Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Rugsėjo » 9

Svarbi informacija keliaujantiems. Oro uostų skeneriai. Ar jie saugūs?

Kol nėra pakankamai duomenų apie saugumą, verta prašyti, kad jus tikrintų rankiniu būdu.

Oro uostų skeneriai. Ar jie saugūs?

Įsivaizduokite, kad vėluojate į skrydį, o saugumo kontroliniame punkte patenkate ne į patikrą rankiniu būdu, bet jus „bombarduoja" naujomis ypač moderniomis milimetrinių elektromagnetinių bangų technologijomis. JAV transporto saugumo administracija (The US Transportation Security Administration), kuri laikoma geriausiu pasaulyje ekspertu oro uostų saugumo srityje, mano, kad ši įranga saugi. Bet ar tikrai taip?

Laikoma, kad skeneriai, veikiantys terahercų (milimetrų) spektru, kuris yra per vidurį tarp mikrobangų ir infraraudonosios spinduliuotės, yra saugesni už senuosius rentgeno spindulių prietaisus, kuriuos Europos Komisija uždraudė 2011-aisiais. Iš tikrųjų nei milimetrinės elektromagnetinės bangos, nei rentgeno spinduliuotė nėra saugios, tiesiog esama mažiau įrodymų ir duomenų dėl jų saugumo.

Dėl Rapiscan atgalinės sklaidos skenerių, kurie reflektuoja rentgeno spindulius nuo tikslo, nėra jokių abejonių. DNR pažeidimų ir vėžio rizika yra proporcinga gautai rentgeno spinduliuotės dozei. Vis dėlto, kai ši įranga buvo įdiegta ne tik JAV kalėjimuose, bet ir oro uostuose, buvo panaudota visai nedidelė tyrimų dalis. Po 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroristinio akto ir vieno incidento, kai vienas nigerietis bandė susprogdinti lėktuvą įnešdamas sprogmenis savo apatiniuose, joks tyrimas, galėjęs pagrįsti
tokį sprendimą, nebuvo moksliškai recenzuotas.

įranga taip pat išvengė JAV maisto ir vaistų tarnybos (angl. FDA) patikrų, nes tai nėra medicininė įranga, taikoma gydymo tikslais. Kūno skeneriai atsiduria prie televizorių ir kitokių elektroninių prietaisų, ir prieš juos atiduodant naudoti su milijonais žmonių, iš gamintojų apie juos reikalaujami tik pagrindiniai duomenys.

Rapiscan skenerių spartus įdiegimas į oro uostus visame pasaulyje buvo siejamas su kompanijos intensyviu lobizmu Baltuosiuose rūmuose, todėl ir sekė JAV transporto saugumo administracijos sprendimas naudoti kaip tik šios įmonės skenerius, o ne kokią nors kitą, ne tokią abejotiną, milimetrinių bangų įrangą, nepaisant radiacijos saugumo ekspertų garsių prieštaravimų dėl to, kad atgalinės sklaidos prietaisai nesaugūs, nes juose viršytas leistinas rentgeno spindulių lygis.

Pagal įvairius apskaičiavimus, vienu iš milijono atvejų tokie skeneriai sukels vėžį. Vien JAV tai būtų papildomi 100 vėžio atvejų. Dar didesnė rizika būtų saugumo kontrolinių punktų darbuotojams, kurie dirbs su šiais skeneriais, nes jų spinduliuotė gali būti kintama ir kartais stipriai viršyti nustatytą leistiną lygį.

Oro uostų skeneriai. Ar jie saugūs?

Beje, garsiausiai nuskambėjo ne prieštaravimai dėl įrangos saugumo, bet dėl keliaujančių asmenų privatumo teisės pažeidimo. Visuomenės protestai ir pradėtas teismo procesas reiškė, kad prireikė specialios programinės įrangos (automatinės identifikavimo programos), kad kontrolinio punkto darbuotojai nematytų nuogų keleivių kūnų, nes pagal 2012 metais priimtą įstatymą dėl JAV federalinės aviacijos agentūros modernizavimo ir reformų, skenavimo paveiksle leidžiama matyti tik asmens kūno siluetą.

Iš tikrųjų Rapiscan nesugebėjo gana greitai priderinti šios programos, todėl JAV pradėjo daugiau taikyti įrangą, veikiančią milimetrų spektre.

Milimetrinių elektromagnetinių bangų technologijos gali pakeisti DNR ekspresiją.

Kokias išvadas galima padaryti?

Dėl egoistinio kapitalizmo prietaisai, kuriuose naudojama rentgeno spinduliuotė, pateko beveik į kiekvieną pasaulio oro uostą. Niekada nebuvo atlikta rizikos ir naudos analizė bei kruopštus technologijos vertinimas, palyginti su kitais prietaisais, veikiančiais milimetrų spektre, kurie jau buvo prieinami tada, kai amžiaus pradžioje atgalinės sklaidos skenerių būta kiekviename oro uoste. Priimant sprendimus dėl Rapiscan įrangos Įdiegimo, nebuvo atsižvelgta į rizikos įvertinimą, kokią šie skeneriai kelia kai kuriems asmenims, pvz., nėščiosioms ir (arba) vaisiui, pacientams su vėžio remisija ar žmonėms, kurie ypač jautrūs elektrai (elektrohipersensityvūs), o tokių žmonių vis daugėja.

Pasirodo, ši įranga net nesugeba „pamatyti" plastikinių sprogmenų ir šaunamųjų ginklų, kurie padėti tokiu kampu, kad jų nesimato skeneriuose, Internete galima rasti ir buvusių JAV transporto saugumo administracijos pareigūnų liudijimų apie tai, kokiu abejotinu būdu šie skeneriai buvo įdiegti, savo ruožtu mokslininkai, pvz,, radiologas onkologas Johnas Moulderis iš JAV Viskonsino medicinos koledžo (Medical College of Wisconsin), daug kalbėjo apie tai, kaip buvo priimami nekompetentingi sprendimai.

Nerimą kelia ir provizoriniai rezultatai, rodantys, kad dėl skenerių, kurie veikia milimetrų spektre, saugumo yra ne ką daugiau įrodymų. Automatiškai daroma prielaida, kad jie yra saugūs, nes šiuose įrenginiuose nenaudojama jonizuojančioji spinduliuotė. Esama daug įrodymų dėl terahercų spinduliuotės šiluminio efekto, nors įrangos gamintojai nurodo, kad nė vienas keleivis negauna tokios spinduliuotės dozės, kuri sukeltų tokį efektą.

Oro uostų skeneriai. Ar jie saugūs?

Bet nerimą kelia ne šiluminis efektas. Esama įdomių tyrimų dėl radijo dažnių signalo neterminio efekto, kokį sudaro, pvz., mobilieji telefonai. Tiesa, kai tik stambūs mobiliųjų ryšių prietaisų gamintojai suvokė, kad tyrimų rezultatai galėtų nebūti jiems palankūs, finansavimas tyrimams išseko. Dėl milimetrinių elektromagnetinių bangų kūno skenerių nešiluminio poveikio duomenų yra dar mažiau, bet per tyrimus, kuriuose panaudotos pelės ląstelės ir kuriuos atliko Boianas Alexandrovas su kolegomis iš Los Alamoso nacionalinės laboratorijos (The Los Alamos National Laboratory), kuri pirmauja pasaulyje radiacijos tyrimų srityje, padaryta išvada, kad milimetrinių bangų technologijos gali pakeisti DNR ekspresiją.

Mūsų istorija rodo, kad tikime tuo, ką sako vyriausybė - ir apie skenerius, ir daugelį kitų dalykų, pvz,, apie vakcinas ar dietą, kurioje mažai riebalų. Vis dėlto, kai kitą kartą būsite oro uoste, pabandykite susitarti, kad jus tikrintų rankiniu būdu. Tada turėsite atsižvelgti tik į jonizuojančiąją spinduliuotę, kuria jus „bombarduos" metaliniame vamzdyje 11 km aukštyje.

Apie tai rašo Dr Robertas Verkerkas, nevyriausybinės organizacijos Alliance for Natūral Health International vadovas ir mokslinis direktorius. Tai vartotojų sąjunga, kuri gina vartotojų teises į natūralią sveikatos priežiūrą ir natūralų maistą. Daugiau informacijos galima rasti internete www.anh-europe.org arba apsilankius ANH profilyje socialiniuose tinkluose „Facebook" ir „Twitter" (www.facebook.com/ANH-lnternational ir www.twitter.com/anhcampaign).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 16:04 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis linų sėmenimis
Plaukų stiprinimui - išsiplovus plaukus, praskalauti linų sėmenų nuoviru - 2 šaukšteliai linų sėmenų užpilame dviem stiklinėm vandens, paviriname apie 10 minučių, leidžiame nusistovėti bei atvėsti, tuomet nukošiame. Vočių gydymui ...

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau