Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 30

Inkstų akmenligės profilaktika

Profilaktiškai apsisaugant nuo inkstų akmenligės reikia:

• gerti pakankamai daug vandens. Svarbu gerti ne sulčių, kompotų, arbatos, o vandens, ypač vidurvasaryje. kai nusistovi sausi ir karšti orai;

• visiškai atsisakyti druskos, arba jos kiekį pastebimai sumažinti;

• mažiau vartoti aštraus, rūgštaus ir riebaus maisto;

• kiek galima mažiau valgyti „sauso“ maisto;

• valgyti reikia dažniau, bet mažesnėmis porcijomis;

• būtina dažniau judėti, nes fizinis aktyvumas apsaugo nuo inkstų akmenligės.

Inkstų akmenligės požymiai

Inkstų akmenligės požymių galite nejusti iki tol, kol akmenys nepradės judėti. Kai akmenys pradeda judėti. jie sudirgina gleivinę, todėl gali sukelti uždegiminius procesus.

•    Prieš patiriant inkstų akmenligės priepuolius, gali pradėti skaudėti juosmenį, nugarą ir net kojas. Inkstų akmenligės priepuolio metu atrodo, kad kažką sunkaus tenka tempti su savimi. Skausmingi pojūčiai sustiprėja dirbant fizinį darbą ar staiga pakeitus kūno padėtį. Norėdami užmigti, kojas esate priversti pritraukti prie pilvo. Jei ištiesiate kojas, gali tekti prabusti dėl skausmingų pojūčių.

• Inkstų akmenligės ir kitų inkstų ligų požymis yra dažnas lankymasis tualete. Šlapinimasis neretai būna skausmingas. Apsilankius tualete, neretai jaučiamas pojūtis, kad iki galo išsišlapinti nepavyko. Šlapime gali atsirasti kraujo, nes akmenys gali pažeisti šlapimo pūslės gleivinę.

• Inkstų akmenligės požymis - šlapimo pūslės sudėties ir spalvos pokyčiai. Susirgus inkstų akmenlige, šlapimas gali tapti tamsesnis ir drumzlinas.

Ką reikia valgyti, kad nereikėtų gydyti inkstų akmenligės?

Apsisaugodami nuo inkstų akmenligės, norėdami inkstuose suskaidyti akmenis ir iš organizmo išplauti smėlį, turite tinkamai maitintis.

Mityba kai inkstuose yra oksalatinių akmenų. Kai inkstuose yra oksalatinių akmenų, reikia atsisakyti produktų, kuriuose gausu rūgštynių rūgšties; petražolių, špinatų, braškių, šokolado, kvietinių sėlenų, riešutų, burokėlių, arbatžolių arbatos ir kt.

Mityba kai inkstuose yra fosfatinių akmenų. Jei inkstuose yra fosfatinių akmenų, reikia rūgštinti šlapimą, todėl naudinga gausiau gerti spanguolių ir bruknių sulčių. Kai inkstuose yra fosfatinių akmenų, patariama dažniau valgyti mėsos, nes organizmui reikalingi mėsos ir žuvies produktuose esantys baltymai. Kai inkstuose yra fosfatinių akmenų, žalumynų, daržovių, pieno ir rūgščių pieno produktų teks atsisakyti.

Mityba, kai inkstuose yra uratinių akmenų. Kai inkstuose yra uratinių akmenų, mėsos ir subproduktų (kepenėlių, inkstų, liežuvio ir kt.) patariama atsisakyti. Taip pat patariama atsisakyti mėsos ir žuvies sultinių, rūkytų maisto produktų, grybų, stiprios kavos, kakavos ir šokolado.

• Naudinga valgyti vaisių ir daržovių: arbūzų, melionų, ropių, juodųjų serbentų, braškių, žemuogių, erškėtrožių uogų, citrinų ir gerti vynuogių sulčių.

Inkstų akmenligės gydymas liaudies medicinos priemonėmis

Gydantis inkstų akmenligę būtina tiksliai nustatyti cheminę akmenų sudėtį. Jei bandydami gydyti inkstų akmenligę nenustatysite tikslios cheminės akmenų sudėties, jų padėties ir dydžio, galite sau tik pakenkti.

Inkstų akmenligės gydymas, kai inkstuose susikaupė oksalatiniai akmenys. Kai inkstuose yra oksalatinių akmenų, naudinga bus arbūzų dieta. 1-2 savaites valgykite vien tik arbūzų ir truputį juodosios duonos.

Iš inkstų smėlį geriausiai išplauti tarp 17 ir 21 valandos kai labai suaktyvėja šlapimtakių veikla. Norėdami iš inkstų veiksmingiau išplauti smėlį, pagulėkite karšto vandens vonioje. Vanduo malšina spazmus, praplečia šlapimtakius, todėl smėlį iš inkstų pavyksta išplauti veiksmingiau. Kai inkstai intensyviai dirba, jie veiksmingiau iš organizmo šalina oksalatinius akmenis. Inkstai intensyviau dirbs, jei gersite daug skysčių.

Oksalatinius akmenis iš inkstų padeda pašalinti vynuogės. 1 arbatinį šaukštelį susmulkintų vynuogių šakelių užpilkite 1 stikline verdančio vandens, 2-3 minutes pakaitinkite verdančio vandens vonelėje, leiskite nusistovėti, nukoškite. Šio antpilo patariama gerti po 1/4 stiklinės 4 kartus per dieną.

Inkstų akmenligės, kai inkstuose susikaupę fosfatiniai akmenys, gydymas. Inkstuose
fosfatinius akmenis padeda tirpinti augalų, augančių akmenuotame dirvožemyje, šaknų antpilai. Tai erškėtrožių, vynuogių, rūgties takažolės, raugerškių ir mažųjų ožiažolių šaknys.

• Fosfatinius akmenis inkstuose padeda skaidyti, o vėliau iš organizmo pašalinti vaistinių augalų mišinys. Sumaišykite po 2 dalis kukurūzų purkų ir beržų lapų, po 1 dalį kadagių uogų, didžiosios varnalėšos, rūgties gyvatžolės ir dygliuotojo dirvenio šaknų. 1 valgomąjį šaukštą šio. susmulkinto vaistinių augalų mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, virinkite 15 minučių, leiskite nusistovėti, nukoškite. Sergantiems inkstų akmenlige šio nuoviro patariama gerti po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.

• Inkstuose tirpindami fosfatinius akmenis lygiomis dalimis sumaišykite trispalves našlaites, paprastąsias jonažoles, rūgtis takažoles, didžiuosius pentinius ir kiaulpienių šaknis. 2 valgomuosius šaukštus šio susmulkinto vaistinių augalų mišinio užpilkite 1 litru verdančio vandens, leiskite nusistovėti. Inkstuose tirpindami fosfatinius akmenis, šio antpilo gerkite po 1 stiklinę 3 kartus per dieną.

Inkstų akmenligės gydymas, kai inkstuose susidarė uratiniai akmenys. Kai inkstuose susidarę uratiniai akmenys, naudinga gydytis avižomis. Avižas suberkite į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite nusistovėti 10-12 valandų, tada avižas sutrinkite per smulkų sietą. Gydydami inkstų akmenligę, avižų tyrelės be cukraus ir druskos valgykite pusryčiaudami.

• Jei inkstų akmenligės priežastis - pagausėjęs šlapimo rūgšties kiekis, tai pasiruoškite vaistinių augalų mišinį. 1 dalį rūgties takažolės žolės sumaišykite su po 2 dalimis juodųjų serbentų ir miško žemuogių lapų. 1 valgomąjį šaukštą šio susmulkinto vaistinių augalų mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, leiskite nusistovėti 15-20 minučių, nukoškite. Šio antpilo prieš valgį patariama vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:08 Receptai – Patiekalai Krabų lazdelės sluoksniuotoje tešloje

Pasigaminkime skanias Krabų lazdelės tešloje. Jas tiekiame dar šiltas. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 12:18 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Leukomos gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Leukoma liaudies medicinoje, Leukoma, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo leukomos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicin...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau