Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 5

Ožkos pienas liaudies medicinoje

Vartojant karvių pieną organizme gaminasi daug gleivių, o geriant ožkų pieną jų nebūna. Tai išties puikus, gydantis produktas.

Ypatingasis ožkų pienas

Savo chemine sudėtimi ir savybėmis ožkų pienas yra kur kas vertingesnis už karvių. Jame daugiau baltymų, riebalų, geležies, magnio ir kalcio.

Ožkų pieną mūsų organizmas gerokai lengviau įsisavina negu karvių, nors jis ir yra daug riebesnis: ožkų pieno riebumas siekia nuo 3,6 iki 6 proc. (priklauso nuo veislės), o karvių – 3,5 proc.

Ožkų pieno baltymai savo sudėtimi artimi moters pieno sudėčiai, be to, juose labai nedaug laktozės. Taigi šis pienas tinkamas kūdikių mitybai.

Jame yra kalio, padedančio normaliai funkcionuoti širdžiai ir kraujagyslių sistemai, taip pat kobalto, kontroliuojančio medžiagų apykaitos procesus.

Ožkos pienas liaudies medicinoje

Kas turi gerti ožkų pieno

Jo gali gerti netgi tie, kuriems karvių pienas sukelia alergiją.

Sunkiai sergantiems, nusilpusiems po sunkių ligų ir chirurginių operacijų žmonėms patariama kasdien išgerti po litrą ožkų pieno.Juk geriant jo sustiprėja imuninė sistema, pagerėja kraujo sudėtis.

Ypač sveika gerti ką tik pamelžto ožkų pieno, nes šis žmogaus organizme naikina žalingas bakterijas – gydo vėžį, kitas sunkias ligas. Gydomąsias savo savybes ožkų pienas išsaugo dvi dienas, jei yra laikomas uždarame inde šaldytuve. Jo reakcija yra šarminė, o karvių pieno – šiek tiek rūgštinė, todėl ožkų pieno patariama gerti žmonėms, kurių padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas.

Jį geriausia vartoti vieną tarp valgymų ir vakare, prieš einant miegoti. Tuomet geriausiai įsisavinamos jo gydomosios savybės.

Kūdikiams ir vaikams ožkų pienas taip pat labai naudingas – jį geriant formuojasi kaulų sistema. Sergantiems vaikams iki trejų metų patariama išgerti ožkų pieno po 100–150 ml du kartus per dieną, vyresniems nei trejų metų – po 150–200 ml du kartus per dieną.

Be to, dažnai žagsintiems vaikams duokite mažais gurkšneliais išgerti šilto ožkų pieno.

Ožkų pienas liaudies medicinoje

Nuo seno šis pienas naudojamas liaudies medicinoje.

  • Dar senovės gydytojas Avicena sakė, kad žmonės nuolat gerdami ožkų pieno apsisaugo nuo senatvinės sklerozės. Jis stabdo senėjimo procesus.
  • Ožkų pienas pagerina ir sergančių cukriniu diabetu savijautą.
  • Liaudies medicinos žinovai šiuo pienu gydo bronchinę astmą, tulžies pūslę, kepenų, šlapimo pūslės, inkstų, nervų sistemos ligas, kolitą, virškinamojo trakto sutrikimus ir karštligę.
  • Persišaldžius, kosint, sergant bronchitu, rekomenduoja gerti šilto ožkų pieno, į kurį įdėtas šaukštas medaus. O norint atkurti vyriškąsias galias patartina valgyti šiame piene išvirtų ropių arba juo užsigerti graikinius riešutus.
  • Gelbsti ir išrūgos – nuo sutrūkinėjusių pėdų, hemorojaus, pagirių.

Moterys kažkada prausdavosi ožkų pienu, kad būtų baltesnės odos (jis iš tikrųjų pašviesina odą, nuo jo išbąla pigmentinės dėmės), taip pat juo trinkdavo plaukus, kad jie būtų minkšti it šilkiniai.

Receptai:

  1. Slogą gydykite lašindamos į nosį šilto ožkų pieno, sumaišyto su česnakų ir svogūnų sultimis (santykis gali būti įvairus, svarbu, kad nedegintų nosiaryklės).
  2. Gerklės ligos. Gerkite šilto ožkų pieno, taip pat juo skalaukite skaudamą gerklę.
  3. Plaučių tuberkuliozė. Net ir sunki forma (kai atsikosėjama krauju) gydoma išgeriant kasdien po litrą ožkų pieno.
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://pasveikpats.lt/lt/straipsniai/skaityti/kaip-gydo-ozku-pienas?id=443

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 22:28 Receptai – Patiekalai Varškės desertas be kepimo! Labai skanūs varškės zefyrai.

Turbūt gana sunku rasti tokį, kuriam nepatiktų zefyrai. O vyresnė karta dar ir ilgesingai dūsauja: „Va seniau tai buvo zefyrai, o šiandien tai gryna chemija“. Iš dalies jie teisūs.

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų

Nudegimai liaudies medicinoje, Nudegimai, Vaistažolių mišiniai nuo nudegimų, receptai nuo nudegimų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gyd...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau