Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2015 » Gegužės » 7

Lietuviai sukūrė greičiausio pasaulyje elektrinio dviračio prototipą

Šių metų vasaros pabaigoje turėtų būti pradėti išankstiniai greičiausio pasaulyje elektrinio dviračio užsakymai. Pirminę jo versiją sukūrę lietuviai „Promotus“ tikina, kad jų dviratis konkurentus lenks kone visais techniniais parametrais, taip pat ir greičiu. Pirmąją bandomąją „Neematic“ versiją jie pristatė progreso konferencijoje „Login“ vykusioje startuolių mugėje.

„Žmonės nori progreso, nori daugiau to, ką turi. Iš dviračio nori, kad jis būtų greitesnis, iš motociklo – kad lengvesnis. Mes sugalvojome padaryti abu dalykus ir į dviratį įdėjome galingą elektrinį variklį“, – ketvirtadienį konferencijoje „Login“ pasakojo vienas idėjos autorių, inžinierius Domas Zinkevičius, turintis daug patirties automobilių ir motociklų sporte.

Variklio galia sieks 20 kilovatų, o pilnai įkrovus akumuliatorių, priklausomai nuo greičio, bus galima nuvažiuoti 70 – 200 kilometrų.

Anot jo, dviratis išvysto 100 kilometrų per valandą greitį, tačiau tai dar nėra riba.

Kitas komandos narys, už dizainą atsakingas Linas Kraniauskas, pasakojo, kad, palyginus su kitais elektrinių dviračių gamintojais, kurių pagrindiniai yra keturi, „Neematic“ išsiskirs galia – variklio galia sieks 20 kilovatų, o pilnai įkrovus akumuliatorių, priklausomai nuo greičio, bus galima nuvažiuoti 70 – 200 kilometrų. Dviratis svers 40 kilogramų ir kainuos nuo 7 tūkst. eurų.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./Linas Kraniauskas prie dviračio „Neematic“

L.Kraniausko teigimu, seniausių konkurentų KTM dviračio kaina prasideda nuo 11 tūkst. eurų, o variklio galia gerokai mažesnė ir jis nėra stabilus. Be to, sveria daugiau.

„Su mūsų dviračiu gali važiuoti visur – labai geras valdomumas važiuojant bekele, nelygiame kelyje. Dviratį galima numesti į vandenį, išsiimti ir vėl važiuoti – jis visiškai sandarus. Akumuliatorius nusiima, jį krauti gali namuose“ – kalbėjo L.Kraniauskas.

Esą „Neematic“ turi ir daugia papildomų funkcijų – pavyzdžiui, jį namie kraunant galima naudoti kaip treniruoklį.

„Kiti elektrinių dviračių gamintojai variklį montuoja į galinį ratą. Ratas sunkėja ir kyla problemų, o mes montuojame į rėmo centrą ir galios trūkumą galime išspręsti kitais dalykais – įdėti galingesnį variklį, jis yra lengvesnis. Pagrindinis dalykas – kai prie rato nėra akumuliatoriaus, valdomumas žymiai pagerėja“, – pridūrė L.Kraniauskas.

Vis prieš keletą savaičių įkurta lietuvių įmonė „Promotus“ jau beveik baigia derybas su investuotojais, tačiau kol kas jų neatskleidžia. „Login“ konferencijoje lietuviai ieškojo partnerio, atsakingo už verslo vystymą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo alergijos
Alergija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo alergijos, alergija, alergijos gydymas, alergijos receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

06.08.2019 laikas 21:22 Receptai – Patiekalai Paplotėliai prie arbatos iš nieko per 20 minučių

Puiki alternatyva tradiciniams blynams ir blyneliams. Labai skanu ir pigiai! Gaminti tokius paplotėlius prie arbatos labai paprasta. Pabandę vieną kartą, gaminsite nuo nuolat, vietoje blynų ar blynelių.

Skaityti daugiau

10.11.2019 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau