Mėnesio TOP 6
Pagrindinis » Kategorija: Sveikatos patarimai / Liaudies medicina » Peržiūrų: (387) Komentarų: (0) (24.07.2017 - 10:12)

Kaip atpažinti kokybišką šokoladą

Parduotuvių lentynose šokolado pasirinkimas gausus – skirtingų gamintojų, skirtingos sudėties, su įvairiais priedais. Tačiau šokoladas šokoladui nelygu – viena plytelė nuostabiai tirpsta burnoje ir priverčia net užsimerkti iš malonumo, o kita, priešingai, suviliojusi pakuote, nuvilia ragaujant. Koks turi būti kokybiškas šokoladas?

Šokoladas

„Šiandienis šokolado pasirinkimas labai platus, todėl būtina žinoti, kaip išsirinkti tikrai kokybišką gaminį, – sako pranešime spaudai cituojama vieno seniausių Lietuvoje šokolado gamintojų, įmonės „Rūta“ vyriausioji technologė Danguolė Tamošiūnienė. – Renkantis šokoladą svarbiausias kriterijus turėtų būti jo sudėtis, kuri nulemia skonį, kvapą bei maistinę vertę. Tuomet ir pojūčiai bus puikūs, ir organizmas gaus naudingų medžiagų.“

Šokolado ekspertė pataria, kaip atpažinti kokybišką šokoladą:

1. Svarbiausia – sudėtis. Šokolado pagrindą sudaro sausosios kakavos medžiagos – kuo didesnis jų kiekis, tuo kokybiškesnis bus šokoladas. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad sausąsias kakavos medžiagas sudaro kakavos masė ir kakavos sviestas, o rekomenduojamas jų kiekis – 70 proc. ir daugiau. Pasak D.Tamošiūnienės, kokybiškame šokolade, be kakavos sviesto, nėra jokių kitų augalinių riebalų – būtent tokio šokolado reikėtų ieškoti parduotuvių lentynose.

2. Natūralūs priedai. Šokoladas tinka su daugeliu priedų, į jį gali būti dedami visų rūšių riešutai, džiovinti vaisiai ir uogos, tradiciniai ir egzotiški prieskoniai. Tačiau ar naudojant juos bus sukurti išskirtiniai skonių deriniai, lemia konditerių patirtis ir sugebėjimai, kurį geriausiai įvertina pirkėjas. „Renkantis priedus šokoladui daugiausia dėmesio skiriame natūralioms augalinėms žaliavoms. Jos turi suteikti ne tik puikias skonines savybes, bet ir praturtintą maistinę vertę“, – sako D.Tamošiūnienė.

3. Maistinė vertė. Rinktis kokybišką šokoladą naudinga dėl jame esančių žmogaus organizmui reikalingų medžiagų. Manoma, kad kartu su aukštos kokybės šokoladu galime gauti tokių medžiagų kaip vitaminai A, B1, B2, C, D, E, taip pat mineralinių medžiagų – kalcio, magnio, fosforo. Šokoladas vertinamas ir dėl natūraliai jame esančių ir antioksidacinių savybių turinčių flavonoidų. Būtent todėl šokoladas gali padėti greitai atstatyti prarastas jėgas, teigiamai veikia protinę veiklą. Neatsitiktinai šokoladas buvo įtrauktas ir į lakūnų, kosmonautų, sportininkų, ypač kopiančių į kalnus, maisto davinius.

4. Pasitelkite jusles. Pirmiausia, jei tik yra galimybė, šokoladą įvertinkite akimis. Kokybiško šokolado paviršius yra blizgus, bet neriebus. Toliau – uostykite. Kokybiškas šokoladas skleidžia sodrų kakavos kvapą. Prieš ragaudami paklausykite šokolado – lūždamas jis skleidžia aiškų, tarsi pokštelėjimo garsą, o lūžis būna švarus, be aštrių briaunų. Galiausiai, įvertinkite skonį ir tekstūrą: kokybiškas šokoladas tirpsta burnoje, nelimpa prie dantų ar gomurio, jo skonis švelnus, daugiau kakavos turinčio šokolado – šiek tiek rūgštokas.

Rūšiniai šokoladai gali turėti įvairių poskonių: dūmo, samanų, vaisių ir kt., priklausomai kokioje aplinkoje augo kakavmedžiai. Šokoladą patariama ragauti kambario temperatūros (apie 22°C), o laikyti jį 15+-3°C temperatūroje.

Kaip atpažinti kokybišką šokoladą

Turite naujienų, nutikimų, mistinių istorijų, sveikatos patarimų, receptų, pasveikimo istorijų? Pasidalinkite su skaitytojais... Rašykite blog‛e! Kaip galite tai padaryti.

reklama
ŽYMĖS: Šokoladas, kakava, Desertas, Maistas

Jei radote tekste klaidų, išskirkite ją ir paspauskite Ctrl + Enter Sistema Orphus

Griežtai draudžiama PARANORMAL paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu, be (gyvos) nuorodos su logotipu į PARANORMAL.LT šaltinį.

Facebook komentarai

reklama

Komentarai: (0) Komentuoti gali tik registruoti vartotojai!
avatar

//Nemokami skelbimai » Paranormal skelbimai...

Kiti meno ir antikvariniai dirbiniai
Помощь биоэнергетика в любой жизненной пробл...

Помогу в самых сложных и безнадежных ситуациях. Уникальные сильные заговоры помогли многим в...

Nešaldyta švieži žuvis
upėtakiai...

Dabartiniu metu parduodame vaivorykštinius upėtakius tvenkinių įžuvinimui. Turime žuvyčių nuo 1...

//Medicina, Ligos, Mutacijos, Liaudies medicina » Liaudies medicinos naujienos


Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Detoksikacijos gėrimas per 2 minutes...

Šis gėrimas puikiai tinka esant kraujospūdžiui, nutukimui ir turint didelį cukraus kiekį. Niekas nemėgsta sirgti, bet kaip ta...

Ligos, mutacijos
Arya Permana - pats storiausias pasaulyje vaikas...

10-metis berniukas Arya Permana gyvena Vakarų Javos provincijoje (Indonezija) ir turbūt yra pats storiausias vaikas pasaulyje. J...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Natūrali kaukė, kuri atėmė plastikos chirurgų žadą!...

Atrodysite jauniau po 5 minučių: natūrali kaukė, kuri atėmė plastikos chirurgų žadą! Jums reiks tik 5 minučių, kad pasigamint...

Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Naudingiausi pusryčiai, išvalys organizmą nuo toksinų...

Labai naudinga ir lengva paruošti! Mes pradedama dieną nuo pusryčių (tai daro daugumoje), todėl mūsų dienos aktyvumas priklaus...
Užsienio spauda / Paranormal news
This Is The Best Evidence David Icke Is Right About Reptilia...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicinos receptai
Receptai lieknėjantiems (šunobelės, mėtų)...
Užsienio spauda / Paranormal news
RENDLESHAM: US commander feared attack after UFO fired lase ...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicinos receptai
Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicinos receptai
Krienas gydo peršalimą...
Užsienio spauda / Paranormal news
Moore was one of the foremost UFO-sceptics...
00:01:39

Mėnulyje aptiktas ateivių laivas? Alien Ship on the Lunar Su... 0

00:03:40

Kaukazo kalnuose buvo nufilmuota milžiniška «medūza» 1

00:00:59

Kanados miške girdimi baisūs garsai 1