- 06.07.2017
- 0.0 Reitingas
- 3800 Peržiūros
- Komentarai
Valgykite dabar!
! Braškių sezonu drąsiai galite valgyti po 300-500 g uogų per dieną. Tai gali būti ir užkandis, ir maisto ingredientas.
Braškės (Fragaria ananasa). 100 g braškių vertė:
32 kcal
91 % vandens 0,7 g baltymų
7,7 g angliavandenių (iš kurių 4,9 g cukrų ir 2 g ląstelienos)
0,3 g riebalų
VITAMINAI IR MINERALINES medžiagos (% RPN)
• Vitamino C - 58 % Folatų-8%
• Vitaminų B6 ir K - 3 %
• Pantoteno rūgšties (Bs) -2% Vitaminų B1 B2, B3 - 2 %
• Vitamino E - 2 %
• Mangano -13 %
• Geležies-3%
• Magnio, fosforo, kalio - 3 %
• Kalcio ir vario -2%
• Cinko ir seleno -1 %
Įdomūs faktai
• Braškių glikeminis indeksas žemas, todėl jos nesukelia staigių cukraus koncentracijos kraujyje svyravimų.
• Braškėse daug antioksidantų, pavyzdžiui, pelargonidino (kuris suteikia uogoms ryškią raudoną spalvą), elago rūgšties ir procianidinų.
• Braškės gali stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą-didinti didelio tankio lipoproteinų (DTL) cholesterolio koncentraciją, mažinti mažo tankio lipoproteinų (MTL) cholesterolio oksidaciją, sumažinti kraujospūdį ir malšinti uždegimą.
• Braškės-vienas dažniausių alergenų (ypač tarp vaikų) ir gali sukelti alerginę reakciją net tiems asmenims, kurie būna alergiški beržų žiedadulkėms ar obuoliams.
• Braškes mėgsta ir kenkėjai, todėl jos būna gausiai purškiamos pesticidais. Kai tik įmanoma, rinkitės uogas iš ekologinių ūkių ar tokias, kurios užaugintos be pesticidų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau