Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 14

Kokios naudos sveikatai teikia kamparo aliejus?

„Ko gero, atsimenate, kaip, susimušus ar pasitempus raumenį, močiutės atskubėdavo skaudamą vietą patepti kamparo aliejumi. Nenuvertinkime šio senelių pamėgto vaisto, jo naudingomis savybėmis galime pasinaudoti ir šiandien“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas laidoje „Klauskite daktaro“ kalbėdamas apie kamparo aliejaus naudą.

Kokios naudos sveikatai teikia kamparo aliejus?

Kamparmedžiai auga Tolimojoje Azijoje. Iš jų medienos ir šaknų išgaunami gelsvos, rusvos ir baltos spalvos kristalai. Rudojo ir gelsvojo kamparo rekomenduojama vengti, nes juose yra didelė kancerogeno koncentracija. Baltasis kamparas, kurio galima rasti vaistinėse, turi gydomųjų savybių.

„Kamparą galima naudoti tik labai nedideliais kiekiais, galima maišyti su rozmarinų, eukaliptų, kedrų eteriniais aliejais. Mišiniui geriau naudoti švelnesnį aliejų“, – pataria gyd. A. Unikauskas.

Daugelyje kosmetikos priemonių, skirtų jaunatviškai odai nuo spuogų, yra kamparo. Šis ingredientas pasižymi uždegimą slopinančiu poveikiu, mažina odos riebalavimąsi. Šiek tiek kamparo galima sumaišyti su įprastai naudojama veido kauke. Ją naudokite kartą ar du per savaitę.

„Jis padės pagerinti odos išvaizdą, sumažins nuo spuogų likusius randus ir gydys. Žinoma, tuo pat metu nepamirškite reguliuoti mitybos, tai taip pat yra labai svarbu, kaip ir gerti daug vandens“, – atkreipia dėmesį A. Unikauskas.

Dar viena kamparo aliejaus teikiama nauda – jis veikia kaip dekongestantas, sumažina gleivinės paburkimą. Pavyzdžiui, sloguojate, nosis išburkusi, sunku kvėpuoti. Esant viršutinių kvėpavimo takų infekcijoms, kamparo aliejus palengvina kvėpavimą.

„Tai nėra gydomoji priemonė nuo infekcijos, tačiau ji palengvina kvėpavimą. Taip pat, sumaišius su kitais aliejais, kamparas naudojamas įtrynimams į krūtinės ląstą“, – pasakoja gydytojas.

Kamparo aliejus veikia ir kaip raumenų spazmus atpalaiduojanti priemonė. Sumaišykite kelis lašus kamparo aliejaus, pavyzdžiui, su arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir išmasažuokite įsitempusių raumenų zoną.

Nervinės įtampos metu kamparą galima naudoti aromaterapijai. Įlašinkite 2–3 lašus aliejaus į vonią. Ši procedūra padės atsipalaiduoti.

Nors rudenėjant tai tampa mažiau aktualu, kamparo aliejus puikiai atbaido vabzdžius.

Gydytojas A. Unikauskas atkreipia dėmesį, kad kamparo aliejų reikėtų labai atsargiai naudoti vaikams, nėščiosioms ir tiems žmonėms, kurių oda jautri.

„Atsargūs turi būti sergantieji astma ir epilepsija. Kamparo aliejaus taip pat negalima naudoti ant atvirų žaizdų. Jis vartojamas tik išoriškai, o išgėrus gali nudeginti gleivines ir apnuodyti organizmą“, – sako A. Unikauskas.

Kokios naudos sveikatai teikia kamparo aliejus?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 13:03 Receptai – Patiekalai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

02.11.2019 laikas 16:40 Receptai – Patiekalai Vištienos kepsneliai pievagrybių ir Marsala vyno padaže
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir išmuškite iki plonų kepsnelių, pagardinkite druska bei pipirais. Kepsnelius išvoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Apkepkite iš abie...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau