Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2017 » Rugsėjo » 21

Ką simbolizuoja ant skirtingų pirštų mūvimi žiedai?

Visi papuošalai, kuriuos nešiojame, turi ne tik funkcinę paskirtį, bet ir simbolinę reikšmę. Dar daugiau: tikima, kad jie ir gydo, ir traukia įvairių rūšių energiją. Ypač vienas papuošalas, tradiciškai laikomas išbaigtumo, saugumo ir pilnybės simboliu, – žiedas.

Ką simbolizuoja ant skirtingų pirštų mūvimi žiedai?

Pasirodo, tai, kaip mūvime žiedus, turi didžiulę reikšmę. Tada daug ką pasakome apie save aplinkiniams – tiek sąmoningai, tiek kartais ir nesąmoningai. Todėl sugaiškite akimirką ir pažvelkite į savo rankas. Ant kurių pirštų žiedus mūvite jūs? Ir ką jie jums reiškia?

Ant bevardžio piršto

Ir moterims, ir vyrams įprasta mūvėti žiedą ant bevardžio piršto. Svarbiausia sąmoninga žinutė, kurią mes tokiu būdu siunčiame aplinkiniams, suprantama, yra mūsų santuokinis statusas.

Tą dar gerokai iki mūsų darė senovės egiptiečiai. Jie tikėjo, kad nuo bevardžio piršto iki širdies driekiasi meilės arterija. Įdomiausia, kad visiškai nesvarbu, ant kurios rankos – kairės ar dešinės, –piršto žiedą mūvime, poveikis vis tiek bus toks pat.

Egiptiečiai vestuvinius žiedus gamino iš pačių įvairiausių metalų ar net ne metalų: tikdavo ir stiklas, molis. Tik senovės Romoje atsirado tradicija dovanoti geležinius arba bronzinius žiedus – jie simbolizavo nenutraukiamus šeimos ryšius. O auksinis žiedas, kokius mūvime ir mes, atsirado tik III–IV amžiuje.

Vestuvių dieną pora pasikeičia aukso žiedais – juos užmauna vienas kitam ant bevardžio piršto. Net keista, kad, vos atsiradusi, ši tradicija išplito po visas pasaulio kultūras, jos laikosi ne tik krikščionys, bet ir žydai, musulmonai (tik protestantai tvirtai įsitikinę, kad Dievas nepritaria tokių papuošalų, kaip auksiniai žiedai, nešiojimui). Peršasi išvada, kad paprotys mūvėti vestuvinį žiedą atsirado tokioje gilioje senovėje, kai religiniai skirtumai dar neegzistavo ar neturėjo reikšmės.

Alternatyviosios medicinos šalininkai irgi turi ką pasakyti apie bevardį pirštą. Jis, teigiama, atsakingas už žmogaus kūno endokrininę sistemą, kryžkaulio sritį ir net dubens organų (taip pat ir tų, kurie lemia mūsų intymųjį gyvenimą) kraujagyslių tonusą.

Psichologai tiki, kad vestuvinis žiedas ir tai, kaip jį nešiojame, tiesiogiai susiję su mūsų santuokinio gyvenimo laime. Pavyzdžiui, plonytė klasikinė 2–4 mm aukso juostelė ant piršto byloja, kad esate patenkinti savo partneriu. Žmogus, mūvintis siaurą vestuvinį žiedą, nejaučia jokio noro nei poreikio ieškoti nuotykių už santuokinio guolio ribų. Tokios santuokos, anot psichologų, gali gyvuoti labai ilgai.

Platus storas – daugiau nei 4 mm – vestuvinis žiedas sako, kad jį nešiojantis žmogus ne visiškai tiki savo santuokos stabilumu ir taip trokšta apsisaugoti nuo galimų skyrybų.

Puoštas – graviruotas, inkrustuotas brangakmeniais ir panašiai – vestuvinis žiedas atspindi jį nešiojančiojo troškimą mėgautis sodresniais, gyvesniais santykiais nei dabartiniai. O galbūt žiedo savininkas tiesiog būgštauja, kad aistra ir meilė jo santuokoje ilgai netrūks.

Ant smiliaus

Žiedas ant to piršto – galios ženklas. Ne veltui ant šio piršto buvo ir tebėra mūvimi žiedai su antspaudu.

Žmonės, mėgstantys smilių puošti žiedu, išsiskiria stipria valia, išdidumu ir valdžios troškimu. Jeigu žiedas nešiojamas ant dešinės rankos piršto, jo savininką galima laikyti racionaliu, protaujančiu, jei ant kairės – žmogus gali būti linkęs į didybės maniją ir isteriją. Bet faktas, kad dauguma valdovų, iškilių istorinių asmenybių nešiojo žiedus ant smiliaus: ir Julijus Cezaris, ir Ivanas Rūstusis, ir kardinolas Rišeljė...

Ant didžiojo piršto

Nešioti žiedą ant didžiojo piršto – tarsi sakyti visam pasauliui: „Aš esu graži (-us).“

Žiedo – kad ir koks jis būtų, – grožis geriausiai atsiskleidžia mūvint jį būtent ant šio piršto, tačiau papuošalas atspindi ir jį nešiojančiojo meilę sau.

Ant didžiojo piršto žiedą mūvintys žmonės jokiu būdu nėra agresyvūs – priešingai: jie labai ramiai, natūraliai išreiškia savo orumą. Tačiau turėkite omenyje, kad šiuo atveju akmenuko (tarkime, brilianto) dydis žiede taip pat labai svarbus: kuo akmenukas didesnis, tuo žiedas pastebimesnis ir tuo labiau jo savininkas stengiasi įtikinti aplinkinius, kad jo žavesiui neįmanoma atsispirti. Kita vertus, žiedo dydis atspindi ir jo savininko dvasinę stiprybę.

Ant nykščio

Žiedas ant nykščio – tarsi įspėjamasis signalas būti atsargiems. Juo labiau kai jį mūvi vyras.
Psichologai sako, kad žmonės, nešiojantys žiedus ant nykščio, veržiasi save realizuoti visais įmanomais būdais, bet ypač intymiame gyvenime.

Toks požiūris į žiedus ant minėto piršto nesikeičia pastaruosius kelis tūkstančius metų. Dar senovės graikai ir romėnai laikė nykštį falo simboliu ir nešiojo ant jo geležinius žiedus taip siekdami apsaugoti savo vyriškumą. 

Ant mažojo pirštelio 

Mažylis pirštas, papuoštas žiedu, – tai pareiškimas apie artistiškus gebėjimus. Turbūt pastebėjote, kad žiedus ant mažojo rankos pirštelio dažniausiai mūvi dailininkai, aktoriai ir kitų kūrybinių profesijų atstovai. Kino legenda Marlena Ditrich mėgo nešioti žiedelį ant šio piršto.
Bet net ir tuo atveju, jeigu žmogus nėra joks menininkas, tai greičiausiai labai įdomi, talentinga, neordinari asmenybė, neįspraudžiama į standartinius rėmus.

Kartais geležis ir už auksą vertingesnė

Geriausia, kad metalai, iš kurių gaminami žiedai, būtų brangūs – auksas, sidabras. Tačiau juvelyrai tvirtina, kad žmogaus organizmą stipriau veikia ir bronza bei geležis. Šie metalai net pasižymi gydomosiomis savybėmis.

Senovėje žmonės nešiojo geležinius amuletus, apyrankes, seges, žiedus, ir kiekvienas toks papuošalas turėdavo savą energinę programą.

Teigiama, kad geležis žiedas ant mažojo pirštelio gerina kraujotaką; ant bevardžio – stimuliuoja plonosios žarnos darbą, reguliuoja kūno temperatūra; ant dydžiojo piršto – teigiamai veikia kraujagysles, nervų sistemą; ant smiliaus – storąją žarną; ant nykščio – plaučius.

Geležinis žiedas taip pat gali padėti išgydyti depresiją, tačiau tokiu atveju jo jokiomis aplinkybėmis nederėtų nešioti ant smiliaus.

Ir nesibaiminkite, kad ilgiau panešiotas geležinis žiedas neteks žvilgesio, atrodys nebegražus. Yra labai daug būdų nuvalyti geležį, pavyzdžiui, su druska arba kaitinant (tarp kitko, sakoma, jog pakaitinta geležis tampa „sterili“ ir geriau sugeria neigiamą energiją). Tačiau daryti tą geriausia keičiantis mėnuliui – tai yra keturis kartus per mėnesį.

Taigi ir rinktis, ir nešioti žiedus derėtų labai atsakingai. Jie neturėtų būti nei per ploni, nei per maži, kad nesužalotų pirštų. Eidami miegoti visada nusimaukite visus žiedus, išskyrus vestuvinį – jis vienintelis gali likti ant to paties piršto visam laikui nuo tos dienos, kai buvo užmautas.

Ar žinojote?

...žiedai su ovaliais, pailgais akmenimis suteikia rankoms subtilumo.
...platūs žiedai su dideliais akmenimis nedera žemaūgėms moterims trumpais pirštais.
...jaunos merginos ranką labiau papuoš plonas žiedelis nei vienas ar keli masyvūs žiedai.
...mūvėti kelis žiedus ant vieno piršto – prasto skonio ženklas.
...dideli žiedai su brangakmeniais netinka mūvėti dieną.

Parengė Sandra Miškinienė

Ką simbolizuoja ant skirtingų pirštų mūvimi žiedai?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2017 laikas 14:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: svogūnas, cukrus, vanduo

Skaityti daugiau

16.08.2019 laikas 19:58 Receptai – Patiekalai Bandeles su obuoliais. Be orkaitės ir be mielių
Labai paprastos ir skanios keptos bandeles su obuoliais. Gaminame keptuvėje, orkaitė nereikalinga. Pabadykite pasigaminti! Išsamų bandelių su obuoliais paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše žemiau. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo akmenligės

Akmenligės liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo akmenligės, akmenligė, akmenligės gydymas, akmenligės recepta, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau