Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 13

Tikrasis margainis gali padėti chemoterapijos pažeistoms kepenims

Lietuvoje plačiai paplitęs violetinių žiedų augalas - tikrasis margainis - gali sumažinti žalą kepenims, kurią sukelia chemoterapija, teigia JAV mokslininkai.

Chemoterapijai naudojami vaistai dažnai sukelia kepenų uždegimą, todėl tenka mažinti vaistų dozes arba atidėti gydymą, kol uždegimas praeis. Tokie trukdžiai sumažina chemoterapijos efektyvumą.

margainis

„Mes nustatėme, kad tikrasis margainis, palyginti su placebu, buvo efektyvesnis sumažinant uždegimą", sako tyrimo vadovė dr. Kara Kelly iš Kolumbijos universiteto vėžio centro Niujorke.

„Jei mūsų tyrimo rezultatai pasitvirtins, tikrasis margainis leis mums gydyti kepenų uždegimą arba apsaugoti nuo jo, o tai pacientams leis geriau įsisavinti chemoterapinius vaistus", sako ji.

Tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalas „Cancer", praneša „HealthDay News".

Lietuvoje tikrasis margainis žydi liepos-rugpjūčio mėnesiais. Nuo seno jo lapai ir sėklos buvo naudojami skausmą malšinantiems kompresams ir įdūrimams gydyti, tačiau pastaraisiais dešimtmečiais šio augalo populiarumas sumenko. Dabar tikrasis margainis laikomas paprasčiausia piktžole.

Kitų kraštų liaudies medicinoje tikrasis margainis laikomas tinkama priemone gydyti kepenims ir apsinuodijimui grybais. Dr. K. Kelly vadovaujamam tyrimui buvo parinkta 50 vaikų, kuriems taikyta chemoterapija dėl ūmios limfoblastinės leukemijos ir kurie tyrimo pradžioje sirgo kepenų uždegimu. Pacientams 28 dienas buvo duodama tikrojo margainio arba placebo.

Tam laikotarpiui pasibaigus, tikrąjį margainį vartojusių vaikų kepenų enzimų rodikliai buvo pagerėję, be to, daliai šių pacientų galima buvo taikyti didesnes chemoterapijos dozes, teigia mokslininkai.

Jie pabrėžia, kad reikia atlikti daugiau panašių tyrimų. Tačiau kitų ekspertų tyrimo rezultatai neįtikino. Dr. Julio C. Barredo, Majamio universiteto medicinos mokyklos vaikų hematologijos ir onkologijos skyriaus vadovas, sako, kad tyrimas buvo itin nedidelis, trumpas, o tikrojo margainio kiekiai buvo maži.

Dr. J. C. Barredo pastebi, kad kepenų uždegimas dėl chemoterapijos paprastai atslūgsta, kai nutraukiamas gydymas arba sumažinamos vaistų dozės. Šis specialistas irgi mano, kad reikia atlikti didesnį tyrimą naudojant didesnes tikrojo margainio dozes.

savigydosasociacija.com informacija

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.06.2019 laikas 12:55 Receptai – Patiekalai Purus pyragas per penkias minutes

Kepiniai su kefyru – daugelio šeimininkių, mokančių gaminti ne tik skaniai, bet ir greitai, mėgiamas ingredientas. Iš kefyro stiklinės galima iškepti visą dubenį keksiukų arba didelį purų pyragą…

...

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau