Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 11

Stebuklingas sveikatos eliksyras vaikams ir ne tik

Kiekvieną rudenį mano virtuvėje vyksta slaptas ritualas – gaminamas stebuklingas eliksyras, skirtas apsaugoti mano trijulei nuo šaltojo sezono ligų.

Eliksyro receptas labai paprastas – pagrindinė jo sudedamoji dalis – putino uogų sultys. Ir kokių tik ditirambų nėra išsakyta šiai gražiai raudonai uogytei: putinas vadinamas ir vaistu nuo 100 ligų, ir visagale uoga. Gydomąsias putino savybes aukština ne tik liaudies, bet ir tradicinė medicina.

Čia neminėsiu visų gydomųjų putino savybių (apie jas gausu informacijos internete), tik tas, kurios aktualios man ir dėl kurių kasmet apsirūpinu stebuklinguoju eliksyru. Pirmiausia putinas labai turtingas vitaminais: jame gausu vitamino C, taip pat vitaminų А, Е, Р ir К, todėl tai puiki natūrali priemonė avitaminozės profilaktikai. Taip pat putinas itin gerai stiprina imunitetą, gerina apetitą ir tai yra pagrindinės priežastys, kodėl prasidėjus šaltajam sezonui, mūsų namuose būtinai turi atsirasti eliksyro pagaminto iš šios uogytės. Pastebėta, kad putinas gerina kraują – didina hemoglobiną. Teigiamai putinas veikia ir nervų sistemą, tad patartina putino preparatus vartoti vakare, jie labai tiks jautresniems vaikams. Itin gerai putinas padeda ir sergant peršalimo ligomis.

Šį eliksyrą vaikams naudoju profilaktiškai, o mes, suaugusieji, „skolinamės“ jo, kai užpuola peršalimas. Man pačiai tai bene stebuklingas vaistas nuo kosulio, kuris veikia tikrai geriau nei vaistinėje parduodami cheminiai vaistai.

Stebuklingas sveikatos eliksyras vaikams ir ne tik

Kaip pasigaminti?

Taigi, dabar detaliau apie gamybos procesą, o jis labai paprastas. Tereikia lygiomis dalimis sumaišyti putino uogų sultis ir medų (kuris pats savaime sveikatos požiūriu yra taip pat labai vertingas produktas). Mano šeimyna didelė, tad aš perku 2 kg uogų (jų visada galima rasti turguje), iš tokio kiekio išeina apie 1 l sulčių. Uogytes reikia atsargiai, kad nesusitrintų nuplauti, nurankioti kotelius ir išspausti sultis.

Tuomet lygiomis dalimis sumaišyti su medumi ir išpilstyti į stiklainiukus. Aš paprastai pasiruošiu vieną mažą stiklainiuką ir keletą didesnių. Didesniuosius laikau šaldytuve, kad nesurūgtų, o mažesnįjį pasidedu ant stalo, kad būtų „ant akių“ ir nebūtų šaltas. Taigi, kas vakarą vaikai gauna po dozę eliksyro – vyresnieji po valgomąjį šaukštą, o mažiausioji arbatinį šaukštelį. Tiesa, pastebėjau, kad geriausiai tinka pavasarinis medus, bet jei tokio jau nebeturite puikiai tiks ir kitoks.

Kaip įsiūlyti?

Didelis putino uogų trūkumas yra jų kartus skonis, kurį lemia putino uogose esantis glikozidas viburninas (be kita ko, irgi pasižymintis gydomosiomis savybėmis). Šiek tiek mažiau karčios putino uogos tampa po šalnų. Nors ir sumaišius su medumi, kartokas skonis visgi išlieka (gaminant su pavasariniu medumi to kartumo lieka mažiausiai, su grikių – daugiausiai), tad tenka pasukti galvą kaip jį įsiūlyti mažiesiems, o čia jau reikia pasitelkti fantaziją. Taip ant mano stiklainiukų atsirado spalvingos etiketės. Idėją pametėjo vyresnieji vaikai.

Kai pasakiau, kad gaminu eliksyrą, abu vienas per kitą puolė aiškinti, kad jų mėgstamame žaidime Minecraft irgi yra įvairių eliksyrų.

Vidurinysis sūnus itin išrankus įvairiems skoniams ir iš karto paragavęs eliksyro susiraukė, supratau, kad teks griebtis gudrybės. Tad pasidariau spalvingas etiketes su žaidimo vaizdeliu, įdėjau iškalbingą užrašą ir, vualia, staiga kartusis eliksyras tapo skaniuoju eliksyru. Jei jūsų mažieji taip pat yra išrankesni, tikrai patarčiau išbandyti šį triuką.

Eliksyras gali tapti bet kuo: ir Mašos ir lokio, ir mažųjų ponių, ir Žaibo Makvyno, ir pimpačkiukų, ir princesių, ir t.t. stebuklingu gėrimu. Reikia tik atsispausdinti paveikslėlį su mėgstamu personažu ir užklijuoti ant eliksyro indelio.

Vartojimo kontraindikacijos

Visgi, būtina paminėti, kad tiek medus, tiek pačios putino uogos gali alergizuoti, tad pirmą kartą siūlyčiau nedaryti didelio eliksyro kiekio, o ir pradėti bandyti itin atsargiai, po nedidelį kiekį, stebint ar neatsiras alerginės reakcijos. Taip pat būtinai turiu paminėti, kad draudžiama putino uogas vartoti žmonėms, kurių padidėjęs kraujo krešumas ir kuriems padidėjusi venų trombozės rizika, taip pat sergant opomis ar gastritu. Netiks putinas ir tiems, kurių žemas kraujospūdis. Nepatartina putinų vartoti neščiosioms (dėl galimų alerginių reakcijų) taip pat žindančioms (dėl galimo alergizavimo, taip pat karčiam skoniui persidavus į pienuką, vaikutis gali atsisakyti žįsti).

Tikiuosi, kad mano eliksyro receptas pravers ir jums bei padės, jei ne visai, tai bent didele dalimi, išvengti tokių nemalonių šaltojo sezono ligų. Sveikatos jums ir jūsų vaikams!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 12:35 Receptai – Patiekalai Stulbinančios spurgos iš stebuklingos tešlos! Minkštos, lengvos ir beprotiškai skanios!
Gaminame namuose. Spurgų receptas. Išsamią informacija apie paruošimą žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 09:23 Receptai – Patiekalai Orinis Apkepas Be Miltų Ir Manų
Suplak varškę, trynius, cukrų, grietinę, krakmolą ir vanilę viename dubenyje. Paimk antrą dubenį ir jame gerai išplak baltymus. Sumaišyk varškės masę su baltymais. Jei mėgstate, įdėkite razinų, ar kitokių džiovintų vaisių. Sud...

Skaityti daugiau

24.09.2019 laikas 07:21 Receptai – Patiekalai Obuolių ir varškės suflė be miltų
Suflė iš obuolių ir varškės be miltų tiems, kas skaičiuoja kalorijas! Pasigaminkite namuose suflė kurie mėgsta skaičiuoti kalorijas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau