Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Gruodžio » 7

Gydytojai – viena iš trijų pagrindinių mirtingumo priežasčių

Visa ši informacija yra rimto tyrimo, kuris buvo baigtas praėjusių metų gruodį, rezultatas. Tyrimo autorė Barbara Stars iš Higienos ir visuomenės sveikatos mokyklos, pasakoja, kaip JAV sveikatos apsaugos sistema gali pakenkti jūsų sveikatai.

Gydytojai – viena iš trijų pagrindinių mirtingumo priežasčių

Štai tie mirti skaičiai apie sveikos apsaugą (mirčių skaičius per metus):

12 000 – nereikalingos chirurginės operacijos.

700 – klaidingos diagnozės.

20 000 – kitos gydytojų klaidos.

80 000 – infekcijos ligoninėse.

106 000 – mirtinos vaistų vartojimo pasekmės.

225 000 mirčių per metus dėl jatrogeninių priežasčių!

(Jatrogeninis – terminas naudojamas apibūdinant būseną, kurią sukelia gydymas. Pavyzdžiui, koks nors nenumatytas ar neišvengiamai atsirandantis šalutinis efektas)

Daktarė Stars siūlo kelis šių skaičių iššifravimo variantus.

Pirma – didžioji duomenų dalis gauta tiriant hospitalizuotus ligonius.

Antra – šie skaičiai byloja tik apie mirtis ir nekalba apie negatyvias pasekmes, susijusias su invalidumu ar pacientų diskomfortu.

Trečia – „mirčių dėl klaidų“ vertinimai čionai yra žemesni, nei kitose ataskaitose.

Ketvirta – tai suapvalinti skaičiai.

Naudojant aukštesnius rodiklius, mirčių dėl jatrogeninių priežasčių skaičius gali siekti 230 000-284 000 per metus.

Bet kuriuo atveju 225 000 mirčių, kurias sukėlė medikai – tai trečioji pagal dydį mirties priežastis Amerikoje po mirties nuo širdies ligų ir vėžio. Kitame šaltinyje kalbama, kad nuo 4 iki 18 procentų žmonių, kurie yra pastovūs pacientai, patiria negatyvias pasekmes ambulatorinėmis sąlygomis.

116 000 000 – papildomi vizitai pas gydytojus;

77 000 000 – nereikalingi receptai;

17 000 000 – skubūs apsilankymai klinikose dėl rimtų ligų;

8 000 000 – papildomos mirtys;

77 milijardai dolerių – papildomos išlaidos.

Didelė sveikatos apsaugos sistemos kaina mūsų dienomis, panašu, pasiteisina, tačiau geriausi gydymo rezultatai reikalauja dar brangiau kainuojančios priežiūros.

Kelių tyrimų rezultatai rodo, kad 20-30 procentų pacientų visgi negauna reikiamos priežiūros.

Įvairiais vertinimais, nuo 44 000 iki 98 000 pacientų miršta kiekvienais metais dėl medicinos klaidų.

Į tai galima būtų užmerkti akis, jei gerėtų kitų pacientu sveikata, tačiau ar tikrai taip vyksta?

Iš 13 išsivysčiusių šalių pagal neseniai atliktą tyrimą JAV užima 12-ą vietą pagal šešiolika sveikatos rodiklių. Amerikos reitingą, be kita ko, nulėmė tokie rodikliai:

13 vieta – per mažas naujagimių svoris;

13 vieta – neonatalinis ir vaikų mirtingumas;

11 vieta – mirtingumas po gimdymo;

13 vieta – gyvenimo trukmė.

Prastus JAV rodiklius neseniai patvirtino PSO tyrimai, kuriuose buvo panaudoti įvairūs duomenys. JAV atiteko 15 vieta tarp 25 išsivysčiusių šalių.

Egzistuoja nuomonė, kad amerikiečių visuomenė „blogai elgiasi“: rūko, geria ir šalyje didelis smurto laipsnis. Tačiau naujausi duomenys nepatvirtina šių teiginių.

Rūkančių moterų dalis siekia 14% Japonijoje, 41% Danijoje ir 24% Amerikoje – 5 vieta. Vyrai: 26% Švedijoje, 61% Japonijoje ir 28% Amerikoje – 3 vieta.

Amerika užima penktą vietą pagal alkoholinių gėrimų vartojimą.

Amerikoje pakankamai žemas gyvulinių riebalų vartojimas (5 vieta tarp 55-64 metų vyrų iš 20 išsivysčiusių šalių) ir trečia vieta pagal cholesteriną tarp 50-70 metų vyrų iš 13 išsivysčiusių šalių.

Amerika užima antrą vietą po Japonijos pagal magnetinio rezonanso ir kompiuterinės tomografijos naudojimą.

Japonija visgi užima pirmą vietą pagal sveikatą, kai tuo tarpu JAV – vieną iš paskutinių.

Visiškai galimas daiktas, kad aukštas technologijų naudojimo lygis Japonijoje apriboja diagnostikos technologijas ir neatitinka didelio rezultatų apdorojimo greičio, kai Amerikoje diagnostikos technikos naudojimas ir rezultatų apdorojimas leidžia labai greitai paskirti reikalingą gydymą.

Toliau galima pamatyti, kad darbuotojų (gydytojų) ligoninėje Amerikoje yra daugiausia, o Japonija atsidūrė pačioje šio sąrašo pabaigoje.

IŠVADOS

Šita ataskaita tokia neįtikėtina, kad iki šiol nesuprantama, kaip ją galėjo paskelbti toks rimtas žurnalas. Paprastai tokie duomenys nutylimi arba į juos numojama ranka kaip į neegzistuojančius.

Ši statistika puikiausiai liudija, kodėl dabartinė medicinos sistema nebeveikia. Ir ne tik neveikia, bet ir reikalauja skubaus remonto.

Anksčiau esame minėję, kad vaistai yra ketvirtoji pagal svarbą mirties priežastis, o šis tyrimas visiškai aiškiai parodo, kad gydytojai tapo jau trečia priežastimi ir pražudo apie ketvirtį milijono žmonių per metus. Daktarus šioje veikloje lenkia tik vėžys ir širdies ligos.

Japonija, atrodo, jau pripažino, kad technologija – tai puikus dalykas, tačiau jums nebūtina atlikti diagnostiką be paliovos ir nėra būtinybės pereiti tradicinių gydymo kursų. Japonijos sveikatos apsaugos statistika liudija, kad didžioji gydymo dalis slypi netgi ne pačiame gydyme, o rūpinimesi, meilėje ir ligonių priežiūroje namų sąlygomis.

Vaistai, chirurgija ir ligoninės padeda susidoroti su chroniškomis problemomis. Mes turime patys prisiimti atsakomybę už savo sveikatą – tai ir yra raktas. Gera dieta, fiziniai pratimai ir sveikas gyvenimo būdas – svarbiausi sveikimo faktoriai.

Versijos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.09.2018 laikas 10:58 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, profilaktikai
Katarakta liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai kataraktos gydymui, kataraktos gydymas, receptai kataraktai, profilaktikai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip ...

Skaityti daugiau

12.07.2019 laikas 19:15 Receptai – Patiekalai Ilgai ieškojau tokio recepto! Grikių ir pievagrybių kotletai

Gaminame namuose. Grikių ir pievagrybių kotletai. Lietuviški patiekalai tavo namuose. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau