Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Liepos » 19

Pasakė, kurį bananą rinktis: pakeisite įpročius!

Kokius bananus mėgstate labiausiai – dar kiek žalius, minkštus ir rusvus ar per viduriuką?

Jei manote, kad tėra tik vienas teisingas atsakymas – jūs neteisūs: internetiniai debatai apie tobulai prisirpusį bananą įrodo, kad egzistuoja skirtingiausių nuomonių apie tai, kada geriausia valgyti geltonąjį tropinį vaisių, rašo TV3.lt, publikuotą dailystar.co.uk.

„Instagram“ socialiniame tinkle pasklido 2,3 milijono sekėjų turinčios „fitness_meals“ paskyros nuotrauka, kurioje nufotografuota krūvelė skirtingai prisirpusių bananų.

maistas, bananai, mityba

Bananai sunumeruoti nuo 1 iki 15 – pirmuoju numeriu pažymėtas bananas yra žaliausias, o 15 – labiausiai persirpęs.

4 700 patiktukų susilaukusioje nuotraukoje prašoma išsirinkti savo „tobulą“ bananą – banano numerį besirenkančių vaisių mėgėjų pozicijos kardinaliai skiriasi.

Dauguma bananų mėgėjų teigia, kad rinktųsi nuo 8 iki 10 numerio paženklintus bananus. Šiais numeriais pažymėti vaisiai neturi žalių, neprisirpusių vietų, o 10-asis bananas net pasižymi keliomis rusvomis strazdanėlėmis.

Kai kurie rinkosi mažiau prisirpusį bananą – 6 ar 7, dar kiti sakė mėgstantys rudesnį ir strazdanotesnį 11-ąjį. Tačiau atsirado ir pasirinkusiųjų net ir visai neprinokusį, žalsvai gelsvos spalvos 2-ąjį bananą.

Mitybos specialistė iš žymiosios Harli gatvės Londone Rianona Lambert, parašiusi knygą „Rhitrition: A Simple Way To Eat Well“ („Rhitrition: Paprastas būdas valgyti"), atskleidžia, kad bananai yra puikus kalio ir kitų maistingųjų medžiagų šaltinis, ir nesvarbu, ar jie prinokę daugiau, ar mažiau.

Vis dėlto, R. Lambert primena, kad jei sergate diabetu ar sunkiai virškinate šį vaisių, gali būti pravartu bananą valgyti prinokusį būtent iki tam tikro lygio.

Ji sako: „Bananai – tai vaisius, kurio valgymas gali būti ribojamas sergantiems diabetu dėl didelio laisvųjų cukrų kiekio, tačiau tai priklauso nuo sveikatos apsaugos specialisto sprendimo.

Tyrimai teigia, kad neprinokusiuose bananuose krakmolas sudaro 80-90 procentų angliavandenių turinio, o bananui nokstant krakmolas virsta laisvaisiais cukrumis. Todėl diabetu sergantiems žmonėms patariama valgyti ne itin prinokusius bananus, kad jų cukraus kiekis kraujyje pernelyg neužkiltų.“

Tačiau R. Lambert sako, kad daugeliui žmonių gali būtų lengviau suvirškinti labiau prinokusį bananą. Ji aiškina: „Kai atsparusis krakmolas virsta cukrumi, bananas prisirpsta, o tyrimai teigia, kad labiau prisirpusį, geltonesnį bananą daugeliui žmonių suvirškinti yra lengviau.

Aukštesnis prinokusių bananų gliceminis indeksas rodo, kad jie yra greičiau virškinami. Įsivaizduokite teniso žaidėją, užkandžiui ir energijos dozei pasirinkusį bananą. Vis dėlto, jei mėgstate bananus, valgykite juos tokius, kokie jums labiausiai patinka.

Galite valgyti neprinokusius bananus arba labai prinokusius bananus – bet kuriuo atveju įsisavinsite visas šio maistingo vaisiaus teigiamas savybes. Vienintelė išimtis yra antrojo tipo diabetu sergantys žmonės.

• Milžiniško populiarumo susilaukusioje nuotraukoje nufotografuoti daugiau ir mažiau prisirpę bananai. • Internautai renkasi savo mėgstamiausią bananą iš penkiolikos skirtingų. • Vaisių mėgėjų nuomonės kardinaliai skiriasi. • Mitybos specialistė Rianona Lambert atskleidžia, kuris bananas yra sveikiausias. • O kurį rinktumėtės jūs?

Kokius bananus mėgstate labiausiai – dar kiek žalius, minkštus ir rusvus ar per viduriuką?

Jei manote, kad tėra tik vienas teisingas atsakymas – jūs neteisūs: internetiniai debatai apie tobulai prisirpusį bananą įrodo, kad egzistuoja skirtingiausių nuomonių apie tai, kada geriausia valgyti geltonąjį tropinį vaisių, rašoma dailystar.co.uk.

„Instagram“ socialiniame tinkle pasklido 2,3 milijono sekėjų turinčios „fitness_meals“ paskyros nuotrauka, kurioje nufotografuota krūvelė skirtingai prisirpusių bananų.

Bananai sunumeruoti nuo 1 iki 15 – pirmuoju numeriu pažymėtas bananas yra žaliausias, o 15 – labiausiai persirpęs. 4 700 patiktukų susilaukusioje nuotraukoje prašoma išsirinkti savo „tobulą“ bananą – banano numerį besirenkančių vaisių mėgėjų pozicijos kardinaliai skiriasi.

Dauguma bananų mėgėjų teigia, kad rinktųsi nuo 8 iki 10 numerio paženklintus bananus. Šiais numeriais pažymėti vaisiai neturi žalių, neprisirpusių vietų, o 10-asis bananas net pasižymi keliomis rusvomis strazdanėlėmis.

Kai kurie rinkosi mažiau prisirpusį bananą – 6 ar 7, dar kiti sakė mėgstantys rudesnį ir strazdanotesnį 11-ąjį. Tačiau atsirado ir pasirinkusiųjų net ir visai neprinokusį, žalsvai gelsvos spalvos 2-ąjį bananą.

Mitybos specialistė iš žymiosios Harli gatvės Londone Rianona Lambert, parašiusi knygą „Rhitrition: A Simple Way To Eat Well“ („Rhitrition: Paprastas būdas valgyti"), atskleidžia, kad bananai yra puikus kalio ir kitų maistingųjų medžiagų šaltinis, ir nesvarbu, ar jie prinokę daugiau, ar mažiau.

Vis dėlto, R. Lambert primena, kad jei sergate diabetu ar sunkiai virškinate šį vaisių, gali būti pravartu bananą valgyti prinokusį būtent iki tam tikro lygio.

Ji sako: „Bananai – tai vaisius, kurio valgymas gali būti ribojamas sergantiems diabetu dėl didelio laisvųjų cukrų kiekio, tačiau tai priklauso nuo sveikatos apsaugos specialisto sprendimo.

Tyrimai teigia, kad neprinokusiuose bananuose krakmolas sudaro 80-90 procentų angliavandenių turinio, o bananui nokstant krakmolas virsta laisvaisiais cukrumis. Todėl diabetu sergantiems žmonėms patariama valgyti ne itin prinokusius bananus, kad jų cukraus kiekis kraujyje pernelyg neužkiltų.“

Tačiau R. Lambert sako, kad daugeliui žmonių gali būtų lengviau suvirškinti labiau prinokusį bananą. Ji aiškina: „Kai atsparusis krakmolas virsta cukrumi, bananas prisirpsta, o tyrimai teigia, kad labiau prisirpusį, geltonesnį bananą daugeliui žmonių suvirškinti yra lengviau.

Aukštesnis prinokusių bananų gliceminis indeksas rodo, kad jie yra greičiau virškinami. Įsivaizduokite teniso žaidėją, užkandžiui ir energijos dozei pasirinkusį bananą. Vis dėlto, jei mėgstate bananus, valgykite juos tokius, kokie jums labiausiai patinka.

Galite valgyti neprinokusius bananus arba labai prinokusius bananus – bet kuriuo atveju įsisavinsite visas šio maistingo vaisiaus teigiamas savybes. Vienintelė išimtis yra antrojo tipo diabetu sergantys žmonės.

naujienos

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 13:01 Receptai Liaudiški patarimai regėjimo gerinimui
Akys liaudies medicinoje, liaudiški patarimai regėjimo gerinimui, akys, regėjimas, regėjimo gydymas, rega, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip...

Skaityti daugiau

13.07.2019 laikas 20:17 Receptai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

03.07.2019 laikas 18:33 Receptai Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai
Gaminame. Naminiai jautienos/kalakutienos kotletai. Kotletai patiekiami su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.11.2024 laikas 22:46 Lipofuscinas: senėjimo pigmentas ir kaip jį sulėtinti
Lipofuscinas – tai paslaptingas pigmentas, kuris kaupiasi mūsų organizme su amžiumi, tačiau jo poveikio sužinojimas gali padėti geriau suprasti senėjimo procesus. Nors lipofuscinas nėra žalingas, jo kaupimasis gali turėti įtakos odos senėjimui ir kit...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 19:13 Vitaminas D: svarba, šaltiniai ir trūkumo pasekmės
Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra esminė maistinė medžiaga, kuri daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir imuniteto funkcijai. Atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kai saulėtų dienų sumažėja, svarbu žinoti, kaip užtikrinti pakankamą šio...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 14:40 Antarktidos paslaptis: Onikso upė teka priešingai visoms taisyklėms
Antarktidą daugeliui mūsų įsivaizduojame kaip negyvo, amžinai šalto krašto erdvę, tačiau šis žemynas slepia nuostabų gamtos fenomeną — Onikso upę. Ši unikali upė, kuri atsiranda vasarą, kai ledynai tirpsta, ne tik rodo, kaip gamta išgyvena ekstremali...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 13:42 Žemę pasiekė galinga galaktikų susidūrimo smūginė banga
Kosmosas nuolat stebina mus savo neįtikėtinomis dramomis ir paslaptimis. Neseniai astronomai atskleidė, kad galaktika NGC 7318b susidūrė su keturiomis kaimyninėmis galaktikomis Stefano kvintete, sukeldama galingą smūginę bangą. Šis fenomenas ne tik a...

Skaityti daugiau

23.11.2024 laikas 12:09 Vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi skirtumai
Nepasitikėjimas savimi yra universali patirtis, tačiau kaip jis pasireiškia vyrams ir moterims, gali labai skirtis. Šiame straipsnyje nagrinėsime septynis esminius skirtumus tarp vyriško ir moteriško nepasitikėjimo savimi, siekdami geriau suprasti, k...

Skaityti daugiau