Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Žmonės » 2015 » Gegužės » 15

Fenomenalių savybių turintys asmenys: slaideriai

Ar kada nors girdėjote apie žmones, šalia kurių genda elektros prietaisai? Tai atrodo, kaip fantastinio filmo scenarijus: tamsiu paros metu kažkas eina gatve ir staiga dingsta elektra. Kai jis dingsta horizonte, šviesos vėl nei iš šio, nei iš to įsijungia. Kartais žmonės nė patys nesupranta, kad turi magiškų galių valdyti elektros prietaisus. Šis reiškinys ypač sustiprėja, kai asmuo yra labai susijaudinęs, laimingas, net tada, kai miega tame pačiame kambaryje su kitais labai stiprios energetikos žmonėmis. Tada telieka tik viena išeitis: giliai kvėpuoti, melstis ir išbandyti įžeminimo metodus.

Fenomenalių savybių turintys asmenys, vadinamieji slaideriai (angl. „SLIders“), negali nešioti laikrodžių, nes vos užsideda, jie iš karto nustoja veikti. Nesvarbu, kiek baterijų būtų pakeista, jie vis tiek pradės veikti tik po kelių dienų. Jie taip pat sukelia laikinus automatinių transporto priemonių žibintų ir generatorių, kompiuterių gedimus. Kai jie šalia, akimirksniu perdega elektros lemputės. Tokiems žmonėms šie nepaprasti gebėjimai ne kelia pasididžiavimą, bet gerokai apkartina gyvenimą. Išvertus iš anglų kalbos, pirmosios šių žmonių grupės pavadinimo raidės „SLI“ arba „Street Light Interference“ reiškia gatvės šviesų sutrikdymo fenomeną. Taigi slaideriai yra tokie žmonės, kurie vien savo buvimu gali išjungti šviesą ir sustabdyti elektros tiekimą.

Visatoje viskas yra energija. Ji teka ne tik oru, bet ir per kietos būsenos gyvus ir negyvus objektus. Žmogaus nervų sistema yra sudaryta iš cheminių junginių ir yra elektros laidininkė. Smegenyse svarbią funkciją atliekantys neuromediatoriai yra ne kas kita, o elektros impulsai. Emociškai susijaudinus nervų sistema „įsijungia“ kaip elektros lemputė. Tačiau daugeliui žmonių tai nesukelia jokių šalutinių poveikių. Tik nedidelei daliai atsiranda nepaprastų gebėjimų. Jie ir taip turi labai didelį elektros krūvį, o susijaudinus jis automatiškai dar labiau sustiprėja, todėl galų gale įvyksta elektros iškrova, sukelianti elektros prietaisų ir įrenginių gedimus.

Įdomu tai, kad tokių gebėjimų turinčiais žmonėmis dažniau ne gimstama, o tampama. Asmenys, kurie buvo ant mirties slenksčio, dažniau išvysto šį gebėjimą negu tie, kurie tokių patirčių neturi. Kiti tokiais tampa po to, kai juos nutrenkia žaibas arba patiria kitą labai stiprų elektros šoką. Dar kiti teigia, kad šis gebėjimas atsirado susidūrus su NSO ir ateiviais. Egzistuoja net tokia teorija, kad tie, kurie praėjusiuose gyvenimuose gyveno kitose planetose, gimsta turėdami kitokį, paprastai didesnį elektros krūvį. Tokie žmonės išsiskiria iš kitų, turi nepaprastų talentų. Gali būti, kad elektros fenomenas atsiranda ir tada, kai su žmogumi nori susisiekti sielos iš anapusinio pasaulio.

Taip likimo apdovanoti žmonės ne tik atiduoda, bet ir patys pasikrauna energija. Paprastai jie jautriau reaguoja į kasdienes situacijas. Pavyzdžiui, fluorescencinė šviesa jiems gali sukelti fizinį skausmą.

Šis fenomenas labai glaudžiai susijęs su jausmais, todėl tokiems žmonėms labai svarbu ieškoti sielos ramybės, mokytis kontroliuoti emocijas, nusiraminti. Jiems naudinga medituoti ir užsiimti joga. Nesenstanti budistų išmintis gali padėti rasti sielos ramybę. Bet kokiu atveju – gebėjimas valdyti elektros prietaisus yra dovana, už kurią reikia dėkoti visatai ir ieškoti būdų, kaip ją galima būtų prasmingai išnaudoti. Mokslininkai šį fenomeną vertina skeptiškai ir mano, kad, jei praėjus gatve, staiga užgęsta visos šviesos, tai greičiausiai visos elektros lemputės yra to paties amžiaus, todėl jos ir degė tiek pat laiko. Tai neva grynas atsitiktinumas. Tačiau ar tikrai pasaulyje yra atsitiktinumų? Tai, ko šiuolaikinis mokslas nesupranta, dažniausiai aiškinama kaip atsitiktinumas. Niekas nenori prisipažinti, kad galbūt už viso to slepiasi šis tas daugiau.

Gatvės lempos netikėtai užgęsta pro jas praeinant. Jums esant šalia elektroniniai laikrodžiai ir kredito kortelės neveikia. Tada jūs slaideris!

Reiškinys, susijęs su gatvės lempomis, yra vadinamas SLI (angl., street lamp interference) ir, tikėtina, yra susijęs su žmogaus psichika. Jis tik dabar pradedamas tirti – ir nors reiškinys iš pirmo žvilgsnio atrodo esąs labai paprastas, gilesnė studija parodo, kad SLI yra sudėtingas procesas, pilnas paradoksų ir prieštaravimų. Žmonės į SLI reaguoja su pajuoka ar nuostaba, tiki arba netiki. SLI pasireiškia įvairiai ir žmonės tai priima skirtingai. Užregistruota šimtai pranešimų apie SLI – ir kai kurie asmenys SLI galėjo sukelti tik trumpo savo gyvenimo tarpsnio metu.

Kiekvienam gali nutikti, kad gatvės lempa šalia jo užgęsta, - bet jei tai pasikartoja gana dažnai (kelis kartus per savaitę), pradedi spėti, kad vyksta kažkas nekasdieniška. Neretai slaideriai paveikia ir kitus elektrinius įtaisus - elektros lemtutės ar TV įsijungia ar išsijungia nieko nedarant, keičiasi garso stiprumas (radijo, TV, magnetofono ir pan.), 

neveikia elektroniniai laikrodžiai, įsijungia elektriniai vaikų žaisliukai, "išprotėja" kompiuteris... Kredito ir panašios kortelės išsimagnetina...

Slaideriai dažnai jautrūs elektronamgnetiniams laukams - jie "pajunta" žaibus, TV spinduliavimą ir net kitų žmonių energetinius laukus. Pavyzdžiui, aš skersai kelio einančius aukštos įtampos elektros pajuntu už kelių šimtų metrų ir visad jaučiu stresą po jais važiuodamas.

SLI, kaip ir kiti panašūs reiškiniai, sunkiai tiriami, nes retai pakartojami laboratorijos sąlygomis. Atrodo, kad tai įvyksta be jokių specialių slaiderio pastangų. Kaip taisyklė, slaideris nesugeba pakartoti tokio reiškinio "pagal užsakymą".

Štai ištraukos iš Dan C. iš Harrogate Jorkšryre (gana tipiškas) paliudijimas: Su SLI ėmiau susidurti 1991-aisiais, kai man buvo 19-a. Naktimis grįždavau iš draugės, po karšto pasimylėjimo jos namuose. Buvo vasara, ankstus rytas ir gana vėsu.... Po kelių mėnesių .... pastebėjau sąlygas, kai atsitikdavo ‚reikalas su lempomis‘. Paprastai tai įvykdavo vėlyvą tamsią naktį, kai būdavo gana vėsu. Ir mano psichinė būsena. Paprastai būdavau nepaprastai pavargęs, ties riba, aplinka nervindavo (tarkim baimė, kad būsiu užpultas) ir, spėju, mano adrenalino lygis būdavo pakilęs. Tai gali paaiškinti, kodėl negalėdavau ‚atlikti‘ stebint draugams, kai būdavau atsipalaidavęs...

Jorgen S. paliudijimas parodo, kad atvira erdvė nėra būtina: Kartą tunelyje važiavau eismo spūstyje (labai lėtai) ir penkios lempos užgęso viena po kita, kai pravažiuodavau po jomis“. Važiavimas spūstyje sustiprina tikėjimą, kad lempų išsijungimas susijęs su juo, o ne kitais.

Spėjama, kad tas reiškinys gali būti kažkaip susijęs su elektros impulsais smegenyse. Visos mūsų mintys ir visa smegenų veikla yra smegenų elektros impulsų pasekmė. Jų stiprumas išmatuotinas žmogaus viduje. Bet gal jie įtakoja ir išorę - kaip koks distancinio valdymo pultas?

Aišku, tai mokslo mįslė. Tačiau kas turi tirti SLI reiškinius? Kas susiję su apšvietimu, yra inžinerijos ar fizikos sritis, tačiau tai, kas sukelia reiškinį, atrodo labiau esą psichikos dalyku. O tiedu turėtų pasitelkti antropologo ir parapsichologo pagalbą, nes jie turi tiesioginės patirties su anomalia elgsena.

SLI nagrinėjanti PEAR laboratorija spėja, kad procesai pasąmonėje gali veikti elektroninius įtaisus. Ir nors SLI nėra sukeliami sąmoningai, dažnai pranešama apie jų padažnėjimą esant didesnėms emocijoms - dažnai kaip "priežastis" pranešimuose nurodomas pyktis ar stresas. Arba labai įtemptai apie kažką mąstant.

SLI tiria ir Richard Wiseman iš Anglijos Berkfordshire universiteto. Jis tikrina ESP su kioskus primenančia sistema vadinamą "Minčių mašina" rinkdamas duomenis įvairiose Anglijos vietovėse.

Reiškinį taip pat aiškinasi Hillary Evans iš ASSAP, kuri sako, kad "tie žmonės yra ganėtinai sveiki ir visai normalūs, - tik turi kažkokią savybę, ... kaip kokią dovaną. Gal tai dovana, kurios jie bevelytų neturėti."

O gal tai tik kai kurių žmonių sugebėjimas įžvelgti dėsningumus "atsitiktinio triukšmo" sraute?O gal kažkas iš „anapus“ bando mums pasakyti, kad pasaulis nėra sudarytas vien iš materijos, o minčių pasaulis ne taip smarkiai nuo jo skiriasi. Tai dvasinis ar antgamtinis reiškinys?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Susijusios naujienos:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2019 laikas 19:24 Receptai – Patiekalai Niekas nesuvokia, kas tai per pyragas be tešlos! Varškės – bananų saldėsis prie arbatos

Išbandęs šį kepinį, niekas nesuvokia, kad jis yra be tešlos! Tai skanus varškės – bananų vyniotinis prie arbatos!

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 14:25 Receptai – Patiekalai Svogūnas laringitui gydyti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: svogūnas, cukrus, vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau