Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Liepos » 28

Bekonas grėsmingas skanėstas

Čionai išvardinami ir išnagrinėjami visi atitinkamo produktų ingridientai. Produktą gamina įžymios firmos, užsirekomendavusios, kaip kokybiškos produkcijos tiekėjos. Informacija apie gaminio sudėtį paimta iš etikečių. Ingridientų iššifravimas vyko su atitinkamos tematikos internetinių svetainių pagalba.

Bekonas

Ingridientai: kiauliena, vanduo, druska, konservantai: Е-250; Е-536; antioksidantas: Е-316.

Be išvardintų papildų įvairių firmų bekonai gali turėti savo sudėtyje tokius komponentus: stabilizatoriai – Е-407, Е-450, Е-451, antioksidantai – Е-301, E301, skonio stiprintojai – Е-621, konservantai – Е-252.

E250 – natrio nitritas (Sodium Nitrite) – konservantas, dažų fiksatorius.

E252 – kalio nitratas (Potassium Nitrate) – daugumoje šalių jo naudojimui uždėti apribojimai.

Be šių priedų neįmanoma įsivaizduoti mėsos gaminių. Apdorojimo proceso metu dešros faršas praranda savo švelniai rožinę spalvą, pavirsta pilkai ruda mase. Tada pasitelkiami nitratai ir nitritai ir štai – iš vitrinos į mus žvelgia jautienos spalvos virta dešra.

Nitritų dėjimas į produktus gali padidinti nitrozaminų poveikio didėjimą. Nitrozaminai – vėžinių susirgimų sukėlėjai, jų didelis kiekis aptinkamas keptame bekone. Šiuo metu gamintojai į bekoną deda askorbino rūgšties, kad nesusidarytų nitrozaminai.

Natrio nitritas ir natrio nitratas laikomi atsakingais už vaikų nervų sistemos padidėjusį susižadinimą. Aukštos koncentracijos nitritai gali privesti prie apsinuodijimo ir net mirties.

Esmė ta, kad patekę į žarnyną ir kraują, nitritai sutraukia hemoglobiną ir neleidžia prisijungti deguoniui. Tai sukelia organizmo hipoksiją (deguonies badą).

Bekonas, nuodai, maistas, mėsa, paranormal.lt

Žmonėms su kepenų, žarnyno negalavimais, su disbakterioze, cholecistitu būtina atsisakyti produktų, turinčių E250 – natrio nitrito, E251 – natrio nitrato, E252 – kalio nitrato. Pas tokius žmones dalis nitratų, pakliuvusių į virškinimo traktą, pavirsta toksiškesniais nitritais, kurie, savo ruožtu, suformuoja gana stiprius kancerogenus –nitrozoaminus.

E536 – kalio ferocianidas (Potassium Ferrocyanide) – priedas, neleidžiantis sukrešėti, susivelti. Smulkesnio šio priedo aprašymo surasti nepavyko (!). tačiau pats pavadinimas optimizmo kažkaip nekelia. Nors dauguma žmonių, įskaitant ir mus, neturi specialaus chemini išsilavinimo, visgi žodis „cianidas“ žinomas turbūt visiems.

E301 – natrio askorbatas (Sodium Ascorbate) – nurūgštintojas. Nutraukia maisto komponentų produkte savaiminį rūgšties susidarymą. Ši reakcija vyksta dėl produkto kontakto su deguonimi, kurio esama ore ir pačiame produkte. Antoksidantų veikimo mechanizmas labai paprastas. Tai medžiagos, kurios lengvai surūgštėja, pavirsdamos organizmui nekenksmingais produktais. Tam naudojamas deguonis – pagrindinis potencialus nurūgštintojas. Vadinasi, produktas mažiau surūgštės. Labiausiai paplitę nurūgštintojai – askorbino rūgštis С6Н8О6 (Е300) ir natrio askorbatas С6Н7О6Na (Е301).

E316 – natrio izoaskorbatas (Sodium Isoascorbate) – labai efektyvus nurūgštintojas, užkertantis kelią maistinių riebalų rūgštiniam gedimui, taip pat nitratų virtimui nitritais dešrų ir konservų gamyboje. Vynuose sustiprina sieros rūgšties nurūgštinimo poveikį. Atrodo kaip baltos spalvos milteliai.

E407 – karaginanas ir jo natrio, kalio, amonio druskos, įskaitant furceleraną (Carrageenan and its Na, K, NH4 salts (Includes Furcellaran)) tirštintojas, žele formuojantis agentas, stabilizatorius.

E450 – pirofosfatai (Diphosphates) – emulgatorius, stabilizatorius, rūgštingumo reguliatorius, drėgmę sulaikantis agentas. Vartojimas gali pažeisti fosforo ir kalcio balansą organizme. Vartojimas dideliais kiekiais pablogins kalcio įsisavinimą organizme, kas sukelia kalcio ir fosforo nuosėdų inkstuose susidarymą ir padeda išsivystytiosteoporozei. Dėl to reikia būti atsargiam vartojant produktus su fosfatais. Ypač rizikuoja žmonės, kurių racione daug produktų su gamtiniu fosforu. Ardo kalcį, magneziją, geležį!

E451 – trifosfatai (Triphosphates) – kompleksuotojas, rūgšties reguliatorius, tekstūratorius. Naudojami – natrio trifosfatas (PentaSodium triphosphate), kalio trifosfatas (PentaPotassium triphosphate). Difosfatai, monofosfatai, trifosfatai, ortofosforo rūgštis, fosfatai (medžiagos, reguliuojančios rūgštingumą) vaikams sukelia dirglumą, nerimą, nervingumą, daro įtaką kalcio apytakai organizme.

E621 – natrio glutamatas (Monosodium Glutamate) – nerekomenduojama naudoti vaikų maiste.

O štai dar apie ką nepakenktų pamąstyti. Informaciją apie atskirus maisto priedus iš bėdos dar galima atkapstyti, tačiau, kadangi kiekviename produkte naudojama mažiausiai po tris priedus, o kartais šis skaičius pasiekia 6-7, tai įdomu, kas gaunasi jiems sąveikaujant tarpusavyje ir koks jų kompleksinis poveikis organizmui?!

[contentblock id=1 img=adsense.png]

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-10-29 laikas 15:11 Receptai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

2020-01-30 laikas 08:50 Receptai Riešutų sviesto sausainiai

Visus ingredientus išmaišykite iki vientisos tirštos masės. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite ant jos po gerą šaukštą tešlos. Suspauskite šakute. Sausainius kepkite 10 – 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje ...

Skaityti daugiau

2019-10-28 laikas 14:20 Receptai Keptos Vištų Kepenėlės Su Morkomis Ir Svogūnais

Morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame morkas, svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol su...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:52 Kaip atpažinti klastotą sūrį: 7 požymiai ir patarimai pirkėjams
Maisto saugos ekspertai įspėja: daugelyje parduotuvių sūrių yra augalinių riebalų pakaitalų, kurie gadina skonį ir kenkia sveikatai. Sužinokite 7 pagrindinius klastotės požymius – nuo nenatūralios spalvos ir blizgesio iki įtartinai ilgo galiojimo ter...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 09:38 4 Gimimo Mėnesiai su Giliausia Išmintimi ir Senomis Sielomis
Kai kurie gimimo mėnesiai neša ypatingą išmintį – kovas, liepa, lapkritis ir gruodis siejami su senomis sielomis, intuicija bei vidine jėga. Astrologija (Žuvys, Avinas, Vėžys, Liūtas, Skorpionas, Šaulys, Ožiaragis) ir numerologija paaiškina, kodėl ši...

Skaityti daugiau