Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Liepos » 17

Liepų uogienė

Norėdami išvirti liepų uogienę, priskinkite liepų žiedų su nedideliu kiekiu lapų. Tai daryti patariama birželio pabaigoje - liepos pradžioje, kai liepos dar aktyviai žydi. Liepų žiedus kruopščiai perrinkite, kad juose nebūtų ligų pažeistų žiedų ir vabzdžių. Liepų žiedus perplaukite, vandenį nukratykite, pradžiovinkite ant rankšluosčių ar popierinių servetėlių.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Pirmasis uogienės receptas

• 100-120 g liepų žiedų; • 3 g citrinos rūgšties ar 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių; • 500 ml vandens; • 1 kg cukraus.

Nuskinkite lapelius, palikdami vien liepų žiedus. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų, maišydami kaitinkite apie 15 minučių, sirupas turi būti pakankamai tirštas. Į cukraus sirupą suberkite liepų žiedus ir citrinos rūgštį ar supilkite citrinos sultis, pavirinkite 10-20 minučių. Kuo ilgiau ant silpnos ugnies virsite liepų žiedų uogienę, tuo ji bus tirštesnė. Iš uogienės ištraukite liepų žiedus. Jei norite papuošti uogienę, kelis liepų žiedus galite palikti.

Paruoštą liepų žiedų uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, stiklainius apverskite, uždenkite šiltu rankšluosčiu, atvėsindami, leiskite nusistovėti parą laiko.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Antrasis uogienės receptas

• 1 litro talpos stiklainio su kruopščiai suspaustais liepų žiedais; • 600 ml vandens; • 1/3 citrinos; • 1 stiklinės cukraus.

Ruošdami uogienę, priešžiedžius šalia liepų žiedų palikite. Paruoštus liepų žiedus užpilkite vandeniu, šaukštu žiedus prispausdami prie puodo dugno, ant silpnos ugnies kaitinkite 20 minučių, nuovirą nukoškite.

Dažniausiai susidaro 220-230 ml nuoviro. Į nuovirą suberkite tokį pat kiekį cukraus, supilkite trečdalio citrinos sultis.

Liepų žiedų nuovirą su cukrumi ir citrinos sultimis vėl užkaiskite ant silpnos ugnies, virinkite 20 minučių ar net ilgiau. Tai priklauso nuo to, kokio skystumo uogienę mėgstate. Jei mėgstate skystesnę uogienę, virkite trumpiau, jei mėgstate tirštesnę - virkite ilgiau. Liepų žiedų uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, apverskite, uždenkite rankšluosčiu, atvėsinkite.

Jei norite, kad liepos žiedų uogienė būtų naudingesnė, naudokite cukranendrių rusvąjį cukrų, kuris yra žymiai vertingesnis nei baltasis cukrus, kuris yra daug kartų perdirbtas.
Liepų žiedų uogienė idealiai tinka desertams, skaninti jogurtus, tepti ant bandelių.

Liepų žiedų uogienę patariama laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Dar trumpai apie liepas

Seniau daugelyje tautų liepos buvo šventi medžiai. Pagonys liepas vertino dėl jų savybių. Liepų lapai - širdies formos, todėl liepas vadino meilės, vedybų ir ištikimybės medžiais. Dar labiau liepas vertino krikščionys, kurie šiuos medžius sodindavo šalia bažnyčių. Liepas vertina daugelyje šalių - jų vardas suteikiamas moterims, mėnesiams ir miestams.

Nuo seno įprasta ruošti liepos vantas. Senovėje iš liepų žievės pindavo vyžas, droždavo šaukštus ir indus. Beje, liepų žievė - labai minkšta.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-12-16 laikas 22:24 Receptai Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
Tai yra visiškai nepakartojama klasika - makaronai spagečiai (spaghetti) su tirštu ir labai skaniu mėsos padažu. Patiekiame viską su sutarkuotu parmezano sūriu bei česnakine duona ir lepinamės tobulu skoniu!

Skaityti daugiau

2019-06-29 laikas 14:24 Receptai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-06-28 laikas 18:14 Receptai Grikių košė su kepintomis morkomis

Gaminame. Grikių košė su kepintomis morkomis Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau