Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 11

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Vienas riešutas - visas sandelys vertingų medžiagų širdžiai - sveikų riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų.

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Tačiau riešutai turi daug riebalų ir daug kalorijų. Todėl, viena saujelė laukiant pietų nepakenks, o kelios gali sugadinti jums apetitą.

Geriausi dietos riešutai. Visų riešutų 100 gramų yra maždaug tas pats kiekis kalorijų. Saikingai vartojant, jie yra naudingi organizmui. Omega-3 riebalų rūgštys, baltymai ir skaidulinės medžiagos padeda slopinti apetitą. Mažai kalorijų turi migdolai, anakardžiai ir pistacijos. Venkite riešutus kepti aliejuje: aukšta temperatūra suardo maisto medžiagas, o augaliniai aliejai turi kenksmingų omega-6 riebalų. Geriausia riešutus valgyti šviežius arba sausai pakeptus.

Visi riešutai turi širdžiai reikalingų omega-3 riebalų rūgščių, o graikiniai riešutai - alfa-linoleno rūgšties, kuri padeda esant širdies aritmijai, mažina uždegimą ir oksidaciją kraujagyslėse. Šiems tikslams, rekomenduojama valgyti aštuonis graikinius riešutus per dieną.

Geriausi riešutai smegenims. Žemės riešutai turi folio rūgšties, kuri yra reikalinga mūsų smegenims palaikyti pažinimo funkcijas. Dėl folio rūgšties, riešutai - puikus pasirinkimas vegetarams ir nėščioms moterims. Be to, kaip ir dauguma kitų riešutų rūšių, žemės riešutai yra naudingi dėl riebalų rūgščių ir vitamino E.

Geriausi riešutai vyrams. Švelniose bertoletijose gausu seleno, kuris apsaugo nuo prostatos vėžio ir kitų ligų. Riešutų sudėtyje šio mineralo yra daugiau nei dienos norma, todėl jis vartojamas atsargiai, nes priešingu atveju galima susirgti II tipo cukriniu diabetu.

Vyrų sveikatai yra pekano: tai yra beta-sitosterolio - natūralus steroidų, kad mažina gerybinės prostatos hiperplazijos sukeltus simptomus.

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Geriausi riešutai išvengti ligų yra migdolai. Migdoluose yra daugiau kalcio nei kituose riešutuose - vitamino E, kuris yra antioksidantas ir padeda kovoti su uždegimais ir kitomis pavojingomis ligomis, įskaitant plaučių vėžį ir su amžiumi susijusiais sutrikimais.

Labai kaloringi, mažai baltymų turintys riešutai - makadamijos ir pekano. Bet nereikia pašalinti jų iš dietos. Valgant po mažai, švieži arba kepti be aliejaus, jums nepakenks.

Jei neturite aukšto kraujospūdžio, jeigu jūsų gydytojas nedraudžia naudoti druskos, sauja ar dvi riešutų nepakenks sveikatai. Bet kuriuo atveju, naudokite tuos riešutus, kuriuose druskos yra mažiausiai.

Teikite pirmenybę tiems, kurie šių metų derliaus. Venkite mišinių, kuriuose yra cukraus, šokolado, medaus ir kitų saldžių priedų.

Geriausias būdas gauti visiškai maistinių medžiagų ir antioksidantų - vartoti nesūdytų riešutų mišinį, tačiau, kaip ir visur, reikalingas saikas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 11:45 Receptai – Patiekalai Žagarėliai. Skanių žagarėlių receptas
Pasigaminkime skanius žagarėlius. Skanių žagarėlių receptas. Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra.

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:29 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti

Nervinės ligos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nervams nuraminti, nervinės ligos, receptai nervams nuraminti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau