Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 25

Hormoninė kontracepcija - farmacinis vandalizmas prieš moters fiziologiją

Šiandien labai daug jaunų merginų vartoja vienokius ar kitokius hormoninius kontraceptikus. Deja, jų vartojimas turi labai daug pašalinių efektų, apie kuriuos gydytojai net neįspėja. Kad moterims ir merginoms dažnai nepaaiškinama kontraceptikų veikla, parodo tyrimas, teigiantis, kad moterys daugiau žino kaip veikia mobilius telefonas, nei menstruacinį ciklą.

Hormoninė kontracepcija - farmacinis vandalizmas prieš moters fiziolog

Kaip veikia hormoninė kontracepcija?

Pirmiausia trumpai paaiškinsiu, kaip kontraceptinės piliulės veikia. Paprastai ovuliacija vyksta kartą per mėnesį (kas 28/29 dienas), per kurį subrandinama viena kiaušialąstė, kuri keliauja iš kiaušintakio į gimdą, ir, jei apvaisinta, ‘įsodinama’ į gimdą. Jei kiaušialąstė yra neapvaisinama, tai gimdos sluoksnis, prie kurio būtų ‘pritvirtinama` apvaisinta kiaušialąstė, yra pašalinamas. Tada prasideda mėnesinės/kraujavimas ir po to ruošiamasi naujos kiaušialąstės priėmimui, kitam ciklui.

Dauguma hormoninės kontracepcijos preparatų savo sudėtyje turi didelį kiekį sintetinių ar iš arklių šlapimo išgautų estrogenų, kurie yra daug stipresni nei žmogaus. Taip organizme pastoviai palaikomas aukštesnis nei normalus estrogenų lygis. Tada hipofizės liauka galvoja, kad mergina ar moteris yra nėščia ir dėl to nebeskatina organizmo brandinti naujo kiaušinėlio, sustoja ovuliacija, ir, žinoma, tokiu atveju mergina ar moteris nepastos. Kadangi organizmas suklaidinamas, kad jis yra nėščias, automatiškai sustorėja gimdos gleivinė.
Nustojus vartoti kontraceptikus, estrogenų lygis sumažėja ir mėnesinės sugrįžta, bet tokie nereguliarūs mėnesinių ciklai turi labai rimtas pasekmes.

Dar kai kurie kontraceptikai padidina gleivių gamybą ir jas sutirština - taip blokuojamas spermatozoido priėjimas prie kiaušinėlio. Jei kiaušinėlis net ir yra apvaisinamas, daugelis kontraceptikų dirgina gimdos paviršių/gleivinę ir taip net ir apvaisinta kiaušialąstė negali prisitvirtinti prie gimdos ir yra pašalinama.

Nuolat dirbtinai pakeltas estrogenų lygis turi daug pašalinių efektų

Hormoninių kontraceptikų vartojimas labai padidina vėžio ir ypač krūties bei gimdos riziką. Taip pat moterims dažnai pradeda sparčiau augti veido plaukai ir tai, beje, dažnai pastebiu universitete, kur dauguma merginų vartoja šiuos pavojingus preparatus.
Taip pat toks hormonų išbalansavimas dažnai gali sukelti odos bėrimus. Gali padidėti svoris, kisti bei svyruoti nuotaika ir emocijos, padidėti krūtys, nes estrogenai skatina skysčių sulaikymą.

Estrogeninių kontraceptikų vartojimas taip pat padidina širdies infarkto ir smegenų insulto riziką, kraujo krešumą, kuris yra širdies ir kraujagyslių ligų rizikos faktorius. Estrogenai taip pat gali pakelti kraujo spaudimą, sukelti galvos skausmus.

Estrogenai sutrikdo skydliaukės hormonų veiklą

Dirbinai padidintas estrogenų kiekis blokuoja skydliaukės hormonų gamybą ir taip gali sukelti sulėtėjusią skydliaukę (hypothyroidismą).Nnuo šios ligos kenčia ne viena moteris. Sulėtėjusi skydliaukė gali sukelti depresiją ir po to moterims paskiriami antidepresantai, kurie visiškai sugriauna moters  gyvenimą. Dar estrogenai stimuliuoja antinksčius, kurie gamina streso hormonus (kortizolį, adrenaliną) ir per ilgą  laiką juos išsekina. Išsekę antinksčiai yra dar viena didelė problema ir pasireiškia nemiga, alergijomis, nuovargiu.

Estrogenų ir progesterono santykis

Santykinai aukštas estrogenų kiekis ir žemas progesterono lygis gali sumažinti kaulų tankį. Daugelis gydytojų klaidingai mano, kad estrogenai naudingi kaulams, bet, deja, yra priešingai.
Nors osteoklastai (ardantys kaulinį audinį) turi estrogeno receptorių, ir estrogenas slopina jų veiklą -tai iš pirmo žvilgsnio atrodo gerai, tačiau osteoblastai, kurie stato naują kaulinį audinį - deda kalcį ir kitus mineralus prie kaulų matricos - estrogenų receptorių neturi. Osteoklastai turi tik progesterono receptorius, ir būtent todėl progesteronas, o ne estrogenai, skatina naujų kaulų formavimą. Todėl kontraceptikų ir pakaitinės hormonų terapijos vartojimas, kuris padidina estrogenų dominavimą, tuo slopindamas progesterono veiklą, padidina osteoporozės ir kaulų lūžių riziką. Osteoporozės riziką taip pat padidina progestino vartojimas, kuris blokuoja natūralaus progesterono veiklą. Beje, progestinas taip pat dedamas į kai kurias spirales.

Estrogenai skatina kandidozę ir grybelines infekcijas

Dar viena didelė problema - perteklinis estrogenų kiekis skatina kandidozės ir kitų grybelinių infekcijų vystymąsi. Nuo šių problemų kenčia labai daug moterų. Kontraceptikai sunaikina gerąją žarnyno florą ir todėl pradeda dominuoti kandid. Deja, apie tai jaunos mergaitės ir merginos nėra įspėjamos. Taip pat susilpninama imuninė sistema ir organizmas tampa mažiau atsparus infekcijoms, dažniau serga.
Kontraceptikų vartojimas turi neigiamą poveikį kepenims, nes kepenys turi neutralizuoti perteklinį estrogeną, bei padidina alergijų riziką. Padidėjęs estrogenų kiekis kraujyje taip pat gali sutrikdyti kai kurių vitaminų balansą - vitamino A lygis padidėja, o štai vitamino C ir b12 sumažėja. Estrogenai taip pat ‘vagia’ cinką

Kontraceptikai žaloja žuvis ir vyrus

Kontraceptikų vartojimas taip pat žaloja gamtą. Estrogenai iš organizmo pašalinami su šlapimu ir po to patenka į upes ir kitus vandenis. Nuo estrogenų vyriškos lyties žuvys virsta moteriškos lyties žuvimis. Beje, dideliuose miestuose, kur geriamam vandeniui naudojamas upių vanduo, žmonės su vandeniu taip pat gauna estrogenų ir kitų vaistų, ir taip vyrai gali ’sumoteriškėti’. Vidutinis virš 50 metų vyras ( ypač tie su didžiuliu pilvu ir atsiradusiom krūtimis) savo kūne turi daugiau estrogenų nei pomenopauzinė moteris. Estrogenų dominavimas vyrams padidina II diabeto, širdies ir kraujagyslių, prostatos vėžio riziką ir kt.

Kai kurie kontraceptiniai preparatai turi estrogenų ir taip pat sintetinio progesterono (progestin) arba vie progesterono (Depo-Provera, Norplant). Ir beje, daugelis gydytojų nemato skirtumo tarp natūralaus, identiško ir sintetinio progesterono - progestin. Deja, toks sintetinis (panašus, bet ne identiškas natūraliam) progesteronas taip pat turi labai daug neigiamų poveikių. Jis blokuoja natūralaus progesterono veiklą, užblokuodamas/okupuodamas progesterono receptorius. Sintetinis progesteronas gali būti palygintas su panašiu raktu, kurį galima įkišti į rakto skylę (šiuo atveju receptorių), bet durų su juo neatrakinsi. Ir be to, kol tas raktas įkištas, į skylę neįkiši kito rakto (natūralaus žmogaus organizmui progesterono). Tad sintetinis su kontraceptikais ar pakaitine hormonų terapija gaunamas progesteronas yra labai pavojingas, nes jis praktiškai sukelia simptomus, kurie dominuoja esant progesterono trūkumui. Todėl sintetinio progesterono reiktų vengti.

Sintetinio progesterono neigiamas poveikis

Progestinas gali sukelti depresiją, galvos skausmus, skysčių sulaikymą, kepenų veiklos sutrikimus (nes kepenys jį neutralizuoja), nemigą, svorio padidėjimą, į premenstruaciją panašius simptomus, veido plaukų augimą, bėrimą, padidina gimimo defektų riziką. Progestinas sutrikdo ne vieną svarbų organizmo procesą.

Kai progestinas vartojamas su progesteronu, jis gali padidinti kraujo spaudimą, sutrikdyti skydliaukės hormonus, sukelti nuovargį, galvos svaigimą, sumažina HDL (gerojo cholesterolio lygį, nors, kaip ne kartą sakiau, ‘geras cholesterolis’ yra labai neteisingas pavadinimas). Tyrimai rodo, kad 10 metų vartojant estrogenus kartu su progestinu, padidėja krūties vėžio rizika .

Kontraceptikai ypač pavojingi jaunoms mergaitėms

Estrogenus metabolizuoja/neutralizuoja kepenys, ir kontraceptikai gali pakeisti apie 150 cheminių darinių jaunų mergaičių organizme. Šių pokyčių pasekmės, ypač ilgalaikės, nėra gerai ištirtos.

Kadangi jaunų mergaičių organizmas intensyviai auga, jų krūties audinys yra labai jautrus estrogenams. Kontraceptikų (kurie turi estrogenų) vartojimas labai padidina krūties vėžio riziką, be to, augliai būna didesni ir blogesnė gydymo prognozė.

Tyrimas, publikuotas Cancer (1991) žurnale, parodė, kad hormoniniai kontraceptikai jaunoms mergaitėms pakeičia krūties audinio chromosomas ir tai padidina vėžio riziką. John Wikls (knygos ‘A Consumer’s Guide to the Pill and Other Drugs’ autorius) teigia, kad kontraceptikai yra vaistų sukeltas vandalizmas moters fiziologijai.

Štai naudodama kontraceptinį poveikį turintį pleistrą (nuolat per oda įsisavinami hormonai), viena mergaitė mirė nuo kraujo krešulio.

Mergaičių lytinis brendimas prasideda vis anksčiau
Šiais laikais mergaičių lytinis brendimas prasideda žymiai anksčiau nei prieš kelis dešimtmečius, ir jis gali prasidėti net apie 10-12 metus ar net anksčiau. Tai greičiausiai yra dėl mūsų aplinkoje padaugėjusio xeno (svetimų) estrogenų, kurių yra plastike, pesticiduose, herbiciduose ir kituose dirtinai sukurtuose chemikaluose. Tyrimai rodo, kad ankstyvą lytinį brendimą gali paskatinti dažnas mėsos vartojimas. Ir tai nenuostabu, nes šiandieną gyvuliai šeriami įvairiais hormonais, ir dažnai valgant mėsą organizmas su ja gaunama hormonų, kurie taip pat gali padidinti vėžio ir kitų ligų riziką.

Ar kontraceptikai subalansuoja nereguliarų menstruacinį ciklą?

Egzistuoja mitas, kad kontraceptikai gali subalansuoti nereguliarų ir skausmingą menstruacijų ciklą. Tačiau vėlgi natūralus brendimo procesas paverčiamas liga norinti pasipelnyti, ir tai labai gerai išnaudoja korumpuotos farmacijos kompanijos ir jiems atstovaujantys reprezentantai, kurie niekuo nesiskiria nuo narkotikų pardavėjų.

Davus laiko, daugeliu atveju, menstruacijų ciklas susireguliuoja natūraliai ir nereikia jokių pavojingų hormoninių kontraceptikų. Dar galima pakoreguoti mitybą, sportuoti.

Kontraceptikai taip pat padidina nevaisingumo riziką

Kontraceptikų naudojimas taip padidina nevaisingumo riziką ir padidėja galimybė susilaukti vaiko su įvairiais gimimo defektais. Teigiama, kad prieš pastojant reikia bent šešių mėnesių, kad būtų pašalinti kontraceptiniai hormonai ir bent dalinai neutralizuoti jų sukelti biocheminiai pokyčiai.

Kartais maitinančioms moterims patariama naudoti vien progesteroną (kaip kontraceptiką). Deja, tyrimai rodo, kad sintetinis progesteronas sumažina mineralų ir vitaminų kiekį motinos piene ir taip vaikas gauna nepilnavertę mitybą. Taip pat, kūdikis gauna sintetinių hormonų. Maitinimas krūtimi yra natūralus kontraceptikas. Maitinant krūtimi gaminasi hormonas - oksitocinas- kuris stabdo ovuliaciją, ir tai natūralus gamtos procesas. Tačiau reikia pasakyti, kad šis metodas nėra 100%  patikimas, ir priklauso nuo individualios moters. Šiaip rekomenduojama maitinti vaiką tik motinos pienu iki šešių mėnesių ir po to duodant maistą maitinimą pienu tęsti iki dviejų metų ar net ilgiau. Ir maitinimas krūtimis yra bene geriausias dalykas, ką jūs galite duoti savo vaikui. Tyrimai rodo, kad krūtimi maitinti vaikai yra sveikesni, sumažėja vėžio, astmos, diabeto, alergijų , viršsvorio ir kitų ligų rizika.

Natūralus progesterono kremas

Natūralus progesterono kremas (identiškas žmogaus organizmui) yra labai naudingas ir saugus (nors kai kurie net ir jo saugumu abejoja). Jis gerai pasisavinamas per odą, tinka gydyti osteoporozei, menopauzės simptomams, kurie klaidingai gydomi duodant sintetinių estrogenų. Dažniausiai moterims daug labiau trūksta progesterono nei estrogenų, nes sustojus menstruacijoms, organizmas beveik nebegamina progesterono (jį dar gamina antinksčiai, bet daugumos žmonių antinksčiai nuo streso yra labai išsekę, todėl progesterono taip pat gamina labai mažai). O štai estrogenų net ir menopauzės metu gaminama bent 40-60 % mažiau palyginus su periodu, kai buvo menstruacijos. Tad naudojant išskirtinai estrogenus (yra bent trys skirtingi estrogenai (metabolitai) - estrone (E1), estradiol (E2), and estriol (E3) - kurie turi šiek tiek skirtingą poveikį, ir, deja, dažniausiai moterims duodamas tie, kuris turi daugiausiai neigiamų poveikių - estrone and estradiol - tik dar labiau paryškinamas progesterono trūkumas ir atsiranda estrogenų dominavimas ir su juo susiję simptomai bei ligos. Beje, pakaitinė hormonų terapija tūkstančiams moterų sukėlė krūties vėžį ir širdies infarktą. Tyrimai rodo,kad sumažėjęs krūtų vėžio skaičius per pastaruosius metus būtent siejamas su sumažėjusiu pakaitinių hormonų vartojimu. Estrogenų dominavimas padidina kraujo krešumą (trombocitų kiekį).
Daugiau apie progesterono kremo naudą galima pasiskaityti Dr. Ray Peat ir Dr. John Lee puslapiuose
Taip pat perkant reikia žiūrėti, kad tai būtų natūralus progesterono kremas, o ne progestin. Čia yra du natūralūs progesterono kremai - Progest-E ir Pro-gest.

Kaip natūraliai apsisaugoti nuo nenorimo nėštumo?

Pirmiausia reikia, kad moteris gerai pažintų savo organizmą ir menstruacinį ciklą, galima net vesti kalendorių. Žinoti, kada yra vaisingas periodas ir kada ne. Vaisingas periodas yra vos kelios dienos visame cikle (apie 12-14 dieną). Subrandinta kiaušialąstė išgyvena vos 12-24 valandas, tačiau išskirtiniais atvejais dvi kiaušialąstės gali būti subrandinamos per vieną ciklą. Taip pat reikia prisiminti, kad spermatozoidas gali išgyventi net iki penkių dienų, bet daugeliu atveju ne daugiau nei dvi dienas.

Tad pavojingomis dienomis galima tiesiog susilaikyti nuo lytinių santykių ar naudoti alternatyvią kontracepciją.

Tačiau būtent per vaisingą periodą moteris labiausiai siekia lytinių santykių, nes tai natūralūs instinktai siekiant pratęsti kartą. Tada moters organizmas išskiria įvairius chemikalus - feromonus, kuriuos net ir neįtardami daugelis vyrų sugeba identifikuoti/užuosti. Taip pat reiktų stebėti savo temperatūrą (12 valandų prieš ovuliaciją temperatūra nukrinta bent keletą dešimtųjų dalių), bet reikia gerai žinoti pastovią kūno temperatūrą, matuoti reiktų ryte tik atsibudus. Dar galima stebėti gleivių išsiskyrimą, mėnulio fazes. Jei skaitote anglų kalba, daugiau apie natūralią vaisingumo kontrolę galima pasiskaityti čia http://www.fwhc.org/. Beje, prezervatyvų naudojimas taip pat nėra idealu, nes plastikas trinasi į gyvą audinį ir gali būti pavojingas.
Jei vis dėlto mergaitė ar moteris, nepaisant mano išvardintų rizikos veiksnių, nusprendžia vis tiek vartoti hormoninę kontracepciją, tai reiktų bent jau kompensuoti galimus mitybos trūkumus (vitaminų ir mineralų), kaip b12, vitamino C, cinko ir kt.

Jie organizme dominuoja estrogenai ar norite jį apvalyti nuo sintetinių estrogenų, tai galima vartoti raudonųjų burokėlių sulčių, kurių gaminimas yra aprašytas čia. Jei mėnesinės nereguliarios ar skausmingos tai dar galima vartoti nakvišų aliejų. Ir, beje, dažnai skausmingos ir sunkios menstruacijos būna dėl užsiteršusio ir toksiško organizmo, tad reiktų jį išsivalyti, o ne estrogenus gerti.

Gimdos pašalinimas - moterų kastracija

Dar vienas šiuolaikinės medicinos barbarizmas prieš moteris yra gimdos pašalinimas. Dr. West, kuris yra  New Yorko Medcinos koledžo profesorius ir knygos The Hysterectomy Hoax autorius, teigia, kad  90 % gimdos pašalinimo operacijų, kaip ir beje kitų operacijų, yra visiškai nereikalingos. Ir gimdos pašalinimas (su ja dažnai pašalinamos ir kiaušidės) turi labai neigiama poveikį, apie kurį moterys nėra įspėjamos, organizmui:. padidėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika (nes gimda gamina prostacikliną, kuris yra natūralus kraujo skystintojas - mažina krešumą), taip pat padidėja depresijos, osteoporozės rizika. Bet daugia apie tai kitą kartą.

Pabaigoje išvardinsiu visus su kontraceptikais susijusius pašalinius poveikius, kurie yra paimti iš Dr. Sherril Sellman knygos ‘ Hormone Heresy’.

Mažesni pašaliniai poveikiai:

  • Alergijos
  • Kraujavimas
  • Sumažėjęs imunitetas
  • Sutrikdyta kepenų veikla
  • Regėjimo sutrikimas
  • Veido plaukų augimas
  • Skysčių sulaikymas (odema)
  • Plaukų slinkimas
  • Astmos rizika
  • Odos bėrimai
  • Galvos skausmai
  • Pykinimas
  • Savižudybės rizika
  • Padidėjęs svoris
  • Šlapimo takų infekcijos
  • Pokyčiai makštyje ir bėrimas
  • Kandidozė
  • Venų varikozė

Pagrindiniai/žymūs pašaliniai poveikiai:

  • Sutrikęs kraujo gliukozės metabolizmas, kuris padidina II diabeto riziką
  • Smegenų insultas (rizika didėja su amžiumi ir naudojimo trukme)
  • Kraujagyslių aterosklerozė ( sustandėjimas), kuris sukelia padidėjusį kraujo spaudimą
  • Padidėjęs kraujo krešumas, kuris padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
  • Padidėjusi tulžies akmenų rizika
  • Kepenų vėžys
  • Nėštumo sutrikimai
  • Padidėjusi įvairių vėžių rizika
  • Padidėjusi osteoporozės (silpni išretėję kaulai) rizika
  • Šešis kartus padidėja širdies infarkto rizika.

Beje, panašius pašalinius poveikius turi ir pakaitinė hormonų terapija, kuri taip pat yra labai pavojinga.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:06 Receptai – Patiekalai Vitaminų gėrimas
Šakeles gerai nuplaukite, nusausinkite, žirklėmis smulkiai sukarpykite spyglius ir užpilkite šaltu parūgštintu vandeniu, uždenkite ir palaikykite tamsioje vietoje 2–3 dienas, retkarčiais pamaišykite. Galima pasaldinti medumi ar cu...

Skaityti daugiau

04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau