- 08.06.2017
- 0.0 Reitingas
- 2285 Peržiūros
- Komentarai
Dar Avicena paprikas apibūdino kaip širdį stiprinančią, smegenų veiklą aktyvinančią, virškinimą gerinančią ir nuo nutukimo saugančią daržovę.
Saldžiosiose paprikose vitamino C yra daugiau nei visose kitose daržovėse. Be to, jose randama nemažai kalio. Tinkamą šių dviejų medžiagų derinį amerikiečių gydytojas D. Džarvis įvardija kaip geriausią priemonę ginantis nuo atminties pablogėjimo, greito nuovargio, dažnų peršalimų, prasto žarnyno darbo, sąnarių skausmų ir kitų daugiau kaip dešimties jo suskaičiuotų ligų. Kasdien suvalgydami po vieną saldžiąją papriką profilaktiškai apsisaugosime nuo minėtų negalavimų ir aprūpinsime organizmą visais parai jam reikalingais vitaminais.
Reguliariai valgomos saldžiosios raudonos paprikos teigiamai veikia kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, saugo nuo mažakraujystės. Saldžiųjų paprikų sultys, lygiomis dalimis sumaišytos su morkų sultimis, ypač naudingos dirbantiesiems ar gyvenantiesiems padidėjusios rizikos zonoje.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau