Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 2

Vaistažolės arba vaistiniai augalai padeda kovoti su vėžiu

Pastaruoju metu pasirodo daug tyrimų, įrodančių, kad vaistažolės arba vaistiniai augalai padeda kovoti su vėžiu, kartais netgi derinant natūralų gydymą su oficialios medicinos taikomomis priemonėmis. Healthy-holistic-living.com pateikia sąrašą augalų, kurie veiksmingiausiai kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir užkerta šiai ligai kelią.

Mityba vėžio prevencijai

Viena iš priežasčių, kodėl taip išplito vėžiniai susirgimai, yra mūsų mityba – valgome vis mažiau produktų, kurie yra reikalingi normaliai medžiagų apykaitai. Tai, kad mes nebegauname energijos iš tikro maisto, gali palikti gilią žymę ateinančioms kartoms.

Vaistažolės arba vaistiniai augalai padeda kovoti su vėžiu

Nauji tyrimai parodo, kad vėžį sukelia organizme susikaupę toksinai, kurie trikdo organizmo prisotinimą deguonimi. Toksinai pažeidžia mūsų DNR, sukelia uždegimus, išbalansuoja hormonų pusiausvyrą ir sukelia ląstelių mutacijas. Vėžio prevencija turi apimti toksinų šalinimą ir jų poveikio organizmui mažinimą.

Galime užkirsti kelią vėžiui, valgydami daug produktų, kuriuose yra antioksidantų, gerdami paprastą filtruotą vandenį, palaikydami žarnyno švarą ir šarmindami organizmą. Reikia mažinti kasdienę cheminių medžiagų dozę, taip pat riboti vaistus, prie kurių priprantama, dažų, dirbtinių medžiagų kiekį, kancerogeninių medžiagų, sunkiųjų metalų, pesticidų ir aplinkos toksinų kiekį. Teršalai ne tik gali sukelti vėžį, bet ir skatina nutukimo epidemiją.

Dvasine prasme vėžys, manoma, parodo, kad mūsų kūne yra disbalansas, kuris pažeidžia mūsų emocinį, psichologinį ir dvasinį pagrindą.

Vis daugėja įrodymų, kad vėžys nėra neišvengiama senėjimo pasekmė, bet liga, kuriai galima užkirsti kelią.

15 augalų, kurie užkerta kelią vėžiui, ir kaip juos vartoti

Daugėja tyrimų, įrodančių, kad vaistažolės arba vaistiniai augalai padeda kovoti su vėžiu, kartais netgi derinant natūralų gydymą su oficialios medicinos taikomomis priemonėmis. Pateikiame sąrašą augalų, kurie veiksmingiausiai kovoja su vėžinėmis ląstelėmis ir užkerta šiai ligai kelią.

1. Kviečių želmenys

Kviečių želmenys yra vaistažolė, kuri šalina iš organizmo toksinus. Jie didina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį ir neutralizuoja teršalus, kurie į organizmą patenka iš aplinkos. Taip pat įrodyta, kad kviečių želmenys užkerta kelią vėžiui. Kasdien išsispauskite kviečių želmenų sulčių ir išgerkite dvi porcijas po 60 g. Vartojant kviečių želmenis chemoterapijos metu, sumažėja mielotoksiškumo simptomai, be to, kviečių želmenys šarmina organizmą.

2. Petražolės

Petražolės padeda nuo įvairių negalavimų, taip pat padeda užkirsti kelią ligoms, kurias sukelia oksidacinis stresas, tokioms kaip vėžys. Žalialapiuose augaluose, taip pat ir petražolėse bei vaisiuose, uogose ir daržovėse, yra augalinio pigmento kercetino. Petražolėse yra antioksidantų, jos pasižymi priešuždegiminėmis, priešvirusinėmis ir priešvėžinėmis savybėmis ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos. Kercetinas sustabdo vėžinių ląstelių augimą. Galite užsiplikyti petražolių arbatos arba įsiberti kapotų petražolių į salotas, naminį humusą ar kt.

3. Vynuogių kauliukų ekstraktas

Vynuogių kauliukų ekstraktas, teigiama, kai kuriais atvejais veiksmingiau naikina vėžines ląsteles nei oficialios vėžio gydymo priemonės. Kolorado universiteto vėžio tyrimų centro duomenimis, vynuogių kauliukų ekstraktas prasiskverbia į uždaras ląsteles, į kurias negali prasiskverbti vaistai, bet nepažeidžia sveikųjų ląstelių. Vynuogių kauliukų ekstraktas pašalina teršalus ir kandidos grybelį iš virškinimo sistemos. Jo galima įsigyti sveiko maisto ir natūralių papildų pardavimo vietose ir vartoti pagal nurodymus.

4. Imbiero šaknis

Imbiero šaknis pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir priešvėžinėmis savybėmis. Imbieras padeda sumažinti skausmą ir skatina virškinimą, ypač jei atliekama chemoterapija. Įrodyta, kad imbieras sustabdo vėžinių ląstelių augimą kiaušidėse. Galima gerti arbatą iš organinės ciberžolės šaknies ir pusės šviežios citrinos, pusės nykščio dydžio tarkuotos šviežios imbiero šaknies, viską užpylus puodeliu karšto vandens ir sutrynus.

Vaistažolės arba vaistiniai augalai padeda kovoti su vėžiu

5. Šlamutis (lot. Helichrysum)

Šlamutis stipriai slopina vėžinių ląstelių augimą, stabilizuoja nuotaikas, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, padeda nuo depresijos. Galima naudoti eterinį šlamučių aliejų, tik reikia būtinai rasti natūralų, be sintetinių priedų.

6. Juodieji pipirai

Juodieji pipirai mažina uždegimą ir gali pagerinti tam tikrų priešvėžinių vaistų veiksmingumą. Jie pasižymi priešuždegiminėmis, antioksidacinėmis ir priešvėžinėmis savybėmis. Neapdorotas juodojo pipiro ekstraktas padeda nuo virškinimo sistemos ir žarnyno sutrikimų.

7. Saldymedžio šaknis

Saldymedis detoksikuoja kepenis ir malšina uždegimą. Ji taip pat padeda nuo kandidozės, kurią sukelia Candida albicans grybelis. Saldymedis pasižymi priešvėžinėmis savybėmis ir padeda chemoterapijos metu. Saldymedžio šaknį medicininiais tikslais naudojo dar senovės graikai, o šiais laikais šis augalas daugiausiai naudojamas kinų medicinoje. Vakarų medicinoje jis naudojamas nuo menopauzės metu fiksuojamų karščio bangų. Šiuo tikslu galima gerti saldymedžio šaknies arbatą su natūraliu medumi.

2011 m. tyrimas parodė, kad saldymedis padeda nuo skrandžio refliukso. Iš saldymedžio miltelių galima pasigaminti burnos skalavimo skystį. Jis gaminamas ketvirtadalį arbatinio šaukštelio saldymedžio miltelių išmaišius dviejuose puodeliuose išvalyto vandens.

8. Rėžiukai (lot. Nasturtium officinale)

Rėžiukai yra vandens augalai, kurie didina detoksikuojančius enzimus organizme. Juose yra augalinės kilmės maistinių medžiagų, kurios, įrodyta, sėkmingai slopina kancerogeninių medžiagų poveikį. Įrodyta, kad rėžiukų ekstraktas veiksmingai apsaugo nuo žarnyno vėžio. Jungtinėje Karalystėje esančiame Norvičo maisto tyrimų centre buvo atliktas tyrimas, kurio metu rūkantiesiems buvo duodama rėžiukų. Paaiškėjo, kad šie augalai sumažino nuo rūkymo padidėjusį kancerogenų kiekį dalyvių šlapime. Rėžiukus reikia valgyti šviežius – įsiberti į organinių lapinių kopūstų arba špinatų salotas arba naminį avokadų padažą.

9. Ciberžolė

Įrodyta, kad ciberžolė veiksmingai pakeičia keturiolika skirtingų vaistų. Ciberžolė sušvelnina chemoterapijos poveikį. Įrodyta, kad ji veiksmingai gydo žarnyno vėžį. Tyrimai parodė, kad ciberžolė turi priešvėžinių savybių, užkerta kelią krūties vėžio ląstelių augimui. Britų Kolumbijos universiteto Medicinos katedros atliktų tyrimų duomenimis, ciberžolė veiksmingai naikina melanomos ląsteles. Ciberžole galima skaninti tirštąjį pusryčių kokteilį arba vakarienės patiekalus iš daržovių ar ankštinių augalų.

10. Kiaulpienės šaknis

Įrodyta, kad kiaulpienės šaknis naikina vėžines ląsteles. Kiaulpienės šaknis yra veiksminga priešvėžinė priemonė, kuri, kitaip nei chemoterapija, neturi šalutinio poveikio. Galite pasigaminti iš jų salotų, pridėję dar brokolių, nekepintų moliūgų sėklų, citrinos sulčių ir prieskonių.

11. Šventasis bazilikas (lot. Ocimum sanctum)

Šventasis bazilikas, įrodyta, naikina cheminių medžiagų sukelto vėžio ląsteles, nes skatina apoptozę ir pasižymi antioksidaciniu ir antioangiogeniniu poveikiu. Šventojo baziliko būna „Tulsi“ arbatų sudėtyje, taip pat galima įsigyto jo ekstrakto, kurį galima vartoti kaip vandeninį tirpalą.

12. Peruvinė pipirnė, dar vadinama maca, maka (Lepidium meyenii)

Peruvinė pipirinė yra supermaistas. Teigiama, kad ji subalansuoja skydliaukės hormonus, užkerta kelią krūties ir prostatos vėžiui, palankiai veikia imuninę sistemą, gerina atmintį, seksualinę ir antinksčių funkciją. Peruvinė pipirinė priklauso bastutinių šeimai. Peru gyventojai ją vartojo kaip maistą ir kaip vaistą. Moksliniais duomenimis, peruvinė pipirinė yra adaptogenas, be to, stabdo navikų vystymąsi. Organine peruvine pipirne galima skaninti, pavyzdžiui, tirštuosius kokteilius ir naminius ledus.

13. Chlorelė (lot. Chlorella)

Chlorelėse daug baltymų, antioksidantų, jos skatina toksinų šalinimą iš organizmo. Jos pasižymi priešvėžinėmis savybėmis, veikia kaip chemoterapija, tik neturi šalutinio poveikio. Clorelės parduodamos tabletėmis, jas reikia vartoti kaip nurodyta.

14. Vingrūnė (Spirulina)

Vingrūnėse daug baltymų ir B grupės vitaminų, kalcio, vitamino C ir D, antioksidantų, todėl jos detoksikuoja organizmą ir didina energijos kiekį. Liverpulio (JK) universitetinės ligoninės Otolaringologijos skyriaus ir Hippocrateio ligoninės (Salonikai, Graikija) Chirurgijos skyriaus duomenimis, vingrūnėse yra medžiagų, kurios naikina navikus, todėl padeda užkirsti kelią onkologinėms ligoms. Vingrūnės malšina uždegimą ir naikina kandidos grybelį. Vingrūnėmis galima paskaninti tirštąjį pusryčių kokteilį.

15. Ežiuolė (lot. Echinacea)

Ežiuolė yra viena iš plačiausiai naudojamų vaistažolių pasaulyje. Teigiama, kad ji turi citotoksinį poveikį. Ežiuolė vertinama už tai, kad ji padeda organizmui pačiam save pagydyti nuo peršalimo. Be to, ji mažina nerimą ir lėtinį nuovargį. Ežiuolę galima įsigyti papildų ir ekstraktų pavidalu. Juos reikia vartoti 2–3 kartus per dieną. Standartinės dozės nėra. Ežiuolę galima gerti kaip arbatą (skaitykite nurodymus ant pakuotės arba paklauskite vaistininko).

Išvada: jei sąmoningai rinksimės, ką dedame į savo kūną ir ant jo (pavyzdžiui, išvardytas vaistažoles ir vaistinius augalus), mums nebereikės nerimauti dėl Pasaulio sveikatos organizacijos statistikos, bylojančios apie tai, kad vėžys yra pagrindinė mirčių priežastis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Trumparegystės gydymui
Trumparegystė liaudies medicinoje, Trumparegystė, receptai nuo trumparegystės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau