Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 9

Gamtos vaistai kurie taikomi tradicinėje medicinoje

Liaudies medicina vaistinių augalų paslaptis atskleidusi jau seniai. O mokslininkai ištiria ir patvirtina vis naujas šių augalų savybes saugant ir puoselėjant sveikatą.

Šį kartą pateikiame 11 naujai atrastų augalų savybių, kurios vis plačiau taikomos tradicinėje medicinoje.

Gamtos vaistai kurie taikomi tradicinėje medicinoje

1. Ginko biloba, arba dviskiautis ginkmedis. Šio augalo lapuose esama unikalaus komponento bilobalido, kuris saugo smegenų ląsteles nuo irimo. Vartojant ginkmedžio preparatus 3 mėnesius rezultatas akivaizdus: pagerėja mąstymo kokybė, galvojama sparčiau ir tiksliau.

2. Žalioji arbata. Joje nustatytos 2 ypatingos aktyviosios medžiagos: galotaninas ir nobotaninas B, galintis užkirsti kelią smegenų ląstelių žūčiai. Todėl žalioji arbata rekomenduojama insultą patyrusiems pacientams. Nuostabi šios arbatos savybė kovoti su rūgimo procesais raumenyse taip pat seniai domina medikus, tad būtent žalioji arbata vis dažniau rekomenduojama kaip vaistas pacientams, kenčiantiems nuo raumenų distrofijos.

3. Citrininė melisa. Ji jau ne kartą įrodė savo jėgas kovoje su herpesu. Prieš keletą metų Bulgarijoje buvo sukurtas kremas su citrinine melisa. Augalinis ekstraktas taip sustiprino vaistinio kremo efektyvumą, kad herpersas dingdavo jau po 2 dienų nuo atsiradimo.

4. Kininis skudutis. Ši „moteriška“ žolelė padeda efektyviai šalinti menstruacijų skausmus. Taip pat stabdo kraujavimą, reguliuoja hormonų pusiausvirą, kuri valdo visą moters organizmą: ir svorį, ir nuotaiką, ir gebėjimą pratęsti giminę.

5. Mėlynės. Bet kokiu pavidalu: džiovintos, šviežios, ekstraktas – šios uogos šalina akių įtampą ir nuovargį, gerina regėjimą. Visa tai pasiekiama per didelį kiekį vaisinių pigmentų. Aštraus žvilgsnio efektas ypač juntamas per pirmas keturias valandas pavartojus mėlynių preparatų. Jei tektų vairuoti kiaurą naktį – nepamirškite prieš kelionę paskanauti mėlynių.

6. Tikrasis margainis. Spartina pažeistų kepenų ląstelių regeneraciją, lėtina vėžinių ląstelių augimą.

7. Česnakas. Jame randama daugiau nei 200 sveikatai naudingų medžiagų. Vienas naujausių atradimų: reguliariai vartojant česnaką mažėja širdies smūgio tikimybė. Česnakas mažina blogojo cholesterino kiekį kraujyje ir didina gerojo cholesterino koncentraciją.

8. Imbieras. Labai veiksmingas vaistas kai subloguojama, ima „sukti pilvą“. JAV ligoninėse imbiero gėrimą dažnai rekomenduojama gerti po operacijų, kad nekiltų pykinimas. Imbiero ekstraktas gali sumažinti chroniškus sąnarių skausmus.

9. Greipfruto sėklos. Galinga antibakterinė priemonė. Šių sėklų ekstrakto dedama į losjonus, skirtus odos valymui, taip pat į dantų pastas ir burnos skalavimo skysčius.

10. Linų sėmenys. Jose gausu Omega-3 riebalų rūgščių. Stabdo krūtinės auglių vystymąsi.

11. Spanguolės. Seniai žinomos kaip puikus vaistas nuo inkstų ligų. Bet tik neseniai mokslininkai atrado ir naujų naudingų šių uogų savybių. Spanguolės puikiai kovoja su hemofilus influenza – bakterijomis, sukeliančiomis ausų uždegimus,pneumoniją ir meningitą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.11.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Purūs Naminiai Mieliniai Blynai

Kaip pasigaminti namuose purius, naminius mielinius blynus, blynelius pusryčiams? Gaminame namuose. Purūs mieliniai blynai. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:18 Receptai – Patiekalai Obuolių blynai su traškia plutele

Nulupkite obuolį, supjaustykite jį kubeliais, dėkite į blynų tešlą ir išmaišykite. Į įkaitintą keptuvę dėkite dalį tešlos, formuokite norimo dydžio bynus ir ant jų viršaus dėkite trupinių masės. Kai blynai apkeps, apverskite ju...

Skaityti daugiau

21.11.2017 laikas 10:28 Receptai – Patiekalai Morkos su medumi laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: morkų, medus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau