Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 9

Vangi skydliaukė? Pamaitinkite smegenis!

Vangi skydliaukės veikla padaro žmogų nerangų, be to, tai paveikia ir smegenis. Marcas Ryanas, gydęs daug tokios būklės pacientų, rekomenduoja švelniausią būdą pagerinti skydliaukės ir smegenų funkcijas: laikytis tinkamos dietos.

Alzheimerio ar Parkinsono ligą

Hipotirozė (sulėtėjusi skydliaukės veikla) ir Hašimoto liga (būklė, kai imuninė sistema atakuoja ir naikina skydliaukę) stipriai veikia mūsų smegenis.

Kai kurios šio poveikio pasekmės yra vienareikšmės, pvz., rūkas smegenyse ir atminties netekimas. Kitos nėra tokios savaime suprantamos, pvz., depresija ir neurologiniai sutrikimai, primenantys Alzheimerio ar Parkinsono ligą ar pereinantys į jas. Bet kuriuo atveju, šie su smegenimis susiję simptomai rodo smegenų degeneracijos požymius.

Suaugusiesiems tiroidiniai hormonai veikia beveik visas smegenų funkcijas, pavyzdžiui, T3 (trijodtironinas) ir T4 (tiroksinas) dalyvauja formuojant neuronus, migruojant neuronams, augant nervų pluoštams, mielinizacijoje ir kituose procesuose. Galų gale tai gali suformuoti sudėtingą disfunkcijų tinklą, todėl reikia atkreipti dėmesį į svarbiausias priežastis, sukėlusias atitinkamus simptomus. Jei tiroidiniai hormonai netinkamai pakeičiami ir absorbuojami, su smegenų veikla susiję simptomai gali pablogėti.

Hašimoto liga ir hipotirozė gali sukelti įvairių sutrikimų, tarp jų letargą, silpnus refleksus ir prastą motorinę koordinaciją.

Šios ligos taip pat siejamos su bipoliniais sutrikimais, depresija ir pažintinių funkcijų nykimu, ypač tarp senjorų. Ekstremaliais atvejais Hašimoto liga gali sukelti būklę, kuri vadinama Hašimoto encefalopatija, o dėl to smegenyse gali įvykti sunkių pokyčių, primenančių destruktyvias pasekmes po Alzheimerio ligos, kai smegenys netenka daug smegenų audinių.

Vienas dažniausiai pasitaikančių Hašimoto ligos simptomų yra vadinamasis „smegenų rūkas“ (pritemimas) - pojūtis, tarsi mintys turėtų veržtis per miglą, kad jas sunku sukoncentruoti, kad neįmanoma susikaupti, nors ir kaip žmogus stengtųsi.

Vienas dažniausiai pasitaikančių Hašimoto ligos simptomų yra vadinamasis „smegenų rūkas” (pritemimas) - pojūtis, tarsi mintys turėtų veržtis per miglą.

Smegenų pritemimas liudija, kad smegenyse esama uždegimo, o už tai atsakingos smegenų imuninės ląstelės - mikroglijos.

Imunine sistema smegenyse skiriasi nuo imuninės sistemos visame likusiame organizme. Pastaroji sudėtingesnė, turinti kelias skirtingas dalis, kurios reguliuoja viena kitos veiklą. Smegenyse viskas paprasčiau. Smegenų imuninės ląstelės, mikroglijos, pasižymi plaukelių sužadinamu jautrumu, jos gali padaryti daug žalos. Kaip tik šios ląstelės būna kaltos dėl Alzheimerio ir Parkinsono ligų, be to, jos sukelia širdies ir kraujagyslių bei dar kitas ligas. Jos labai greitai atsako į patogenus ir pažeidimus, kaupiasi pažeistose zonose ir sintetina daug uždegimą stimuliuojančių molekulių.

Tiroidiniai hormonai stipriai veikia mikroglijų ląsteles. Jie gali padėti jas valdyti ir išlaikyti ramybės būsenos. Tai ir yra priežastis, kodėl Hašimoto liga sergantys asmenys, papildomai gaunantys tiroidinių hormonų, pastebi, kad jų smegenų pritemimas po truputį silpnėja.

Kitas dažnai pasitaikantis simptomas tarp sergančiųjų Hašimoto liga yra nuovargis, daugeliu atvejų kylantis dėl to paties smegenų uždegimo. Kai tokie asmenys imasi veiklos, kurioje reikia ilgam įtempti protą, pavyzdžiui, skaityti ar vairuoti automobilį, jie pavargsta. Net vartojant skydliaukės hormonų, ligos simptomai gali išlikti. Žmonių, sergančių Hašimoto liga, smegenys yra ne tokios ištvermingos, todėl, ilgą laiką dirbdami jomis, jie jaučiasi labai pavargę. Jei jūs taip pat jaučiatės pavargę, kai skaitote, vairuojate automobilį ar po dalyvavimo ilgame pokalbyje, žinokite, kad tai - smegenų nuovargis.

Smegenų ištvermės negalima atgauti nepalaikant jų veiklos, ir čia kalbama ne tik apie tiroidinius hormonus. Uždegimas ir po jo einantis nuovargis gali būti autoimuninės atsakomosios reakcijos. Tai, kas suaktyvina imuninę sistemą, taip pat gali suaktyvinti smegenų uždegimą ir neurodegeneraciją. Čia esti du pagrindiniai įtariamieji: perforuojančios žarnos sindromas (angl. leaky gut) ir glitimas. Kartu jie prilygsta kiauroms smegenims (angl. leaky brain) - smegenų degeneraciniams židiniams - ir smegenų uždegimui.

Pagrindiniai neuromediatorių trūkumo simptomai

Serotonino stygius

Mėgstama veikla nebeteikia džiaugsmo, nebesidomima kitomis sritimis, pojūtis, tarsi viską būtų užvaldžiusios mintys. Be matomos išorinės priežasties pykstama, galimi paranojos ir liūdesio priepuoliai, nebedžiugina nei mėgstami valgiai, nei draugai ir santykiai, pasireiškia nesugebėjimas atlaikyti skausmus.

Dopamino stygius

Svarbiausias jausmas - abejingumas: kokia prasmė, jei vis tiek nebus jokios naudos? Beviltiškumo ir menkavertiškumo pojūtis, savidestruktyvios mintys, nesugebėjimas įveikti stresą (ar pyktis ir agresija patiriant stresą). Noras laikytis per atstumą nuo kitų žmonių, nepaaiškinamas nerimas dėl draugų ir šeimos, nesugebėjimas pabaigti pradėtos veiklos, pyktis dėl niekų.

Acetilcholino stygius

Atminties problemos (ypač trumpalaikės atminties sutrikimai), prastesnė vizualinė (formų ir vaizdų) ir verbalinė atmintis, atminties spragos, nesugebėjimas skaičiuoti, sunku atpažinti objektus ir veidus, nesugebėjimas greitai ką nors prisiminti.

GABA stygius

Nervingumas ar panika be išorinės priežasties, baimės („mazgų pilve”) pojūtis, prislėgtumas be priežasties, nesugebėjimas „išjungti” protą ir atsipalaiduoti, nesugebėjimas susikaupti, nerimavimas dėl dalykų, apie kuriuos niekada anksčiau nesusimąstėte, vidinė įtampa ir jaudinimasis.

Mikroglijų ląstelės atakuoja neuronus, kai šiuos stimuliuoja svetimos molekulės. Su perforuojančios žarnos sindromu (padidėjusiu žarnyno sienelių laidumu) siejamas glitimo baltymas zonulinas. Šis baltymas dažnai sukelia antikūnų reakcijas į maisto produktus, dėl to prisideda padidėjęs jautrumas, alergija ir galiausiai - Hašimoto liga.

Esama tiesioginio ryšio tarp žarnyno uždegimo (jį dažnai sukelia dirgikliai, pvz., glitimas), mikroglijų suaktyvinimo (tai atsitinka, kai šie svetimi junginiai patenka į kraujotaką) ir smegenų degeneracijos.

Dopamino stygius Pieno produktų baltymų struktūra labai panaši į mielino, kuris dengia smegenų nervus ir neuronus. Jei imuninė sistema reaguoja į pieno produktus, ji gali atakuoti ir smegenis. Todėl, jei sergate perforuojančios žarnos sindromu, tokia pat problema gali būti ir jūsų smegenyse.

Minėtų baltymų esama kraujo-smegenų barjere. Jei glitimas, kiti baltymai ir svetimi junginiai patenka į kraujotaką, jie lygiai taip pat gali patekti ir į smegenis.

Glitimas, be to, siejamas ir su smegenėlių audinių destrukcija. Yra žinoma, kad jis sukelia ataksiją (raumenų veiklos, t. y. judesių, kontrolės netekimą). Iš tikrųjų manoma, kad dieta be glitimo galėtų net padėti gydyti glitimo ataksiją.

Norint mažinti smegenų apsitraukimo rūku problemą, reikėtų malšinti smegenų uždegimą ir atkurti barjerų sistemas. Taip yra todėl, kad mikroglijos reaguoja iškart, kai į smegenis patenka junginiai, kurių ten neturėtų būti. Jei atsakomoji reakcija sunki, gali nukentėti ir aplinkiniai audiniai.

Mikroglijų ląstelės taip pat formuoja kraujo-smegenų barjerą. Tai plonytė membrana, dengianti smegenis ir praleidžianti tik mažytes, reikšmingas medžiagų daleles. Kraujo-smegenų barjeras svarbus norint užkirsti kelią užpuolikams (virusams, bakterijoms ir kitiems aplinkos toksinams) patekti į smegenis. Deja, kaip nurodo gydytojas Datis Kharrazianas, Harvardo medicinos mokyklos (Harvard Medical School) ir Masačusetso pagrindinės ligoninės Neurologijos departamento (Department of Neurology at Massachusetts General HospitaI) mokslinis bendradarbis, dėl įvairių priežasčių kraujo-smegenų barjere gali susiformuoti nuotėkių.

Skydliaukė

Šios medžiagos pagerina skydliaukės veiklą

Būtinai įtraukite į savo racioną produktų (ar maisto papildų), kuriuose gausu B grupės vitaminų, kad skatintumėte optimalų energijos susidarymą ir naudojimą.

Vitaminas B1 - ryžių sėlenos, saulėgrąžų sėklos, dėmėtosios (pinto) pupelės, žirniai, lęšiai, migdolai, lapiniai kopūstai, smidrai, ropių lapai ir kitos žaliosios lapinės daržoves.

Vitaminas B2 - lašišos, upėtakiai, ešeriai, skumbrės, austrės, menkės, grybai, migdolai, hijiki (rudieji) jūrų dumbliai.

Vitaminas B3 - ryžių sėlenos, raudonos paprikos, laukiniai ir rudieji ryžiai, rudieji dumbliai, sezamų sėklos, persikai, grybai, miežiai, migdolai, abrikosai.

Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis) - jautiena, vištiena, lašišos, skumbrės, sardinės, miežiai, ryžiai, avokadai, slyvos, razinos, datulės, migdolai.

Vitaminas B6 - bananai, miežiai, alaus mielės, melasa, rudieji ryžiai, kepenys, jautiena, kopūstai, morkos, bulvės, valgomieji batatai.

Vitaminas B12 - jautienos kepenys, jautienos inkstai, kumpis, jūrų šukutės, jūrinės plekšnės, kiaušiniai, avižos, marinuoti agurkai, amazake (fermentuotas ryžių gėrimas), dumbliai (vingrūnės, chlorelės), alaus mielės.

Vitaminas B9 (folio rūgštis) - kepenys, smidrai, lenktasėklės pupelės, špinatai, lapiniai kopūstai, cukriniai kukurūzai, kopūstai, lapiniai burokėliai.

Pasak D. Kharraziano, silpna cukraus kontrolė kraujyje (ypač nejautrumas insulinui), lėtinis stresas, lėtinis uždegimas, prasta žarnyno būklė, nevisavertis maistas su nesveikais riebalais ir nediagnozuota autoimuninė problema (pvz., Hašimoto liga) gali būti priežastys, kodėl smegenys degeneruoja. Rizikos veiksniai taip pat yra alkoholinių gėrimų vartojimas ir didelė homocisteino koncentracija.

Tyrimai liudija, kad glitimas, imituodamas molekules, gali žaloti smegenėles (ypač nukenčia Purkinjė ląstelės, kurių struktūra labai panaši į glitimo baltymų struktūrą).

Be to, hipotirozė ir Hašimoto liga gali sukelti ir svarbių neuromediatorių, ypač serotonino, dopamino, acetilcholino ir GABA (gama amino sviesto rūgšties) stygių. Neuromediatorius - tai junginys, kurį sekretuoja nervų galų struktūros. Kai elektrinis impulsas pasiekia nervo galą, jis turi per sinapsę patekti į kitą nervą. Toks impulsas stimuliuoja sinapses skleisti cheminį signalą. Tokios signalinės molekulės leidžia mums jausti emocijas, aistras, pojūčius ir instinktus. Deja, jei sergame hipotiroze, galime itin lengvai pasiekti šių molekulių deficitą, leisdami savo emocijoms klaidžioti. Kaip jau minėta, Hašimoto liga sergantieji dažnai jaučia depresiją ir nerimą. Šių pojūčių priežastį galima aiškinti ryšiu tarp tiroidinių hormonų ir neuromediatorių.

Neuromediatorių vaidmuo

Jei organizme per mažai serotonino, žmogus gali būti liūdnas, niekuo nesidžiaugti ar norėti į viską numoti ranka, todėl jis blogiau prisitaiko prie aplinkybių. Serotoninas naudojamas kaip pasiuntinys, siekiant išlaisvinti tireotropiną (hipofizės skydliaukę stimuliuojantį hormoną, TSH), be to, serotoninas atsako už T3 sintezę ląstelėse, katalizuojant fermentui 5-alfa-dejo-dinazei, kuri veikia T3 pakitimą.

Serotoninas veikia ir priešinga kryptimi. Tiroidiniai hormonai tiesiogiai veikia serotonino koncentraciją organizme, bet, jei turima per mažai tiroidinių hormonų, serotonino sintezė sulėtėja. Tai priežastis, kodėl kai kurie asmenys, sergantys funkcine hipotiroze, dažnai jaučiasi depresyvūs.

Jei, be to, trūksta dar ir dopamino - atlygio ir malonumo molekulės, - gali kilti ir savidestrukcinių minčių, izoliuotumo jausmas, pyktis ir dirglumas. Jei dopamino nepakanka, žmogui atrodo, kad neverta stengtis, nes vis tiek nebus jokio atlygio. Taigi, asmenys, kuriems stinga serotonino, nesugeba rasti džiaugsmo, o, jei stinga dopamino, džiaugsmą rasti įmanoma, bet stinga motyvacijos, nes žmogus nemato prasmės.

Kai kurie maisto produktai ir papildai gali padėti užgydyti degeneruotus smegenų židinius, numalšinti smegenų uždegimą ir padidinti kraujo pritekėjimą į smegenis.

Tiroidiniai hormonai atlieka svarbų vaidmenį išskiriant dopaminą. Tyrimai rodo, kad per maža dopamino koncentracija gali padidinti TSH koncentraciją. Tai dar viena priežastis, kodėl kartais neverta tikrinti tik TSH ir kitų tiroidinių hormonų koncentracijas, nes vien pagal jas nebus įmanoma nustatyti, kaip gerai ar blogai dirba skydliaukė.

Acetilcholinas - dar vienas neuromediatorius, kuris iš esmės svarbus smegenų veiklai, nes jis atsako už neuronų „padegimą“ (angl. neural firing). Jei acetilcholino per mažai, gali kilti atminties problemų, būna sunkiau ką nors įsidėmėti, suskaičiuoti ar sukoncentruoti dėmesį. Kai skydliaukė funkcionuoja lėtai, smegenys pradeda naudoti acetilcholiną nepakankamai tiroidinių hormonų koncentracijai kompensuoti. Nustatyta, kad T3 tiesiogiai stimuliuoja ir acetilcholiną.

O galiausiai, jei stinga GABA, žmogus jaučia nerimą, pasidaro neramus, jam gali prasidėti panika. GABA - raminantis agentas, o, kai jo per mažai, tai veikia ir TSH koncentraciją, ir TSH stimuliuojamų tiroidinių hormonų koncentracijas. Tiroidiniai hormonai išsaugo išskirtą GABA „sistemoje“ bei skatina vėlesnį jos išskyrimą.

Kaip neleisti smegenims degeneruoti?

Jei norite vėl turėti sveikas smegenis, pradėkite nuo to, kas sukelia nuotėkius kraujo-smegenų barjere. Geriausiai tai galima padaryti laikantis vadinamosios autoimuninės akmens amžiaus dietos - griežto mūsų protėvių mitybos plano, kuris padeda nustatyti, ar, be produktų, kuriuose esama glitimo, imuninės sistemos atsakomąsias reakcijas provokuoja ir kiti produktai (pvz., kiaušiniai ar pieno produktai).

Iš pradžių išbraukite iš valgiaraščio visus pramoniniu būdu perdirbtus produktus, kuriuose yra cukraus, glitimo, pieno, sojų, taip pat sėklas, riešutus, pupeles, visus grūdinius ir bulvinių šeimos augalus (pomidorus, baklažanus, paprikas, bulves) bei daugelį dažniausiai vartojamų medikamentų (pvz., antacidus ir nesteroidinius vaistus nuo uždegimo). Kartais paaiškėja, kad problema yra riešutai, tačiau ypač reikia vengti glitimo, pieno produktų ir sojų, nes jie visi gali paaštrinti autoimunitetą, padidinti tiroidinių audinių destrukciją ir sumažinti tiroidinių hormonų prieinamumą organizme.

Autoimuninė akmens amžiaus dieta padeda malšinti smegenų uždegimą ir autoimunines skydliaukės problemas, nes ji:

• išbraukia iš valgiaraščio daugelį produktų, sukeliančių virškinimo trakto problemų;

• padeda perjungti organizmą iš cukraus deginimo / priklausomybės nuo cukraus modelio į riebalų deginimo režimą;

• leidžia organizmui pačiam atkurti ir pertvarkyti virškinimo traktą;

• gali potencialiai ir iš esmės pagerinti maisto papildų ir medikamentų vartojimo rezultatus, nes stimuliuoja maisto medžiagų absorbavimą ir vaitojimą.

Taigi, po to, kai būsite išbraukę iš valgiaraščio visus nepageidautinus produktus, ir todėl organizmas bus atsikūręs ir atsinaujinęs, galėsite pamažu vėl susigrąžinti į savo mitybos schemą įtartinus produktus (lėtai ir sistematiškai), kad nustatytumėte, ar jie suaktyvina imunines reakcijas. Geriausiai įtraukti produktus į valgiaraštį kas 3 dienas ir užsirašyti pakitimus.

Kai kurie maisto produktai ir papildai gali padėti užgydyti degeneruotus smegenų židinius, numalšinti smegenų uždegimą ir padidinti kraujo pritekėjimą į smegenis. Smegenų neuromediatorius galima pastimuliuoti, jei gaunamos žaliavos, reikalingos tam, kad organizmas, turėdamas stygių, sintetintų naujus neuromediatorius (žr. tekstą rėmelyje).

Straipsnis parengtas pagal Marco Ryano knygą „Kaip išgyti nuo Hašimoto ligos" (How to Heal Hashimoto's, leidykla Hay House UK, 2017).

Geriausias maistas smegenims

Geriausias maistas smegenims

Serotoninas

Produktai, kuriuose gausu triptofano (tai aminorūgštis, kuri atlieka serotonino pirmtako funkciją): avokadai, žvėriena, vištiena, kiauliena, antiena ir kalakutiena.

Papildomi maisto papildai: kalcis, žuvų taukai, 5-hidroksi-triptofanas (5-HTP), magnis, melatoninas, piridoksinas, S-adenozylmetioninas (SAM-e), cinkas, paprastoji jonažolė, kryžiažiedė (Passiflora).

Reikia vengti: polichlorintųjų bifenilių (PCBs) ir pesticidų (prieš valgydami kruopščiai nuplaukite visus produktus). Teikite pirmenybę ekologiškai sertifikuotai produkcijai ir tokių gyvūnų mėsai, kurie šerti žole.

Veikla, didinanti serotonino koncentraciją: aerobiniai pratimai, maldos, meditacijos, joga, dainavimas.

Dopaminas

Produktai: vištiena, antiena ir kalakutiena.

Reikia vengti: (dietos plano pirmame etape) juodojo šokolado, graikinių riešutų, kiaušinių.

Papildomi maisto papildai: fenilalaninas, tirozinas, metioninas, piridoksinas, B grupės vitaminai, fosfatidilserinas, dviskiaučiai ginkmedžiai, rausvųjų rodiolių ekstraktas (pagerina gebėjimą koncentruotis, ištvermę ir nuotaiką, palaiko optimalią imuninės sistemos, antinksčių ir kardiovaskulinės sistemos veiklą net patiriant stiprų stresą). Atsisakyti rūkymo, nes kadmis, kurio esama cigaretėse, sumažina dopamino koncentraciją.

Veikla, didinanti dopamino koncentraciją: svarmenų kilnojimas (jėgos treniruotės), meditacija, atsipalaidavimas, kvėpavimas pakaitomis viena ir kita šnerve.

Acetilcholinas

Produktai: avokadai, artišokai, jautiena, brokoliniai, briuseliniai ir gūžiniai kopūstai, agurkai, kiaušiniai, žuvys, kepenys, salotos, cukinijos.

Papildomi maisto papildai: cholinas, fosfatidilcholinas, fosfatidilserinas, acetil-L-karnitinas, DHR (dokozaheksaeno rūgštis), tiaminas, pantoteno rūgštis, vitaminas B12, taurinas, huperzinas A, dviskiaučiai ginkmedžiai, ženšenis (juos visus geriausia vartoti anksti rytą ar po pietų).

Veikla, didinanti acetilcholino koncentraciją: aerobiniai pratimai, buvimas švelnioje šviesoje, švelni ir maloni muzika, malonūs kvapai.

GABA

Produktai: visi, kuriuose gausu glutamo rūgšties ir glutamato, -bananai, jautienos kepenys, brokoliniai kopūstai, špinatai, apelsinai, paltusai.

Reikia vengti: paprastųjų angliavandenių (pvz., į produktus dedamų cukrų), baltųjų miltų, kviečių gaminių.

Papildomi maisto papildai: inozitolis, GABA, glutamo rūgštis, tiaminas, niacinamidas, piridoksinas, kryžiažiedė (Passiflora), valerijonas.

Veikla, didinanti GABA koncentraciją: aerobiniai pratimai, žaidimai ir poilsis, leidimas kitiems savimi pasirūpinti.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.06.2019 laikas 18:06 Receptai – Patiekalai Kondensuoto pieno spurgos dingsta garso greičiu!
Mieli draugai, šiandiena norėčiau pasidalinti su vienu nuostabiu receptu – spurgos iš kondensuoto pieno. Mano vaikai tiesiog šias spurgas dieviena.

Skaityti daugiau

01.07.2019 laikas 21:56 Receptai – Patiekalai Keptas triušis (majonezo marinatas)

Gaminame. Keptas triušis. Prieš kepant orkaitę įkaitiname iki 180 laipsniu. Triušio gabaliukus dedame į kepimo maišą ir kepame apie 1,5 valandos. Jeigu norite, kad triušiena labiau apskrustų, išimkite iš maišo ir dar pakepinkit...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau