Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2017 » Rugsėjo » 10

Nepagydomų ligų gydymas: skydliaukės aktyvumo ir nuovargio

3 pokyčiai padėjo gydytojos S. Myhill pacientei atsigauti nuo per silpno skydliaukės aktyvumo ir nuovargio.

Nepagydomų ligų gydymas: skydliaukės aktyvumo ir nuovargio

Kai nustatau diagnozę ir gydau žmogų, stengiuosi iš paciento gauti atsakymus į 3 klausimus. Kas? Kodėl? Kaip? Kas per problema, kodėl ji pasireiškė ir kaip galima pataisyti padėtį? Mano pacientai gana greitai supranta, apie ką kalbu. Jie ne tik patys susiranda naudingų užuominų, bet neretai ir aplenkia mane.

Geriausiai tai būtų galima iliustruoti pasakojimu apie moterį, vardu Džou. Jai buvo 45-eri metai, kai 2012-aisiais ji pirmą kartą apsilankė pas mane. Džou turėjo 3 problemas. Pirma - ir jos motinai, ir močiutei, kai jos buvo 50-60 metų amžiaus, buvo diagnozuota demencija. Džou norėjo sužinoti, kaip to išvengti. Antra jos problema buvo itin didelis nuovargis, kuris ją kamavo kasdien. Trečia - kūno antsvoris, nepaisant to, kad 2007 metais jai buvo daryta skrandžio mažinimo operacija.

Kai Džou pasidarė kraujo tyrimus, paaiškėjo, kad moters skydliaukė nepakankamai aktyvi. Jos šeimos gydytojas nebuvo paskyręs hormoninių preparatų būklei koreguoti. Iš tikrųjų to, kad Džou turi per mažą skydliaukės hormono T4 (tiroksino) koncentraciją, niekas net nebuvo pastebėjęs.

Rekomendavau moteriai papildomai vartoti tiroksino per mažai jo koncentracijai didinti, tačiau tai nepadėjo. Todėl Džou, kuri dabar jau žinojo, kad turi problemų su skydliauke, nuvyko pas gydytoją Gordoną Skinnerį, kuris konsultavo Birmingame. Jis jau buvo išgydęs šimtus pacientų, turinčių skydliaukės problemų, laikydamasis paprasto principo-gydyti pacientą, o ne kraujo tyrimų rezultatus. Kadangi G. Skinnerio požiūris nesutapo su konvencinių endokrinologų nuomone, bendrosios medicinos atstovai jį net persekiodavo,

Gydytojas skyrė Džou natūralaus džiovinto skydliaukės koloido ekstrakto (Armour), tačiau ir tai nepadėjo. Tada jis liepė moteriai vartoti gryno hormono trijodtironino (T3), pamažu didinant dozę iki 180 µg, o tai labai daug (įprastinė dozė yra 20-40 µg).

Džou pamažu išvydo gydymo rezultatus, be to, ji niekada nepatyrė su perdozavimu susijusių simptomų. Moteris buvo akušerė ir pati galėjo save prižiūrėti.

Džou kūno svoris sumažėjo, o energijos padaugėjo. Deja, gydytojas G. Skinneris mirė, todėl moteris sugrįžo pas mane, vis dar turėdama kūno antsvorio ir jausdamasi pavargusi.

Nustačiau, kad moterį vargino vitamino B12 deficito anemija, susiformavusi dėl skrandžio mažinimo operacijos. Jai buvo skirtos šio vitamino injekcijos kas trečią mėnesį, tačiau mano patirtis rodo, kad to nepakanka. Rekomendavau daryti vitamino B12 injekcijas kiekvieną savaitę, tačiau, kai irtai nepadėjo, liepiau atlikti jas kasdien. Galų gale buvo matyti pagerėjimas - moteriai po truputį sumažėjo ir fizinis, ir psichinis nuovargis.

Džou pavertė savo organizmą iš hipotermiško meškino (kurio per maža kūno temperatūra, kuris yra mieguistas ir letargiškas) į liekną medžiotojo ir rinkėjo tipo asmens organizmą (šiltą, aktyvų, kūrybišką).

Tai, kad pašalinome vitamino B12 deficitą, buvo labai svarbus žingsnis mažinant demencijos riziką.

Kitas pasiūlymas: išbandyti ketogeninę dietą - mitybos programą, kurioje gausu riebalų ir mažai angliavandenių, - kuri parodė teigiamą poveikį gydant daugelį neurologinių ligų. Papasakojau Džou ir apie 2014-aisiais gydytojo Dale'o Bredeseno JAV atliktą tyrimą.

Šis Kalifornijoje dirbantis neurologas susitarė su 10 Alzheimerio liga sergančių pacientų ir skyrė jiems ketogeninę dietą. Besilaikydami jos, žmonės vartodavo riebalų ir ląste-
lienos, o ne maitindavosi taip, kaip įprasta Vakarų šalyse, - kai maiste daug cukraus ir krakmolo. Devyni iš dešimties pacientų atsigavo nuo Alzheimerio ligos, o 6 iš jų pajėgė net sugrįžti prie savo ankstesnės veiklos.

Jei tai būtų buvęs vaistų tyrimas, apie jį būtų rašoma visuose laikraščiuose kiekviename pasaulio užkampyje.

Džou greitai perprato ketogeninės dietos principus ir pradėjo taikyti juos kiekvieną dieną. Dabar ji praktiškai minta didkepsniais, geriausiais ekologiškais rib-eye didkepsniais, ir nebegalvoja apie alkį.

Džou pavertė savo organizmą iš hipotermiško meškino (kurio per maža kūno temperatūra, kuris yra mieguistas ir letargiškas) į liekną medžiotojo ir rinkėjo tipo asmens organizmą (šiltą, aktyvų, kūrybišką).

Šie 3 dalykai - skydliaukės disfunkcijos korekcija, ketogeninė dieta ir vitamino B12 injekcijos - visiškai pakeitė Džou gyvenimą. Moters kūno svoris sumažėjo perpus - nuo 120 iki 60 kg. Pagerėjo energijos apykaita. Dabar Džou dirba ilgas valandas ir važinėjasi Harley Davidson motociklu kartu su savo naujuoju gyvenimo partneriu.

Džou reguliariai tikrinasi savo pažintines funkcijas ir neturi jokių demencijos požymių. Mano supratimu, ji yra aštri kaip smeigtukas.

Apie tai rašo gydytoja Sarah Myhill, privačiai praktikuojanti gydytoja, anksčiau dirbusi Anglijos nacionalinėje sveikatos tarnyboje, 17 metų buvusi Britų ekologinės medicinos draugijos (angl. BSEM) garbės sekretorė.

Nepagydomų ligų gydymas: skydliaukės aktyvumo ir nuovargio

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:04 Receptai – Patiekalai Kokosiniai sausainiai

Greitai ir lengvai pagaminamų kokosinių sausainių receptas

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau