Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2024 » Rugsėjo » 25

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


25.09.2024, 18:38
Civilizacijos Peržiūrų (67)
Senovės matematikos istorija dažnai asocijuojasi su Pifagoru, tačiau naujausi tyrimai atskleidžia, kad vaviloniečiai jau gerokai prieš jį turėjo pažangių matematikos žinių. Vykdant išsamius archeologinius tyrimus, atrasta, kad vaviloniečiai naudojo Pifagoro teoremą ir kitus trigonometrinius principus, palikdami įspūdingus įrodymus molinėse lentelėse. Šis atradimas keičia mūsų supratimą apie matematikos raidą ir senovės kultūrų indėlį į šią sritį.
Sužinok daugiau ...
25.09.2024, 17:32
Kosmosas Peržiūrų (76)
Marso geologinės struktūros ir neįprasta reljefinė forma jau seniai vilioja mokslininkus. Neseniai paskelbtas tyrimas atskleidžia intriguojančią hipotezę, kad planetą galėjo paveikti didelis mėnulis. Ką tai reikštų Marso praeičiai ir ateičiai?
Sužinok daugiau ...
25.09.2024, 08:28
Burtai, Magija Peržiūrų (103)
Naktinis grindų valymas yra tema, sukelianti daug diskusijų ir įvairių nuomonių. Daugelis žmonių tiki, kad šis veiksmas gali atnešti neigiamų pasekmių, todėl jis apipintas įvairiais prietarais ir mitais. Šiame straipsnyje nagrinėsime šių prietarų istorija, sužinosime, ką senovės kultūros manė apie vakarinį valymą, ir aptarsime galimas pasekmes, su kuriomis gali susidurti tie, kurie ignoruoja šias tradicijas.
Sužinok daugiau ...