- 28.10.2017
- 0.0 Reitingas
- 2155 Peržiūros
- Komentarai
Valgant šokolado bent vieną kartą per savaitę, galima sumažinti riziką patirti prieširdžiu virpėjimą - paplitusią sveikatos problemą, su kuria kokiu nors gyvenimo momentu susiduria kas ketvirtas žmogus.
Palyginti su asmenimis, kurie valgydavo šokolado mažiau nei kartą per mėnesį, tiems, kurie per mėnesį suvartodavo 1-3 porcijas šokolado, prieširdžių virpėjimo rizika buvo 10 proc. mažesnė. Tiems žmonėms, kurie suvalgydavo bent po 1 porciją per savaitę, - 17 proc. mažesnė, tiems, kurie per savaitę sušveisdavo po 2-6 šokolado porcijas, - 20 proc. mažesnė, o tiems, kurie kasdien valgydavo po vieną ar kelias porcijas šokolado, - 16 proc. mažesnė. „Porcija" vadinama 30 g - t.y. beveik trečdalis standartinės 100 g šokolado plytelės.
JAV ir Danijos mokslininkų komanda tai nustatė, analizuodama duomenis iš Danijos dietos, vėžio ir sveikatos tyrimo. Dauguma iš 55 502 tyrimo dalyvių valgydavo pieniško šokolado, kuriame yra tik 30 proc. kakavos. Tyrėjų nuomone, sveikatai naudingesnis yra juodasis kartusis šokoladas, kuriame yra 70 proc. kakavos ir mažiau riebalų bei cukraus.
Be to, svarbūs yra ir kiti veiksniai, įskaitant gyvenimo būdą ir mitybą apskritai. Deja, iki šiol nerasta efektyvios priemonės nuo šios ligos, kuri pasižymi prieširdžių nereguliariu susitraukinėjimu ir kada nors gyvenime paliečia apie 25 proc. gyventojų. Jei jums reikia pasiteisinimo norint suvalgyti gabalėlį šokolado, štai ir turite jį.
Parengta pagal Heart, 2017; doi:10.1136/heartjnl-2016-310357
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau