į pieno išrūgas supilkite obuolių actą, išmaišykite. Puodą uždenkite dangčiu, leiskite nusistovėti 2 valandas, per šį laiką baltyminė masė sušoks. Pieno išrūgas nukoškite per sietą, kurį uždenkite 3-4 marlės sluoksniais. Siete liks varškė, kurią galėsite panaudoti.

Itališkos varškės galima valgyti su sirupais, medumi, tarkuotu šokoladu, vaisiais ir kt. saldumynais. Itališkos varškės taip pat galima valgyti su alyvuogių aliejumi ir žalumynais.

Pieno išrūgų gira su didžiosiomis ugniažolėmis

• 3 litrų pieno išrūgų; • 60 g didžiųjų ugniažolių; • 1 stiklinės cukraus.

Ant marlės suberkite perplautas, apdžiovintas ir susmulkintas didžiąsias ugniažoles. Marlę suriškite, apačioje prikabinkite svorį. Maišelį su didžiosiomis ugniažolėmis įleiskite į didelį (pavyzdžiui, 5 litrų talpos) stiklainį, užpilkite su cukrumi sumaišytomis pieno išrūgomis. Stiklainį uždenkite marle ar linine servetėle, laikykite tamsioje, bet ne vėsioje patalpoje apie 3 savaites.

Taip galima paruošti veiksmingomis gydomosiomis, jauninančiomis ir valančiomis savybėmis pasižyminčią girą. Didžiosios ugniažolės ir pieno išrūgų gira veiksmingai valo plaučius, iš organizmo - toksines medžiagas. Paruoštą girą laikykite šaldytuve.

Dar vienas pieno išrūgų ir didžiausios ugniažolės giros receptas

• 3 litrų pieno išrūgų; • 1 arbatinio šaukštelio grietinės; • 1 stiklinės cukraus; • 50 g didžiosios ugniažolės.

Šviežias ar džiovintas didžiąsias ugniažoles suberkite į marlės maišelį, prie jo pritvirtinkite svorį, įleiskite į indą, užpilkite pieno išrūgomis, supilkite grietinę ir suberkite cukrų, sumaišykite. Indo viršų uždenkite 4 marlės sluoksniais, tamsioje, šiltoje vietoje palaikykite 2 savaites. Kasdien skystį išmaišykite, nuo paviršiaus nugriebkite pelėsius. Jei iškris nuosėdos, skystį perpilkite į kitą indą. Antrosios savaitės pabaigoje skystis pradės putoti. Paruoštą girą nukoškite, laikykite šaldytuve. Taip paruoštos giros vartokite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną.

Blynai su pieno išrūgomis

• 0,5 litro pieno išrūgų; • 2 stiklinių miltų; • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus; • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos; • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos; • 1 valgomojo šaukšto cukraus.

Į šiltas pieno išrūgas suberkite miltus. Paruoškite tešlą: ji turi būti tiršta kaip grietinė. Įberkite truputį cukraus ir druskos, o svarbiausia, kad tešla nebūtų ypač saldi. Sodos reikia berti priklausomai nuo to, kiek pieno išrūgos yra rūgščios, todėl jos reikia berti pagal skonį. Į tešlą įbėrę truputį sodos, tešlos paragaukite. Sodos reikia nustoti berti, kai tešloje lengvai jausis sodos skonis. Tada supilkite kelis šaukštus aliejaus ir kruopščiai išmaišykite. Tešlą šiltoje vietoje palaikykite valandą laiko. Įkaitintą keptuvę sutepkite aliejumi ar lašiniais. Tešlos įpilkite į keptuvės vidurį, leiskite jai nubėgti į šonus; tada blynai iškeps puresni. Keptuvę uždenkite dangčiu, blynus kepkite 1-2 minutes. Nukėlę dangtį, blynus apverskite ir vėl keptuvę už-denkite dangčiu. Karštus blynus tuoj pat patiekite su grietine ar uogiene.

Šaltasriubė su pieno išrūgomis, grietine ir virta dešra

• 5 virtų bulvių; • 5 kietai virtų kiaušinių; • 200 g ridikėlių; • 2 agurkų; • 40 g žalumynų; • 200 g virtos dešros; • 2 litrų pieno išrūgų; • druskos; • 100 g grietinės.

Smulkiai supjaustykite perplautus žalumynus. Smulkiais kubeliais supjaustykite virtas bulves, kietai virtus kiaušinius, ridikėlius, agurkus ir virtą dešrą. Paruoštus produktus sumaišykite puode, pasūdykite. Sumaišytus produktus supilstykite j lėkštes, pagal skonį užpilkite pieno išrūgomis ir grietine.

Norvegiškas rudas sūris

• 1,5 litro pieno išrūgų; • 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės.

Pieno išrūgos turi būti šviežios. Jei pieno išrūgos bus senos ir rūgščios, tai ir sūris bus rūgštus. 1.5 litro pieno išrūgų kaitinkite iki tol, kol jų teliks 0,5 litro. Tai truks apie valandą laiko. Kaitinamas pieno išrūgas retsykiais pamaišykite, kad jos neprisviltų. Į pieno išrūgas supilkite grietinėlę, kaitinkite tol, kol sutirštės. Pieno išrūgų ir grietinėlės mišinį pertrinkite per smulkų sietą ar suplakite plaktuvu.

Priklausomai nuo to, kaip karamelizavosi pieno išrūgų laktozė ir kiek supylėte grietinėlės, rusvieji sūriai skiriasi spalva ir skoniu. Masę perpilkite į nedidelę keptuvę, nuolat maišydami pakaitinkite 3-5 minutes. Kai masė sušoks, ją perdekite į formą kurią apsukite maistine plėvele, atvėsinkite, laikykite šaldytuve.

Moldaviška sriuba su pieno išrūgomis

• 1 stiklinės pieno išrūgų; • 4 stiklinių vandens; • 3 bulvių; • 1 morkos; • i svogūno galvutės; • 1 lauro lapelio; • 5-6 juodųjų pipirų žirnelių; • 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų miltų; • druskos; • kelių krapų šakelių; • kelių blakinės kalendros šakelių; • 1 česnako skiltelės; • 1 valgomojo šaukšto sviesto.

Į šaltą vandenį suberkite pusę svogūno galvutės, stambiai supjaustytas morkas, lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelius, virkite apie pusę valandos, kol daržovės suminkštės. Iš sultinio išgriebkite morkas, svogūnus ir juodųjų pipirų žirnelius. Svogūnus išmeskite, morkas sutarkuokite smulkia tarka. Į sultinį suberkite smulkiai supjaustytą svogūno galvutę, virinkite apie 5 minutes, suberkite šiaudeliais supjaustytas bulves, virkite 10-15 minučių. Nupilkite truputį sultinio, atvėsinkite, suberkite kukurūzų miltus, išmaišykite. Skystį su ištirpintais kukurūzų miltais supilkite į sriubą, suberkite tarkuotas morkas, įpilkite pieno išrūgas, virinkite dar 15-20 minučių, pasūdykite, užgesinkite ugnį. Į išvirusią sriubą suberkite trintus česnakus, smulkiai supjaustytus krapus ir blakines kalendras bei gabalėlį sviesto, išmaišykite, puodą uždenkite dangčiu, palaikykite dar 10-15 minučių, išgriebkite lauro lapelius.

Taip paruošta moldaviška sriuba yra labai tiršta ir skani.

Blyneliai su pieno išrūgomis ir obuoliais

• 80-100 g miltų; • 300 ml pieno išrūgų; • 1 kiaušinio; • 1 valgomojo šaukšto cukraus; • žiupsnelio druskos; • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Įdarui paruošti reikia:

• 4 obuolių; • 4 valgomųjų šaukštų cukraus; • 50 g sviesto; • pusės apelsino žievės.

Blyneliai su pieno išrūgomis ir saldžiarūgščių obuolių įdaru - labai skanūs. Cukraus į įdarą berkite pagal skonį. Blynelius su sviestu galima pašildyti mikrobangų krosnelėje, tada blyneliai bus minkšti. Blynelius pašildyti galima ir keptuvėje. Pieno išrūgas sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir druska, suberkite miltus, supilkite aliejų, išplakite, kad susidarytų vienalytė tešla. Tešlą paruoškite norimo tirštumo. Jei tešla skystoka, dar galite įberti miltų. Jei tešla pernelyg tiršta, ją galite praskiesti pieno išrūgomis ar vandeniu. Atminkite, kuo tešla skystesnė, tuo pavyks iškepti plonesnius blynelius. Iškepkite blynus, svieste apkepkite smulkiai supjaustytus obuolius, juos paskaninkite cukrumi, obuolių kepimo pabaigoje suberkite tarkuotą apelsinų žievelę. Blynelius įdarykite apkeptais obuoliais, susukite vamzdeliu, perpjaukite pusiau, patiekite su grietine.

Vaisių putėsiai su pieno išrūgomis

• 100 g džemo; • 200 ml pieno išrūgų; • 5 g želatinos.

Vaisių putėsiai su pieno išrūgomis - mažai kaloringas ir gaivus patiekalas. Želatiną 10 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Džemą pakaitinkite, jį užpilkite vandenyje išmirkyta želatina, maišykite iki tol, kol želatina ištirps. Supilkite pieno išrūgas, kruopščiai išmaišykite. Putėsius šaldytuve palaikykite apie 10 minučių, kol masė pradės stengti. Tada suplakite plaktuvu, kad putėsiai būtų purūs. Putėsius supilstykite į taures, šaldytuve palaikykite apie 10 minučių.

Kokteilis su pieno išrūgomis

• 150 ml pieno išrūgų; • 1 valgomojo šaukšto uogienės; • 1 citrinos skiltelės.

Ruošdami kokteilį su pieno išrūgomis galite panaudoti apelsinų, abrikosų, spanguolių, obuolių ir kitų rūšių uogienę. Į plaktuvą supilkite porciją uogienės, įlašinkite 1 citrinos skiltelės sulčių bei pieno išrūgas. Produktus suplakite plaktuvu taip, kad susidarytų vienalytė masė. Kokteilį patiekite tuoj pat, nes jis labai greitai sluoksniuojasi.

 Inf. šaltinis: žurnalas „Žiniuonių patarimai“

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.07.2019 laikas 22:23 Receptai Gaminame namuose. Lengvas ir skanus kefyrinis tortukas
Kefyrinis tortukas receptas. Paruošimas: Suplakame visus komponentus. Tešla gaunasi kaip tiršta grietinė. Dalijame tešlą į 2 lygias dalis, į vieną beriame 1 arbatinį šaukštelį kakavos. Iškepame 2 papločius, atvėsiname ir perpj...

Skaityti daugiau

02.06.2019 laikas 21:22 Receptai Tai įspūdinga! Patys skaniausi pyragaičiai, kuriuos bandžiau

Pabandykite pasigaminti – jūs nepasigailėsite! Jūsų šeima juos dievins! Skanaus!

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 08:26 Receptai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.11.2024 laikas 17:50 Ruduo prie upės: graži gamta, upė ir paukščių garsai
Ruduo prie upės: graži gamta, upė ir paukščių garsai. Pabūkite ir prisiminkite šių metų šilta rudenį prie upės. Nuostabus oras, net uodai, mašalai skraido

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 14:06 Senos sielos: ar tikrai gyvename daugybę gyvenimų?
Klausimas apie tai, ar žmogus gali turėti ne vieną, o daugybę gyvenimų, peržengia laikų ir kultūrų ribas. Senovės išminčiai ir šiuolaikiniai ezoterikai tvirtina, kad mūsų siela keliauja per nesuskaičiuojamas inkarnacijas. Tačiau kaip mokslo požiūris ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 12:53 Dirbtinis intelektas bepiločių orlaivių koordinavimui: nauja era
Plačiai diskutuojama apie dirbtinio intelekto (AI) panaudojimą kare, tačiau naujausi Kinijos mokslininkų pasiekimai kelia klausimų dėl ateities karo strategijų. Naudodami pažangias technologijas, kuriamos AI sistemos, galinčios koordinuoti bepiločių ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 08:32 Bilas Gatesas Skelbia Pasaulinės Religijos Idėją DI Eroje
Globalistų milijardierius Billas Gatesas neseniai sukėlė diskusijų audrą, pareikšdamas, kad žmonijai reikia „vienos pasaulinės religijos“, kuri sujungtų elementus iš krikščionybės, judaizmo ir islamo, kad galėtume sėkmingai gyventi dirbtinio intelekt...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 20:51 COVID-19 vakcinų ir širdies ligų rizika: nauji tyrimo duomenys
Paskutiniu metu vykstantys tyrimai apie COVID-19 vakcinas atskleidžia nerimą keliančius rezultatus dėl širdies ligų rizikos. Neseniai Pietų Korėjos tyrėjų komanda, analizavusi didelį duomenų kiekį, nustatė, kad asmenims, gavusiems mRNA vakcinas, rizi...

Skaityti daugiau