Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Liepos » 28

Bekonas grėsmingas skanėstas

Čionai išvardinami ir išnagrinėjami visi atitinkamo produktų ingridientai. Produktą gamina įžymios firmos, užsirekomendavusios, kaip kokybiškos produkcijos tiekėjos. Informacija apie gaminio sudėtį paimta iš etikečių. Ingridientų iššifravimas vyko su atitinkamos tematikos internetinių svetainių pagalba.

Bekonas

Ingridientai: kiauliena, vanduo, druska, konservantai: Е-250; Е-536; antioksidantas: Е-316.

Be išvardintų papildų įvairių firmų bekonai gali turėti savo sudėtyje tokius komponentus: stabilizatoriai – Е-407, Е-450, Е-451, antioksidantai – Е-301, E301, skonio stiprintojai – Е-621, konservantai – Е-252.

E250 – natrio nitritas (Sodium Nitrite) – konservantas, dažų fiksatorius.

E252 – kalio nitratas (Potassium Nitrate) – daugumoje šalių jo naudojimui uždėti apribojimai.

Be šių priedų neįmanoma įsivaizduoti mėsos gaminių. Apdorojimo proceso metu dešros faršas praranda savo švelniai rožinę spalvą, pavirsta pilkai ruda mase. Tada pasitelkiami nitratai ir nitritai ir štai – iš vitrinos į mus žvelgia jautienos spalvos virta dešra.

Nitritų dėjimas į produktus gali padidinti nitrozaminų poveikio didėjimą. Nitrozaminai – vėžinių susirgimų sukėlėjai, jų didelis kiekis aptinkamas keptame bekone. Šiuo metu gamintojai į bekoną deda askorbino rūgšties, kad nesusidarytų nitrozaminai.

Natrio nitritas ir natrio nitratas laikomi atsakingais už vaikų nervų sistemos padidėjusį susižadinimą. Aukštos koncentracijos nitritai gali privesti prie apsinuodijimo ir net mirties.

Esmė ta, kad patekę į žarnyną ir kraują, nitritai sutraukia hemoglobiną ir neleidžia prisijungti deguoniui. Tai sukelia organizmo hipoksiją (deguonies badą).

Bekonas, nuodai, maistas, mėsa, paranormal.lt

Žmonėms su kepenų, žarnyno negalavimais, su disbakterioze, cholecistitu būtina atsisakyti produktų, turinčių E250 – natrio nitrito, E251 – natrio nitrato, E252 – kalio nitrato. Pas tokius žmones dalis nitratų, pakliuvusių į virškinimo traktą, pavirsta toksiškesniais nitritais, kurie, savo ruožtu, suformuoja gana stiprius kancerogenus –nitrozoaminus.

E536 – kalio ferocianidas (Potassium Ferrocyanide) – priedas, neleidžiantis sukrešėti, susivelti. Smulkesnio šio priedo aprašymo surasti nepavyko (!). tačiau pats pavadinimas optimizmo kažkaip nekelia. Nors dauguma žmonių, įskaitant ir mus, neturi specialaus chemini išsilavinimo, visgi žodis „cianidas“ žinomas turbūt visiems.

E301 – natrio askorbatas (Sodium Ascorbate) – nurūgštintojas. Nutraukia maisto komponentų produkte savaiminį rūgšties susidarymą. Ši reakcija vyksta dėl produkto kontakto su deguonimi, kurio esama ore ir pačiame produkte. Antoksidantų veikimo mechanizmas labai paprastas. Tai medžiagos, kurios lengvai surūgštėja, pavirsdamos organizmui nekenksmingais produktais. Tam naudojamas deguonis – pagrindinis potencialus nurūgštintojas. Vadinasi, produktas mažiau surūgštės. Labiausiai paplitę nurūgštintojai – askorbino rūgštis С6Н8О6 (Е300) ir natrio askorbatas С6Н7О6Na (Е301).

E316 – natrio izoaskorbatas (Sodium Isoascorbate) – labai efektyvus nurūgštintojas, užkertantis kelią maistinių riebalų rūgštiniam gedimui, taip pat nitratų virtimui nitritais dešrų ir konservų gamyboje. Vynuose sustiprina sieros rūgšties nurūgštinimo poveikį. Atrodo kaip baltos spalvos milteliai.

E407 – karaginanas ir jo natrio, kalio, amonio druskos, įskaitant furceleraną (Carrageenan and its Na, K, NH4 salts (Includes Furcellaran)) tirštintojas, žele formuojantis agentas, stabilizatorius.

E450 – pirofosfatai (Diphosphates) – emulgatorius, stabilizatorius, rūgštingumo reguliatorius, drėgmę sulaikantis agentas. Vartojimas gali pažeisti fosforo ir kalcio balansą organizme. Vartojimas dideliais kiekiais pablogins kalcio įsisavinimą organizme, kas sukelia kalcio ir fosforo nuosėdų inkstuose susidarymą ir padeda išsivystytiosteoporozei. Dėl to reikia būti atsargiam vartojant produktus su fosfatais. Ypač rizikuoja žmonės, kurių racione daug produktų su gamtiniu fosforu. Ardo kalcį, magneziją, geležį!

E451 – trifosfatai (Triphosphates) – kompleksuotojas, rūgšties reguliatorius, tekstūratorius. Naudojami – natrio trifosfatas (PentaSodium triphosphate), kalio trifosfatas (PentaPotassium triphosphate). Difosfatai, monofosfatai, trifosfatai, ortofosforo rūgštis, fosfatai (medžiagos, reguliuojančios rūgštingumą) vaikams sukelia dirglumą, nerimą, nervingumą, daro įtaką kalcio apytakai organizme.

E621 – natrio glutamatas (Monosodium Glutamate) – nerekomenduojama naudoti vaikų maiste.

O štai dar apie ką nepakenktų pamąstyti. Informaciją apie atskirus maisto priedus iš bėdos dar galima atkapstyti, tačiau, kadangi kiekviename produkte naudojama mažiausiai po tris priedus, o kartais šis skaičius pasiekia 6-7, tai įdomu, kas gaunasi jiems sąveikaujant tarpusavyje ir koks jų kompleksinis poveikis organizmui?!

[contentblock id=1 img=adsense.png]

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-07-24 laikas 07:08 Receptai Konservuotos keptos cukinijos, tinka ir aguročiams
Rodos, tik porą krumelių pasisodini, o jų tiek priauga, kad jau net nebežinai, ką su jomis daryti. Sandėliuoti dar lyg ankstoka... Tenka vakuoti. Šis receptas tinka ir aguročiams konservuoti.

Skaityti daugiau

2019-06-08 laikas 14:33 Receptai Skanūs avižiniai sausainiai su razinomis

Avižinių sausainių su razinomis ir riešutais receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-10-22 laikas 14:55 Receptai Gaminame Namuose: Rikota (Rikotos) Sūris
Rikotos (rikota) sūris galima sakyti, kad yra universalus – iš jo pagaminsime ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galime pasigaminti ir namie, kadangi tai visai nesudėtingas proce...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau