- 22.07.2018
- 0.0 Reitingas
- 1440 Peržiūros
- Komentarai
Tai kartojama nuolat, ir tai tiesa - pusryčiai tikrai yra itin svarbus valgymo kartas. Tyrėjai konstatavo, kad, gaunant daug angliavandenių iki pietų, galima sumažinti širdies ligų ir cukrinio diabeto riziką.
Iš ryto organizmas efektyviau perdirba cukrų, o kaip tik didelė cukraus koncentracija organizme gali sukelti kardiovaskulines ligas ir II tipo cukrinį diabetą.
Norėdami patikrinti šią teoriją tyrėjai iš Jungtinės Karalystės Bato universiteto (The University of Bath) paprašė 49-ių suaugusiųjų grupę, iš kurių 29 asmenys buvo liekni, o kiti nutukę, 6 savaites kiekvieną rytą valgyti pusryčius, kuriuose gausu angliavandenių, arba susilaikyti nuo pusryčių.
Tyrimo dalyvių metabolizmą, kūno sandarą, apetito žymenis ir reakciją tyrėjai įvertino prieš ir po 6 savaičių. Mokslininkai konstatavo, kad pusryčiai paveikė organizmo riebalų ląstelių funkcijas ir tai, kaip jos perdirba cukrų.
Itin svarbu tai yra nutukusiems žmonėms, nes jų riebalų ląstelės nepakankamai reaguoja į insuliną, kurį organizmas sintetina cukrums skaidyti, todėl tokiems asmenims badavimas kaip tik padidina tikimybę susirgti cukriniu diabetu ar kokia nors širdies liga. Pasirodo, kad gebėjimas skaidyti riebalus priklauso nuo riebalų kiekio organizme -liekniems žmonėms perdirbti cukrų yra lengviau nei nutukusiems.
Tyrėjai aiškina, kad visi tyrimo dalyviai valgydavo tokių pusryčių, kuriuose gausu angliavandenių, todėl jie negali būti tikri, ar rezultatai būtų tokie patys, jei tyrimo dalyviai vietoj angliavandenių vartotų daug baltymų.
J Physiol, 2017; doi:10.1113/JP275113
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau