Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Astrologija, Horoskopai, Zodiako Ženklai » 2017 » Rugsėjo » 26

Dabartiniai Zodiako ženklai veikiausiai ne toks, kaip manėte iki šiol

Užmegzti pokalbį su žmogumi nuo frazės „Koks tavo Zodiako ženklas?“ yra labai paprasta (nors ir šiek tiek pavojinga, kad iškart susigadinsite savo įvaizdį kalbantis su žmogumi, kuris niekina astrologija). Tačiau prieš užduodami šį klausimą turėtumėte žinoti, kad iš tikrųjų Zodiako ženklai, priskiriami pagal gimimo datą, yra gerokai persislinkę danguje, todėl ir datos šiais laikais – visai ne tos, rašo livescience.com.

Zodiako ženklai

Zodiako kalendorius buvo sudarytas daugiau nei prieš 2200 metų.

Astrologijos pagrindu tapo astronomijos mokslas (nors šių dviejų jokiu būdu nereikėtų maišyti).

Astronomija padeda paaiškinti žvaigždžių poziciją danguje, tačiau čia jau jūsų asmeninis reikalas, ar tikėti astrologais, kurie tvirtina, kad šis išsidėstymas turi kažkokios įtakos žmogaus sėkmei, charakteriui ir apskritai gyvenimui.

Trumpai tariant, tūkstančiai metų prabėgę nuo Zodiako kalendoriaus sudarymo iki šių dienų reiškia, kad jūsų ženklas veikiausiai yra visai ne tas, kaip manėte.

Saulės ekliptika (jos kelias, kaip jis yra suvokiamas stebint iš Žemės) keliauja per žvaigždynus, kurie sudaro Zodiako žemėlapį: Aviną, Jautį, Dvynius, Vėžį, Liūtą, Mergelę, Svarstykles, Skorpioną, Šaulį, Ožiaragį, Vandenį ir Žuvis. Astrologai praleido tryliktąjį taip pat ekliptikos plokštumoje esantį Gyvatnešio žvaigždyną.

Babilono, o vėliau ir Graikijos astrologai iš pradžių žmogaus Zodiako ženklus nustatinėjo pagal tai, kokiame žvaigždyne buvo Saulė tą dieną, kai žmogus gimė.

Ankstyvieji astronomai ilgus metus stebėjo Saulės kelią per Zodiako ženklus ir nustatė, kad kiekviename ženkle Saulė praleidžia maždaug mėnesį. Tad jie apskaičiavo, kad žvaigždynas ekliptikoje užima apie 30 laipsnių.

Senovės astrologai 12 zodiako ženklų sugrupavo į 4 grupes, apibūdinamas pagal klasikinius elementus.

Šie elementai, anot jų, atitinka tam tikras asmens savybes ir yra naudojami kartu su žvaigždžių ženklais, Saulės Mėnulio ir žinomų planetų padėtimi tuo metu, o pagal šių duomenų rinkinį būna sudarinėjami horoskopai.

  • Ugnies ženklui priklauso Avinas, Šaulys, Liūtas (spontaniški ir impulsyvūs);
  • Vandens ženklas – Vėžys, Skorpionas Žuvys (emocingi ir lakios vaizduotės);
  • Oro ženklas – Svarstyklės, Vandenis, Dvyniai (greiti ir gyvi, linkę logiškai vertinti jausmus);
  • Žemės ženklas – Ožiaragis, Jautis, Mergelė (tylūs ir lėtapėdžiai, lėtai reaguojantys emocijomis).

Tačiau per tūkstančius metų senąjį Zodiako kalendorių visiškai sujaukė procesas, vadinamas precesija, dėl kurio visiškai pasikeitė žvaigždynų padėtis skirtingu metų laiku. Zodiako ženklai persislinko.

Precesija ir astrologija

Šiaurės pusrutulyje pirmoji pavasario diena kadaise žymėjo pirmąją Zodiako nulinį tašką.

Astronomai šią dieną dar vadina pavasariniu lygiadieniu, nes jis įvyksta ekliptikos ir pusiaujo plokštumų susikirtimo taške – apie kovo 21 dieną.

Apie 600 m. p. m. e. Zodiako nulinis taškas buvo Avino žvaigždyne – astrologai jį vadino „pirmuoju Avino tašku“.

Avino žvaigždynas apima pirmuosius 30 ekliptikos laipsnių. Nuo 30 iki 60 laipsnių yra Jaučio žvaigždynas, nuo 60 iki 90 – Dvyniai ir taip toliau.

Bet senovės astrologams nebuvo žinoma, kad Žemė svyruoja aplink savo ašį 25 800 metų trunkančiu ciklu. Šis svyravimas, vadinamas precesija, yra sukeltos Mėnulio ir Žemės pusiaujinio išsikišimo gravitacinės traukos.

Per du su puse pastarųjų tūkstantmečių pusiaujo ir ekliptikos plokštumų susikirtimo taškas persislinko 36 laipsniais į vakarus - beveik lygiai per dešimtadalį viso Saulės kelio aplink Žemę – ir atsidūrė ties Žuvų bei Vandenio riba.

Tai reiškia, kad visi Zodiako kalendoriuje įvardinti žvaigždynai persislinko dešimtadaliu (arba beveik visu mėnesiu) kelio dangaus skliautu į vakarus.

Todėl, pavyzdžiui, gimusieji tarp kovo 21 ir balandžio 19 d. mano, kad jų Zodiako ženklas yra Avinas, tačiau didžiąją dalį to laiko Saulė būna ne Avino žvaigždyne. Nuo kovo 11 iki balandžio 18 d. ji iš tiesų būna Žuvų žvaigždyne!

Tai koks tikrasis Jūsų Zodiako ženklas?

Žemiau pateiktoje lentelėje nurodytos datos, kada Saulė iš tikrųjų būna astronominiuose Zodiako žvaigždynuose vertinant pagal šiuolaikines žvaigždynų ribas ir atsižvelgus į precesiją (skirtingais metais datos gali truputį skirtis).

Veikiausiai sužinosite, kad, įvertinus precesiją, Jūsų Zodiako ženklas yra kitoks. O jeigu gimėte tarp lapkričio 29 ir gruodžio 17 d., Zodiako ženklo paklaususiems pašnekovams apskritai turėtumėte sakyti, kad esate Gyvatnešis. Ekliptika Gyvatnešio žvaigždyną kerta po Skorpiono.

Susipažinkite su „tikruoju“ Zodiako kalendoriumi, sudarytu pagal dabartinį Saulės judėjimą ir palyginkite jį su datomis, iki šių laikų naudojamomis astrologų:

Ožiaragis

Sausio 20 – vasario 16

Gruodžio 23 – sausio 21

Vandenis

Vasario 16 – kovo 11

Sausio 22 – vasario 20

Žuvys

Kovo 11 – balandžio 18

Vasario 21 – kovo 19

Avinas

Balandžio 18 – gegužės 13

Kovo 20 – balandžio 20

Jautis

Gegužės 13 – birželio 21

Balandžio 21 – gegužės 21

Dvyniai

Birželio 21 – liepos 20

Gegužės 22 – birželio 22

Vėžys

Liepos 20 – rugpjūčio 10

Birželio 23 – liepos 22

Liūtas

Rugpjūčio 10 – rugsėjo 16

Liepos 23 – rugpjūčio 22

Mergelė

Rugsėjo 16 – spalio 30

Rugpjūčio 23 – rugsėjo 22

Svarstyklės

Spalio 30 – lapkričio 23

Rugsėjo 23 – spalio 22

Skorpionas

Lapkričio 23 – lapkričio 29

Spalio 23 – lapkričio 22

Gyvatnešis

Lapkričio 29 – gruodžio 17

Zodiako kalendoriuje nėra

Šaulys

Gruodžio 17 – sausio 20

Lapkričio 23 – gruodžio 22

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:08 Receptai – Patiekalai Receptai lieknėjantiems (šaltekšnio, kiaulpienių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: antsvoris. Ingredientai: šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknų, petražolių vaisių, pankolio, pipirmėtės lapų. šaltekšnio žievės, kiaulpienių šaknys, petražolių vaisiai, pankolis, pipirmėtės la...

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Vaistažolės aterosklerozės gydymui

Aterosklerozė liaudies medicinoje, vaistažolės aterosklerozės gydymui, aterosklerozė, aterosklerozės gydymas, receptai aterosklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau