- 14.02.2018
- 1.0 Reitingas
- 6303 Peržiūrų
- Komentarai
Pagyvenę žmonės dažnai kenčia nuo diabeto. Bene labiausiai paplitęs II tipo diabetas, kuris nepriklauso nuo insulino. Sergantieji šia liga turi nuolatos kontroliuoti savo maisto racioną, nes būtent nuo maisto priklauso cukraus kiekis kraujyje. Natūrali medicina gali pasiūlyti gausybę vaistų, kurie padeda sumažinti cukraus kiekį ir leidžia ligoniui gyventi pilnavertį gyvenimą.
Jei nuspręsite gydytis natūraliomis priemonėmis, visų pirma reikėtų atsisakyti žalingų įpročių. Siekiant veiksmingai kovoti su diabetu, reikėtų tinkamai maitintis, valgyti daug vaisių, riešutų, pieno produktų.
Kokius produktus turėti vartoti diabetu sergantys žmonės?
Natūralios medicinos propoguotojai diabetu sergantiems žmonėms rekomenduoja valgyti kukurūzų duoną, kopūstus, gervuoges, agurkus, nesaldžius obuolius ir kriaušes, petražoles, sanguoles, pupeles, burokėlius, ridikus, svogūnus, špinatus, salotas, citrusinius vaisius, šermukšnių uogas, mėlynes, graikinius riešutus, neriebius pieno produktus.
Būtų puiku, jei vaisius ir daržoves valgytumėte tik šviežius, nes žaliuose produktuose naudingųjų medžiagų kur kas daugiau, nei virtuose ar keptuose. Šį taisyklė turėtų galioti ir kitiems produktams. Pavyzdžiui grūdų košė turėtų būti gaminama užplikant verdančiu vandeniu, o ne verdant.
Kokie vaistiniai augalai padeda įveikti diabetą?
Sergantiems diabetu žolininkai siūlo išbadyti šiuos vaistinius augalus: gysločius, drebulės žievę, jonažoles, varnalėšas, alyvų pumpurus, graikinių riešutų medžių lapus, beržo lapus, mėlynes, braškes, spanguoles, juoduosius serbentus, gervuoges, dobilus.
Keletas receptų, padėsiančių sumažinti cukraus kiekį kraujyje
1-as receptas. Lygiomis dalimis sumaišykite bulvių, artišokų, kopūstų ir raudonųjų burokėlių sultis. Trečdalį stiklinės tokių sulčių gerkite du kartus per dieną: pusę valandos prieš pusryčius ir pusę valandos prieš vakarienę.
2-as receptas. Pasigaminkite svogūnų sulčių: susmulkinkite svogūną ir užpilkite jį stikline kambario temperatūros vandens. Palaikykite šį antpilą ne mažiau nei 2 valandas ir gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną, likus pusei valandos iki valgymo.
3-ias receptas. Susmulkinkite dobilų žiedus bei lapus ir užpilkite juos stikline verdančio vandens. Palaukite mažiausiai 3 valandas ir tris kartus per dieną gerkite po trečdalį stiklinės likus pusei valandos iki valgymo. Tokiu pačiu būdu galite ruošti antpilą iš jonažolių, beržo žievės, mėlynių lapų, dilgėlių ir t.t.
4-tas receptas. Kavą pakeiskite aromatinga arbata su cikorijos šaknimis. Norėdami, kad arbata būtų dar sveikesnė, įberkite jonažolių, juodųjų serbentų lapų, dobilų, liepžiedžių, spanguolių ar braškių lapų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau