Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 27

Sėmenų nauda prostatos ligų profilaktikai ir gydymui

Milijonai vyrų patiria problemų dėl prostatos, tačiau dažnai radikalus gydymas ar vaistų vartojimas gali net pabloginti situaciją. Nauji tyrimai parodė, kad paprasčiausias sėmenų vartojimas gali būti pats geriausias būdas simptomams pašalinti ir sveikatai susigrąžinti, rašo Farmarkera.

Naujas tyrimas „Sėmenų ekstrakto veiksmingumas ir saugumas simptomiškai gydant prostatos gerybinę hiperplaziją. Paralelinis atsitiktinių imčių placebo efektu kontroliuojamas bandomasis tyrimas“ paskelbtas žurnale „Journal of Medical Food“ (žurnalas apie gydomųjų savybių turintį maistą). Jis atskleidė, kad vyrai, kurie vartojo sėmenų ekstraktą prostatos hiperplazijai arba padidėjusiai prostatai gydyti, pastebėjo ryškų sveikatos būklės pagerėjimą.

Sėmenų nauda prostatos ligų profilaktikai ir gydymui

Prostatos hiperplazija – paplitusi būklė

JAV urologijos asociacija (AUA) apibūdina gerybinę prostatos hiperplaziją (GPH) kaip minkštųjų raumenų ir epitelinių ląstelių proliferaciją augimo židinyje (nenormalus audinių suvešėjimas).Tipiniai simptomai:

  • padažnėjęs  šlapinimasis, ypač naktį;
  • susilpnėjusi šlapimo srovė;• sunkiau pradėti šlapintis;
  • staigus, nenumaldomas noras šlapintis;
  • nevisiško pasišlapinimo jausmas.

Šiais laikais gerybinė prostatos hiperplazija – tarp vyrų labiausiai paplitusi būklė. Ją patiria maždaug 50 % vyresnių nei 70 metų vyrų. Be to, sparčiai ekonomiškai besivystančiose valstybėse, pvz., Kinijoje ir Indijoje, stebi-mas GPH diagnozių daugėjimas. Tai gali būti susiję su dietos, gyvenimo būdo ir medicininės sistemos perėmimu iš Vakarų.

Šalutiniai gydymo poveikiai

Dabartiniai gydymo metodai turi nemažai šalutinių poveikių. Jų turi tokie stiprūs vaistai kaip alfa adrenerginiai blokatoriai ir 5 alfa reduk-tazės inhibitoriai, taip pat įprastos chirurginės procedūros, tokios kaip per šlaplę atliekama prostatos rezekcija. Pastaroji dažnai sukelia su chirurgine intervencija susijusių pablogėjimų ir įvairių sutrikimų, gavusių net bendrinį sindromo pavadinimą pagal šios procedūros sukeltus šalutinius poveikius, – jis pavadintas per šlaplę atliekamos prostatos rezekcijos sindromu.

Minėtų procedūrų ir vaistų rizika ir kainos yra didžiulės, todėl didėja susidomėjimas kitomis saugiomis, natūraliomis ir įperkamomis alternatyvomis. Tyrėjai stengiasi rasti įrodymų, patvirtinančių sėmenų veiksmingumo hipotezę. Jei hipotezė bus patvirtinta, gali būti atrastas idealus gydymo būdas.

Tiriamoji grupė yra 45–75 m. amžiaus vyrai, kuriems neseniai diagnozuota gerybinė prostatos hiperplazija ir kurie įvertinti mažiausiai 13 taškų AUA simptomų indeksu (AUASI). Vieniems pacientams buvo duodama placebo, kitiems – maža arba didelė sėmenų ekstrakto dozė. Tiriamajai grupei neatsirado jokių šalutinių poveikių dėl sėmenų ekstrakto vartojimo. Tai įrodo, kad šis ekstraktas yra išties sveikas ir saugus preparatas, lyginant su alopatiniu gydymu. Be to, grupė, kuriai buvo duodama placebo, taip pat jautė didelį pagerėjimą, todėl tikėtina, kad stiprus placebo efektas galėjo nustelbti tikrąją intervencijos galią. Tikimasi, kad ateityje bus vykdoma tyrimų, kurie nebus susiję su farmacijos pasauliu ir bus tiksliai atskleisti sėmenų ekstrakto privalumai, lyginant su farmaciniu ar radikaliu operaciniu gydymu.

Kitas svarbus pastebėjimas – grupei, kuri vartojo sėmenų ekstrakto, padidėjo laisvojo testosterono lygis, taip pat sumažėjo testosterono metabolito DHT, susijusio su gerybiniu ar piktybiniu prostatos augimu, kiekis. Placebo gavusiai grupei padidėjo ir testosterono lygis, ir testosterono metabolito DHT kiekis. Tai rodo, kad vyresniems vyrams, kuriems testosterono lygis sumažėja, lyginant su estrogeno lygiu, sėmenys gali duoti dar daugiau naudos, nes, kaip jau minėta, sėmenų ekstraktas gali didinti testosterono lygį, o tai labai susiję su bendra stipriosios lyties gerove ir sveikata.

Apibendrinamosios išvados

Aprašytas tyrimas be galo svarbus dėl kelių priežasčių: visų pirma nustatyta, kad sėmenys yra sveikas, saugus, laiko patikrintas maisto produktas, turintis daug maistinių medžiagų. Sėmenys išsamiai tirti ir, daugelio tyrimų duomenimis, yra įvairiapusiškai naudingi organizmui. Tai ne tik ypač maistingas, bet ir turintis gydomųjų galių produktas, todėl labai vertinamas ir papildomai tiriamas. Tačiau yra gilesnė ir svarbesnė galima priežastis, kodėl sėmenys taip gerai veikia organizmą. Šimtus tūkstančių metų mūsų kūnas evoliucijos metu susidūrė su tam tikrais maisto produktais. Tie produktai turėjo fitocheminių augalinių junginių, kurie buvo atsakingi už kūno savaiminę reguliaciją ir homeostazę. Galimas dalykas, kad sėmenyse esantys lignanai yra gyvybiškai svarbūs junginiai, galbūt net tokie svarbūs kaip vitaminai. Akivaizdu, kad gerybinė prostatos hiperplazija nėra sukelta chemikalų ar chirurginių operacijų stokos, bet teisinga teigti, kad ji gali išsivystyti ne tiek dėl prastos mitybos, kiek dėl idealios dietos nebuvimo. Idealios dietos vienas iš komponentų turėtų būti daug lignanų turintis maistas, toks kaip sėmenys. Akivaizdu, kad sėmenys gali ir turi būti traktuojami kaip pačios ligos priežastį veikiančio sprendimo dalis, kitaip nei tradicinėje arba alopatinėje medicinoje vyraujantis paliatyvaus ligos valdymo sprendimas.

GPH priklauso tai pačiai kategorijai, kaip ir vėžys – dėl šios būklės vyksta atipinis (nenormalus) epitelinio audinio augimas. Įrodyta, kad sėmenys gali ne tik būti naudojami vėžinių ląstelių atsiradimo prevencijai, bet ir sulėtinti vėžinio epitelinio audinio augimo greitį, tad, galimas dalykas, sėmenų vartojimas – pats geriausias apsidraudimas nuo mirtinos ligos –  prostatos vėžio.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.09.2018 laikas 08:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gerklės gydymui

Gerklės ligos liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gerklės gydymui, gerklės ligos, gerklė, gerklės gydymas, gerklės skausmas, receptai gerklei, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

26.10.2019 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti
Sumušimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti, receptai sumušimams gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau