Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2019 » Liepos » 28

Bekonas grėsmingas skanėstas

Čionai išvardinami ir išnagrinėjami visi atitinkamo produktų ingridientai. Produktą gamina įžymios firmos, užsirekomendavusios, kaip kokybiškos produkcijos tiekėjos. Informacija apie gaminio sudėtį paimta iš etikečių. Ingridientų iššifravimas vyko su atitinkamos tematikos internetinių svetainių pagalba.

Bekonas

Ingridientai: kiauliena, vanduo, druska, konservantai: Е-250; Е-536; antioksidantas: Е-316.

Be išvardintų papildų įvairių firmų bekonai gali turėti savo sudėtyje tokius komponentus: stabilizatoriai – Е-407, Е-450, Е-451, antioksidantai – Е-301, E301, skonio stiprintojai – Е-621, konservantai – Е-252.

E250 – natrio nitritas (Sodium Nitrite) – konservantas, dažų fiksatorius.

E252 – kalio nitratas (Potassium Nitrate) – daugumoje šalių jo naudojimui uždėti apribojimai.

Be šių priedų neįmanoma įsivaizduoti mėsos gaminių. Apdorojimo proceso metu dešros faršas praranda savo švelniai rožinę spalvą, pavirsta pilkai ruda mase. Tada pasitelkiami nitratai ir nitritai ir štai – iš vitrinos į mus žvelgia jautienos spalvos virta dešra.

Nitritų dėjimas į produktus gali padidinti nitrozaminų poveikio didėjimą. Nitrozaminai – vėžinių susirgimų sukėlėjai, jų didelis kiekis aptinkamas keptame bekone. Šiuo metu gamintojai į bekoną deda askorbino rūgšties, kad nesusidarytų nitrozaminai.

Natrio nitritas ir natrio nitratas laikomi atsakingais už vaikų nervų sistemos padidėjusį susižadinimą. Aukštos koncentracijos nitritai gali privesti prie apsinuodijimo ir net mirties.

Esmė ta, kad patekę į žarnyną ir kraują, nitritai sutraukia hemoglobiną ir neleidžia prisijungti deguoniui. Tai sukelia organizmo hipoksiją (deguonies badą).

Bekonas, nuodai, maistas, mėsa, paranormal.lt

Žmonėms su kepenų, žarnyno negalavimais, su disbakterioze, cholecistitu būtina atsisakyti produktų, turinčių E250 – natrio nitrito, E251 – natrio nitrato, E252 – kalio nitrato. Pas tokius žmones dalis nitratų, pakliuvusių į virškinimo traktą, pavirsta toksiškesniais nitritais, kurie, savo ruožtu, suformuoja gana stiprius kancerogenus –nitrozoaminus.

E536 – kalio ferocianidas (Potassium Ferrocyanide) – priedas, neleidžiantis sukrešėti, susivelti. Smulkesnio šio priedo aprašymo surasti nepavyko (!). tačiau pats pavadinimas optimizmo kažkaip nekelia. Nors dauguma žmonių, įskaitant ir mus, neturi specialaus chemini išsilavinimo, visgi žodis „cianidas“ žinomas turbūt visiems.

E301 – natrio askorbatas (Sodium Ascorbate) – nurūgštintojas. Nutraukia maisto komponentų produkte savaiminį rūgšties susidarymą. Ši reakcija vyksta dėl produkto kontakto su deguonimi, kurio esama ore ir pačiame produkte. Antoksidantų veikimo mechanizmas labai paprastas. Tai medžiagos, kurios lengvai surūgštėja, pavirsdamos organizmui nekenksmingais produktais. Tam naudojamas deguonis – pagrindinis potencialus nurūgštintojas. Vadinasi, produktas mažiau surūgštės. Labiausiai paplitę nurūgštintojai – askorbino rūgštis С6Н8О6 (Е300) ir natrio askorbatas С6Н7О6Na (Е301).

E316 – natrio izoaskorbatas (Sodium Isoascorbate) – labai efektyvus nurūgštintojas, užkertantis kelią maistinių riebalų rūgštiniam gedimui, taip pat nitratų virtimui nitritais dešrų ir konservų gamyboje. Vynuose sustiprina sieros rūgšties nurūgštinimo poveikį. Atrodo kaip baltos spalvos milteliai.

E407 – karaginanas ir jo natrio, kalio, amonio druskos, įskaitant furceleraną (Carrageenan and its Na, K, NH4 salts (Includes Furcellaran)) tirštintojas, žele formuojantis agentas, stabilizatorius.

E450 – pirofosfatai (Diphosphates) – emulgatorius, stabilizatorius, rūgštingumo reguliatorius, drėgmę sulaikantis agentas. Vartojimas gali pažeisti fosforo ir kalcio balansą organizme. Vartojimas dideliais kiekiais pablogins kalcio įsisavinimą organizme, kas sukelia kalcio ir fosforo nuosėdų inkstuose susidarymą ir padeda išsivystytiosteoporozei. Dėl to reikia būti atsargiam vartojant produktus su fosfatais. Ypač rizikuoja žmonės, kurių racione daug produktų su gamtiniu fosforu. Ardo kalcį, magneziją, geležį!

E451 – trifosfatai (Triphosphates) – kompleksuotojas, rūgšties reguliatorius, tekstūratorius. Naudojami – natrio trifosfatas (PentaSodium triphosphate), kalio trifosfatas (PentaPotassium triphosphate). Difosfatai, monofosfatai, trifosfatai, ortofosforo rūgštis, fosfatai (medžiagos, reguliuojančios rūgštingumą) vaikams sukelia dirglumą, nerimą, nervingumą, daro įtaką kalcio apytakai organizme.

E621 – natrio glutamatas (Monosodium Glutamate) – nerekomenduojama naudoti vaikų maiste.

O štai dar apie ką nepakenktų pamąstyti. Informaciją apie atskirus maisto priedus iš bėdos dar galima atkapstyti, tačiau, kadangi kiekviename produkte naudojama mažiausiai po tris priedus, o kartais šis skaičius pasiekia 6-7, tai įdomu, kas gaunasi jiems sąveikaujant tarpusavyje ir koks jų kompleksinis poveikis organizmui?!

[contentblock id=1 img=adsense.png]

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-13 laikas 23:15 Receptai Sveikas užkandis: Lapinio kopūsto traškučiai - čipsai

Kai savo šeimai pasakiau, kad šiandien gaminsiu traškučius (čipsus) iš kale (lapinio) kopūsto, visi į mano pažiūrėjo itin "kreivai". Bet po to reikėjo tik įtikinti paragauti ir užkandžio iškart neliko. Tai tikrai svei...

Skaityti daugiau

2019-09-12 laikas 20:52 Receptai Stulbinantis pyragas su švelniu kremo įdaru

Šio kepinio originalumas yra tame, kad į orkaitę dedama skysta tešla. Bet kepimo procese dėl ingredientų riebumo skirtumų pyragas savarankiškai išsisluoksniuos ir gausis stulbinantis pyragaitis su švelniu kremo įdaru.

...

Skaityti daugiau

2019-12-18 laikas 19:01 Receptai Cukinijos Čeburekai Su Mėsa

Vienas skaniausių sezoninių patiekalų! Daugelis žmonių tiesiog dievina čeburekus ir gamina juos pačiose įvairiausiose interpretacijose. Norite pagaminti sultingus čeburekus iš labai originalių ingredientų? Jie išeina ypač vasar...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau