Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 11

10 priežasčių, kodėl valgyti šokoladą sveika

Nors mėgautis šokoladu nereikia jokių pasiteisinimų, tačiau šokoladas gali labai teigiamai veikti jūsų sveikatą, žinoma, valgant jį su saiku:

10 priežasčių, kodėl valgyti šokoladą sveika

  1. Šokoladas stiprina kaulus. Baltojo šokolado mėgėjai gali džiaugtis faktu, jog 50 gramų šokolado plytelėje yra šeštadalis rekomenduojamos kalcio paros normos.
  2. Šokoladas gali sumažinti spaudimą. Naujausių tyrimų duomenimis, šokolade ir kakavos gaminiuose gausu flavanolių, mažinančių kraujo spaudimą ir plečiančių kraujagysles. Šokolado valgytojai 12 proc. mažiau rizikuoja susirgti širdies ligomis ir 23 proc. mažiau rizikuoja patirti širdies smūgį. Italijos mokslininkai ištyrė, kad reguliariai nedidelėmis dozėmis vartojamas šokoladas gydo uždegimus, kurie susiję su širdies ir kraujotakos sutrikimais.
  3. Šokoladas gali užkirsti kelią vėžio vystymuisi. Kakavos pupelėse yra pentameras – medžiaga, užkertanti kelią vėžinių ląstelių plėtrai. Mokslininkai išsiaiškiuno, jog šokolade esantis pentameras neutralizuodavo baltymus, būtinus vėžinių ląstelių augimui ir dalinimuisi.
  4. Šokoladas gydo nuo kosulio. Prieš puldami gerti vaistus nuo kosulio, suvalgykite plytelę šokolado – šokolade esantis teobrominas raminančiai veikia smegenų dalį, kuri paskatina ūmius kosulio priepuolius.
  5. Šokoladas sumažina diabeto riziką. Italijos L‘Aquila universiteto mokslininkai atrado, jog šokolado valgymas padidina jautrumą insulinui ir sumažina diabeto grėsmę.
  6. Šokoladas gerai veikia odą. Pasak vokiečių mokslininkų, juodajame šokolade esantys flavonoidai apsaugo moterų odą nuo žalingo ultravioletinių spindulių poveikio, tačiau tai nereiškia, jog galima atsisakyti nuo saulės apsaugančio kremo.
  7. Šokoladas padeda lengviau ištverti menstruacijas ir veikia kaip afrodiziakas. Šokolade esantys endorfinai sumažina nerimą, o magnis pakelia nuotaiką ir palengvina mėnesinių skausmus. Be to, mokslininkų teigimu, juodasis šokoladas daro įtaką seksualumą keliantiems pojūčiams ir veikia kaip natūralus afrodiziakas.
  8. Šokoladas ilgina gyvenimą. Harvardo universiteto mokslininkai nustatė, jog nuolat valgant šokoladą gyvenimo trukmę vidutiniškai galima prailginti 2 metais – viena seniausių pasaulio gyventojų Jeanne Louise Calment, kuri numirė sulaukusi 122 metų, kiekvieną savaitę suvalgydavo daugiau nei kilogramą juodojo šokolado.
  9. Šokoladas stiprina smegenų veiklą. Johns Hopkinso universiteto mokslininkai išsiaiškino, jog juodasis šokoladas apsaugo smegenų ląsteles nuo širdies smūgio sukeltos žalos. Natūralioje kakavoje esantis epikatechinas, kurio taip pat randama arbatose, vyne, kai kuriuose vaisiuose ir daržovėse, ne tik sumažina smegenų pažeidimo grėsmę, tačiau ir sustiprina atmintį. Be to, pagal savo poveikį ir naudą, epikatechinas dažnai gretinamas su antibiotikais ir anestetikais.
  10. Juodasis šokoladas saugo dantis nuo karieso. Saldumynai ir sveiki dantys – du nesuderinami dalykai, tačiau juodajame šokolade gausu kalcio, kuris reikalingas, kad dantys ir kaulai būtų tvirti ir sveiki. Be to, šokolade esantis taninas turi ir antibakterinių savybių, kurios neleidžia susidaryti dantų apnašoms, o floridas stiprina dantų emalį.

10 priežasčių, kodėl valgyti šokoladą sveika

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

19.08.2019 laikas 20:35 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai

Gaminame. Orkaitėje kepti kiaulienos kotletai Batono riekutes užpilame pienu ir paliekame išmirkti. Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkesne tarka. Taip pat sutarkuojame svogūną. Česnako skilteles išspaudžiame. Į ...

Skaityti daugiau

09.10.2019 laikas 18:45 Receptai – Patiekalai Sultingi Mėsos Zrazai + Receptas (Video)
Pradžiai darome įdarą: pjaustome svogūnų laiškus ir 3 kietai virtus kiaušinius. Viską dedame į atskirą indą, į įdarą galima berti truputį druskos, truputį pipirų, jei norite dar kokių nors prieskonių, tai dėkite į faršą....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau