Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 10

Laurų lapai padeda gydyti įvairias ligas

Laurų lapai – plačiai paplitęs vertingas prieskonis, be jų neapsieina nė viena šeimininkė, tačiau ne visi žino, kad laurų lapai padeda gydyti įvairias ligas.

Laurų lapai padeda gydyti įvairias ligas

Senovės Graikijoje ir Romoje lauramedžiai buvo laikomi šventais augalais – šlovės, didybės ir pergalės simboliu. Laurų vainikais buvo puošiamos garsių sportininkų, mokslininkų ir politikų galvos. Lauramedžius sodindavo šalia šventyklų. Jau senovėje buvo žinomos ir jų lapų bei vaisių gydomosios savybės.

Lauramedis – lauramedinių šeimos visžalis medis tankialapiu vainiku. Lapai – malonaus aštraus kvapo, vaisiai – juosvai mėlyni, apie 2 cm ilgio kaulavaisiai. Lapuose yra kvapnaus gelsvo eterinio aliejaus, acto, valerijonų ir heksano rūgščių. Juose gausu fitoncidų, veiksmingai valančių patalpų orą, ir žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų, gebančių iš jo pašalinti šlakus, rauginių bei kitų imuninę sistemą stiprinančių medžiagų.

Lauramedžių vaisiuose eterinio aliejaus yra gerokai mažiau negu lapuose, užtat daug vadinamojo riebiojo aliejaus (beveik 25 proc.). Riebusis aliejus, gaminamas iš vaisių, liaudies medicinoje naudojamas kaip tepalas dirginamiesiems įtrynimams varginant paralyžiui, reumatui, raumenų uždegimui bei kitoms ligoms.

Laurų lapai skinami rudenį ir pavasarį, jų dedama į įvairiausius daržovių, mėsos, žuvų patiekalus, padažus ir konservus. Laurų lapų patariama dėti 5–10 minučių prieš baigiant gaminti patiekalą, nes ilgai verdant, kepant ar troškinant gali atsirasti kartus prieskonis. Prieš naudojant šiuos lapus patariama patrinti vieną į kitą. Nuo to jų aromatas ir gydomosios savybės dar labiau sustiprės.

Verta žinoti, kad laurų lapai gali sukelti vidurių užkietėjimą. Dėmesio! Gydytis laurų lapais galima tik pasitarus su gydytoju.

Sąnariams valyti

Laurų lapų nuoviras veiksmingai valo sąnariuose susikaupusias druskas: 5 g laurų lapų užpilkite 300 ml verdančio vandens, atvirame inde pavirkite 5 minutes ant mažos ugnies, kad iš nuoviro išgaruotų eterinis aliejus, supilkite į termosą (pirmąsias 20 minučių termoso neužsukite) ir palikite 3–4 valandas nusistovėti, paskui nukoškite. Padalykite į kelias lygias dalis ir išgerkite per dieną mažais gurkšneliais. Negalima viso nuoviro išgerti vienu kartu, nes tai gali pakenkti skrandžiui ir sukelti kraujavimą. Gydymosi metu patariama valgyti vegetarišką natūralų maistą.

Druskų sankaupas galite valyti tik prieš tai išvalę žarnyną. Jei sąnarius valysite neišvalę žarnyno, galite susirgti alerginėmis ligomis, nes toksinės skrandžio ir žarnyno medžiagos ištirpsta kur kas greičiau nei sąnarių druskos.

Laurų lapų nuoviro gerkite 3 dienas, padarykite savaitės pertrauką ir gydymą pakartokite. Liaudies medicinos žinovai pataria pirmaisiais metais šį valomąjį kursą atlikti kas 3 mėnesius, vėliau – tik kartą per metus.

Dėmesio! Sergantiesiems inkstų ligomis gerti laurų lapų nuoviro galima tik stebint gydytojui.

Sergant artritu ar neuralgija

* Sergant artritu ar neuralgija liaudies medicinos žinovai pataria laurų lapų nuovirą sumaišyti su aliejumi ir šiuo mišiniu įtrinti skaudamas vietas.
* Galite gydomas vietas įtrinti ir kiek kitokiu mišiniu: laurų lapų nuovirą sumaišykite su actu ir medumi.
* Gydantis patariama gerti ir laurų lapų nuoviro: 5 g (maždaug 15) laurų lapų užpilkite puse litro vandens, užvirkite ir 5 minutes pakaitinkite ant mažos ugnies, supilkite į termosą ir palikite 4–5 valandas nusistovėti, paskui nukoškite. Nuovirą po šaukštą išgerkite per dieną. Kitą dieną pasiruoškite naujo nuoviro ir išgerkite taip pat. Taip gydytis patariama 3 dienas.

Nuo kojų skausmo

Jeigu skauda kojas, nusipirkite 3 pakelius laurų lapų. Pirmąją gydymosi dieną pakelį laurų lapų suberkite į 10 litrų talpos kibirą, užvirkite ir palikite nusistovėti. Kai vanduo pravės, jame 20 minučių pakaitinkite kojas, paskui apsimaukite vilnones kojines ir atsigulkite į lovą. Vandens neišpilkite.

Antrąją gydymosi dieną į tą patį vandenį suberkite antrą pakelį laurų lapų, vėl užvirkite, palikite šiek tiek atvėsti ir vėl karštame vandenyje 20 minučių pakaitinkite kojas.

Trečiąją gydymosi dieną į tą patį vandenį suberkite trečią pakelį laurų lapų ir visą procedūrą pakartokite.
Pasak senovės liaudies medicinos žinovų, jei taip gydysitės kartą per pusę metų, kojų skausmą pamiršite ilgam.

Laurų lapų aliejus

Laurų lapų aliejaus galite pasigaminti patys: 30 susmulkintų laurų lapų užpilkite stikline aliejaus ir palikite 5 dienas nusistovėti, paskui nukoškite. Galite šio aliejaus pasigaminti ir kitu, greitesniu, būdu: susmulkintus į miltelius laurų lapus užpilkite aliejumi, pakaitinkite 15 minučių verdančio vandens vonelėje, palikite ataušti, paskui nukoškite. Sausoje vėsioje vietoje laurų lapų aliejų galima laikyti net 5–7 metus.

* Laurų lapų aliejus ypač veiksmingai gydo sinusitą. Varginant šiai ligai, į kiekvieną nosies šnervę įlašinkite po lašelį šio aliejaus kelis kartus per dieną.
* Sergant peršalimo ligomis laurų lapų aliejaus patariama naudoti gydomosioms inhaliacijoms.
* Jei vargina sąnarių, odos ligos, reumatas, paralyžius, gydomas vietas patariama įtrinti laurų lapų aliejumi.
Dėmesio! Vartoti laurų lapų aliejaus ir juo gydytis negalima nėščioms moterims, nes šis aliejus gali sukelti gimdos spazmus.

Kitos problemos

* Laurų lapai normalizuoja skrandžio veiklą, gerina apetitą, atpalaiduoja žarnyno spazmus, mažina vidurių pūtimą, padeda iš inkstų išplauti akmenis.
* Pakramčius sausų laurų lapų išnyksta net ir nemaloniausias burnos kvapas.
* Žvynelinei gydyti: 10 laurų lapų suberkite į termosą, užpilkite puse litro verdančio vandens ir palikite 2 valandas nusistovėti. Gerkite šio antpilo po pusę stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

Parengta pagal žurnalą "Savaitė"

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 20:53 Receptai – Patiekalai Keistos formos pyragas be kepimo nustebins kiekvieną!
Tai yra paprasčiausias ir greičiausias pyragas be kepimo, kurį visada galite gaminti su savo šeimos nariais. Keistos formos pyragas nustebins kiekvieną!

Skaityti daugiau

28.09.2019 laikas 09:38 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje

Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Lietinių blynų receptas

Gaminame. Lietiniai blynai Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau