Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2018 » Liepos » 17

Liepų uogienė

Norėdami išvirti liepų uogienę, priskinkite liepų žiedų su nedideliu kiekiu lapų. Tai daryti patariama birželio pabaigoje - liepos pradžioje, kai liepos dar aktyviai žydi. Liepų žiedus kruopščiai perrinkite, kad juose nebūtų ligų pažeistų žiedų ir vabzdžių. Liepų žiedus perplaukite, vandenį nukratykite, pradžiovinkite ant rankšluosčių ar popierinių servetėlių.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Pirmasis uogienės receptas

• 100-120 g liepų žiedų; • 3 g citrinos rūgšties ar 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių; • 500 ml vandens; • 1 kg cukraus.

Nuskinkite lapelius, palikdami vien liepų žiedus. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų, maišydami kaitinkite apie 15 minučių, sirupas turi būti pakankamai tirštas. Į cukraus sirupą suberkite liepų žiedus ir citrinos rūgštį ar supilkite citrinos sultis, pavirinkite 10-20 minučių. Kuo ilgiau ant silpnos ugnies virsite liepų žiedų uogienę, tuo ji bus tirštesnė. Iš uogienės ištraukite liepų žiedus. Jei norite papuošti uogienę, kelis liepų žiedus galite palikti.

Paruoštą liepų žiedų uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, stiklainius apverskite, uždenkite šiltu rankšluosčiu, atvėsindami, leiskite nusistovėti parą laiko.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Antrasis uogienės receptas

• 1 litro talpos stiklainio su kruopščiai suspaustais liepų žiedais; • 600 ml vandens; • 1/3 citrinos; • 1 stiklinės cukraus.

Ruošdami uogienę, priešžiedžius šalia liepų žiedų palikite. Paruoštus liepų žiedus užpilkite vandeniu, šaukštu žiedus prispausdami prie puodo dugno, ant silpnos ugnies kaitinkite 20 minučių, nuovirą nukoškite.

Dažniausiai susidaro 220-230 ml nuoviro. Į nuovirą suberkite tokį pat kiekį cukraus, supilkite trečdalio citrinos sultis.

Liepų žiedų nuovirą su cukrumi ir citrinos sultimis vėl užkaiskite ant silpnos ugnies, virinkite 20 minučių ar net ilgiau. Tai priklauso nuo to, kokio skystumo uogienę mėgstate. Jei mėgstate skystesnę uogienę, virkite trumpiau, jei mėgstate tirštesnę - virkite ilgiau. Liepų žiedų uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite, apverskite, uždenkite rankšluosčiu, atvėsinkite.

Jei norite, kad liepos žiedų uogienė būtų naudingesnė, naudokite cukranendrių rusvąjį cukrų, kuris yra žymiai vertingesnis nei baltasis cukrus, kuris yra daug kartų perdirbtas.
Liepų žiedų uogienė idealiai tinka desertams, skaninti jogurtus, tepti ant bandelių.

Liepų žiedų uogienę patariama laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.

Liepų uogienė, liepų žiedų uogienė, liepų arbata, liepų žiedai

Dar trumpai apie liepas

Seniau daugelyje tautų liepos buvo šventi medžiai. Pagonys liepas vertino dėl jų savybių. Liepų lapai - širdies formos, todėl liepas vadino meilės, vedybų ir ištikimybės medžiais. Dar labiau liepas vertino krikščionys, kurie šiuos medžius sodindavo šalia bažnyčių. Liepas vertina daugelyje šalių - jų vardas suteikiamas moterims, mėnesiams ir miestams.

Nuo seno įprasta ruošti liepos vantas. Senovėje iš liepų žievės pindavo vyžas, droždavo šaukštus ir indus. Beje, liepų žievė - labai minkšta.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.06.2019 laikas 12:56 Receptai – Patiekalai Tinginiai virtinukai su bulvėmis

Tiesiogiai per 10 minučių paruošiame tikrą gardumyną! Ingredientai: 400 g bulvių; 150 g miltų; 1 a. š. druskos; 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:09 Receptai – Patiekalai Traškūs šokoladiniai pyragėliai su zefyrais ir riešutų sviestu

Garų vonelėje juodąjį šokoladą ištirpdykite su sviestu. Į tirpinį berkite tirpios kavos miltelius, cukrų ir maišykite, kol masė atvės. Į dubenį su atvėsusiu šokoladu įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kakavos milte...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau