Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 16

Ką daryti, kad kraujagyslės liktų švarios?

Daugybė žmonių laikosi dietos, vartodami tuos produktus, kuriuose nėra cholesterolio, valo kraujagysles, tačiau ligonių vis daugėja, o aterosklerozė -jaunėja. Kaip tinkamai rūpintis kraujagyslėmis ir kaip jas apsaugoti?

Ką daryti, kad kraujagyslės liktų švarios?

Geriau suvalgyti 100 g mėsos nei 0,5 kg pieniškų dešrelių

• Pasak specialistų, tarp ankstyvą žmonių mirtingumą nulemiančių priežasčių pirmoje vietoje yra hipertenzija (padidėjusio kraujospūdžio liga). Antroje vietoje - padidėjęs cholesterolio lygis kraujyje, trečioje vietoje - rūkymas.

• Teigiama, jog kas antro žmogaus kraujyje žalingojo cholesterolio lygis yra padidėjęs. Laikantis tinkamos dietos žalingojo cholesterolio lygį kraujyje vidutiniškai galima sumažinti 10-15 proc.

• Jei pavyktų 10 proc. kraujyje sumažinti žalingojo cholesterolio lygį ir tiek pat sumažinti padidėjusį kraujospūdį, tai mirtingumas nuo širdies ir kraujotakos sistemos ligų sumažėtų net 45 proc.

• Pasak dietologų, žmonės vartoja žymiai daugiau cukraus bei mėsos produktų. Pieniškose dešrelėse. įvairiose dešrose užslėpta forma yra ypač gausu riebalų, prisotintųjų riebiųjų rūgčių ir žalingojo cholesterolio, todėl geriau suvalgyti 100 g virtos ar troškintos mėsos nei pusę kilogramo pieniškų dešrelių. Dietologai pataria kasdien suvalgyti po 600 g šviežių vaisių ir daržovių. Deja vidutiniškai šių produktų žmogus suvalgo tik 300 g.

Apie cukrų ir kartųjį šokoladą

Pasak specialistų, tik retsykiais laikytis cholesterolio neturinčios dietos nėra prasmės. Jei norime tinkamai išvalyti kraujagysles, pastebimai kraujyje sumažinti žalingojo cholesterolio lygį, turite iš esmės peržiūrėti savo valgiaraštį, padidinti fizinį aktyvumą ir sumažinti antsvorį.

Valgiaraštis norintiems išvalyti kraujagysles

• Per dieną reikia suvalgyti ne daugiau nei 100-150 g mėsos. Visiškai atsisakyti mėsos neverta. Geriausiai valgyti vištienos be odelės ir jautienos. O geriausiai atsisakyti kiaulienos, kumpių, lašinių, rūkytų dešrų.

• Kiaušinių per savaitę galima suvalgyti ne daugiau nei 4. Svarbiausia pernelyg gausiai nevartoti trynių, o baltymų galima vartoti kiek tik panorėjus.

• Atsisakykite lydytų ir riebių sūrių.

•  Atsisakykite bandelių.

• Iš saldumynų geriausiai valgyti juodąjį šokoladą, cukatas, uogienes, džemus, kuriuose cukraus yra mažiau.

• Daugiau vartokite žalumynų: krapų, petražolių, lapinių salotų.

• Būtina valgyti citrusinių vaisių, nes juose gausu antioksidantų.

• Ne rečiau nei 2 kartus per savaitę valgykite žuvies patiekalų.

Apie nuovargį ir vidurių užkietėjimą

• Numalšinti nuovargį ir pagerinti kraujotaką padeda vandens procedūros su jūros druska. Taip pat naudingos kojų vonelės su vaistinių ramunėlių, pipirmėčių, šalavijų ir paprastųjų kraujažolių antpilais. Nakčiai kojoms ypač naudingas kontrastinio vandens dušas. Kojoms dieną taip pat reikia nemažai poilsio. Pavyzdžiui, sėdėdami prie darbo stalo 2-3 kartus per dieną kojomis paridenkite ritinėlį - kojų masažuoklį.

• Valgykite žirnių, pupelių, lęšių, svogūnų laiškų, vartokite kukurūzų ir alyvuogių aliejaus, nes šiuose produktuose gausu vitamino E, kuris minkština kraujagysles. Taip pat būtina vartoti produktų, kuriuose gausu vitamino C, nes jis stiprina kraujagysles.

• Būtina kasdien valgyti šviežių vaisių ir daržovių. Šiuose produktuose yra ląstelienos, kuri organizme stiprina kraujagyslių sieneles.

• Vartokite mažiau druskos ir aštrių patiekalų, nes jie sukelia troškulį, o skysčių perteklius sukelia didesnį krūvį kraujotakos sistemai.

• Neleiskite, kad užkietėtų viduriai! Užkietėjus viduriams, padidėja kraujospūdis, todėl gresia pavojus susirgti įvairiomis širdies ir kraujotakos sistemos ligomis.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo akmenligės

Akmenligės liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo akmenligės, akmenligė, akmenligės gydymas, akmenligės recepta, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 13:36 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Naminis plombyras
Tačiau problema tame, kad dabar prideda pernelyg daug įvairių chemikalų, dėl kurių plombyro skonis praktiškai dingsta. Naminį plombyrą pasigaminti bus nesunku. Yra labai geras receptas, kuriuo mes nusprendėme pasidalinti su jumis....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau