Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 20

Kaip išvengti inkstų akmenligės?

Manoma, kad stambesnių ar smulkesnių akmenų yra pas kas trečią žmogų. Kodėl akmenys susidaro inkstuose? Specialistų teigimu, akmenų susidarymą inkstuose skatina įvairios priežastys, pavyzdžiui, kietas geriamasis vanduo, infekcinės šlapimtakių ligos, pernelyg gausus mėsos ir pieno produktų vartojimas, skysčių trūkumas organizme ir t.t. Inkstų akmenligę nulemia ir sutrikusi kalcio apykaita organizme bei vitaminų A ir D trūkumas.

Kaip išvengti inkstų akmenligės?

Ką daryti, jei inkstuose pastebėti akmenys?

Akmenis iš inkstų galima pašalinti chirurginės operacijos metu arba akmenis suskaldyti ultragarsu. Deja, nei vienas šių gydymo būdų nėra 100 procentų patikimas, nes po kurio laiko akmenys vėl gali susidaryti inkstuose, todėl bene svarbiausia - inkstų akmenligės profilaktika.

Inkstų akmenligės priežastys

Ypač svarbi yra inkstų akmenligės profilaktika. Patariama vengti neracionalios mitybos, nepiktnaudžiauti alkoholiniais ir saldžiais gazuotais gėrimais, bet tuo pat metu neleisti, kad organizme trūktų skysčių.

• Viena inkstų akmenligės priežasčių - nejudrus gyvenimo būdas.

• Jei Jums iš inkstų pašalino akmenis, neatsipalaiduokite, nes jie ir vėl gali atsirasti.

• Norėdami vėl išvengti pakartotino akmenų susidarymo inkstuose, panaudokite lakmuso popierėlį ir šlapime nustatykite rūgščių ir šarmų balansą. Atminkite, kad fosfatiniai akmenys dažniausiai susidaro šarminėje, o uratiniai ir oksalatiniai akmenys - rūgštinėje terpėje. Pagal lakmuso popierėlį galima parinkti tinkamą inkstams valgiaraštį. Normalus šlapimo pH turi būti tarp 6,0-7,0. Jei pH yra mažesnis nei 5,0, tai požymis, jog šlapime daug rūgšties, o jei pH didesnis nei 7,5, tai perspėjimas, jog šlapime pernelyg daug šarminių medžiagų. Sergančiųjų inkstų akmenlige šlapimo rūgštingumą reikia tikrinti 2 kartus per savaitę.

Ar inkstų akmenligę įmanoma gydyti be chirurginės operacijos?

Inkstų akmenligę galima pabandyti gydyti ir įvairiais augaliniais preparatais. Pavyzdžiui, Pietryčių Azijoje ir Indonezijoje chirurginės operacijos atliekamos ypač retai.

Inkstų akmenligės požymiai

Priklausomai nuo to, kokiose inkstų dalyse susidaro akmenys, galite jausti įvairius inkstų akmenligės simptomus.

Jei skausmai yra panašūs į priepuolį

Kartais skausmai ištinka staiga. Jie būna panašūs į priepuolį. Tai požymis, jog akmenys susidarė viršutinėje inkstų dalyje. Dažniausiai šie skausmai pajuntami nugaroje ar šonuose.

Skausmai gali būti aštrūs ar buki ir trukti 20-60 minučių. Šiuos skausmus dažnai nulemia padidėjęs fizinis krūvis, gausūs skysčių ar šlapimo išsiskyrimą skatinančių priemonių kiekiai.

Judant akmenims, skausmų pobūdis keičiasi. Skausmus galima jausti juosmens ar pilvo plote. Skausmus gali papildyti padažnėjęs šlapinimasis. Ypač svarbu šių skausmų neįvertinti kaip ūmaus apendicito, ūmaus cholecistito, ūmaus pankreatito, žarnyno nepraeinamumo ar kitų požymių, todėl, pajutus simptomus, būtina kuo greičiau kreiptis į gydytojus ir nustatyti tikslias skausmų ir negalavimų priežastis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

28.08.2018 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau