Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 12

Ir vaistiniai augalai gali būti pavojingi

Nemažai žmonių, gydydami net ir sunkias ligas, atsisako gydytis vaistais, teigdami, jog nenori nuodytis cheminėmis medžiagomis, o bando gydytis vien tik natūraliomis priemonėmis ir vaistiniais augalais. Reikia įsidėmėti, kad ir vaistiniai augalai kai kada gali būti žalingi.

Ir vaistiniai augalai gali būti pavojingi

ŽENŠENIŲ ŠAKNYS (Panax)

Pas mus ženšenio šaknys tapo populiarios prieš 50-60 metų, kai apie jas rašė nemažai populiarių mokslinių leidinių.

Kada naudingos?

Kaip stimuliatoriai ženšenių šaknys yra žymiai efektyvesni nei kininės šizandros preparatai. Ženšenio šaknų preparatai žvalina, todėl jie naudingi dirbantiems naktimis. Svarbu, kad ženšenio šaknų preparatai ne taip kaip sintetinės priemonės, nenualina organizmo.

• Ženšenio šaknys turi ir daugiau naudingųjų savybių; jos kraujyje mažina žalingojo cholesterolio ir cukraus lygį, todėl tai svarbu aterosklerozės ir cukrinio diabeto profilaktikai.

• Ženšenio šaknys naudingos sergantiems pradine glaukomos stadija. nes stiprina akis.

• Šie vaistiniai augalai stiprina ir minkština kraujagysles, pagerina vyrų lytinę potenciją ir normalizuoja sumažėjusį kraujospūdį?

Kada pavojingos?

Ženšenio šaknų preparatų negalima vartoti vaikams iki 12 metų, besiskundžiantiems nemiga, pernelyg dirgliems ir sergantiems epilepsija.

• Ženšenio šaknų preparatų negalima vartoti sergantiems hipertenzija ir besiskundžiantiems sutrikusiu širdies ritmu.

• Ženšenio šaknų preparatai skystina kraują, todėl jo preparatų negalima vartoti kartu su širdies ir kraujotakos sistemos ligas, cukrinį diabetą gydančiais ir aukštą kraujospūdį mažinančiais vaistais.

• Jei ženšenio šaknų preparatus vartosite kartu su žvalinančiomis priemonėmis, jie gali sukelti nemigą. galūnių drebėjimą ir galvos skausmus.

• Ženšenio šaknų preparatų negalima vartoti kartu su kofeinu, nes jie sustiprins kofeino poveikį bei sukels padidėjusį dirglumą.

• Ženšenio preparatų negalima vartoti kartu su raminamaisiais vaistais.

DĖMESIO! Jei gydotės vaistiniais augalais ar geriate jų arbatų, apie tai pasakykite savo gydytojui nes daugumos rūšių vaistiniai augalai nedera su vaistais. Nemažai vaistinių augalų negalima vartoti nėščioms moterims, nes nemažai jų yra toksiški vaisiui ir gali skatinti vaisiaus persileidimą ar įgimtas patologijas.

GINKMEDIS (Ginkgo biloba)

Visame pasaulyje ginkmedžiai patenka į pačių populiariausių vaistinių augalų penketuką.

Kada naudingi?

Ginkmedžių lapų ekstrakte yra daugiau nei 40 biologiškai aktyvių medžiagų, kurios minkština kraujagyslių sieneles bei stabdo trombų susidaiymą kraujyje.

• Ginkmedžių preparatai profilaktiškai apsaugo nuo miokardo infarkto ar insulto priepuolių, stabdo aterosklerozės, aritmijos ir astmos progresavimą.

• Ginkmedžių preparatų patariama vartoti besiskundžiantiems silpstančia atmintimi, dažnu galvos svaigimu, ausų ūžesiais, blogėjančia rega ir klausa.

• Ginkmedžių sudėtyje yra organizmo senėjimo procesus stabdančių antioksidantų.

Kada žalingi?

Ginkmedžių preparatų negalima vartoti, jei naudojate kraują skystinančių vaistų, pavyzdžiui, aspirino, nes ir šie vaistiniai augalai taip pat skystina kraują ir apsaugo nuo trombų. Jei ginkmedžių preparatus ir kraują skystinančius vaistus vartosite kartu, tai gali sukelti net ir insulto priepuolį.

• Ginkmedžių preparatų negalima vartoti tiems, kurių laukia chirurginė operacija ir nėščioms moterims.

• Kartu su antidepresantais ginkmedžių preparatai gali pastebimai padidinti kraujospūdį ir net sukelti hipertenzinę krizę.

• Ginkmedžių preparatų negalima vartoti sergantiems epilepsija, nes gali sumažinti nuo epilepsijos priepuolių apsaugančių vaistų poveikį, todėl epilepsijos priepuolių gali padažnėti.

PURPURINĖ EŽIUOLĖ (Echinacea purpurea)

Gydomosios purpurinės ežiuolės savybės labiau pradėtos tirti tik XX amžiuje. Pasak specialistų, bene naudingiausia purpurinės ežiuolės savybė - stiprinti imuninę sistemą.

PURPURINĖ EŽIUOLĖ (Echinacea purpurea)

Kada naudingi?

Purpurinės ežiuolės preparatais patariama gydyti ligas, kurios tampriai susijusios su nusilpusia imunine sistema.

• Purpurinių ežiuolių preparatai naudingi tiems, kam teko patirti chemoterapijos kursus, tiems, kuriems teko vartoti antibiotikus, kurie sirgo
lėtinėmis uždegiminėmis ligomis.

• Purpurinių ežiuolių preparatai naudingi apsinuodijusiems pesticidais, insekticidais, sunkiaisiais metalais.

• Purpurinių ežiuolių preparatai malšina bakterijas ir virusus, padeda gydyti peršalimo ligas, gripą, pūslelinę, stomatitą, ilgai neužgyjančias žaizdas ir tropines opas, odos nudegimus ir pragulas.

• Teigiama, jog purpurinės ežiuolės preparatai ypač veiksmingai padeda gydyti reumatą, poliartritą ir uždegimines ginekologines ligas.
Kada pavojingi?

Purpurines ežiuoles draudžiama vartoti sergantiems autoimuninėmis ligomis: reumatiniu artritu, išsėtine skleroze, leukoze, kai kuriomis skydliaukės ligomis.

• Purpurinių ežiuolių negalima vartoti sergantiems plaučių tuberkulioze.

• Purpurinių ežiuolių negalima vartoti kartu su grybines ligas gydančiais vaistais, nes jų mišinys gali pakenkti kepenims.

VAISTINIS VALERIJONAS (Valeriana officinalis)

Prieš 300 metų vaistiniai valerijonai, kaip gydomieji augalai, buvo įtraukti į daugumos Europos šalių vertingiausių vaistinių augalų knygas.

Kada naudingi?

Liaudies medicinos žinovai vaistinius valerijonus vartoja kaip tonizuojančius ir centrinę nervų sistemą raminančiuosius vaistinius augalus.

• Vaistiniais valerijonais patariama gydyti migreną, stenokardiją, nemigą, skydliaukės, kepenų ir tulžies pūslės ligas bei malšinti virškinamojo trakto spazmus.

Kada pavojingi?

Besigydantiems vaistiniais valerijonais patariama atsisakyti alkoholio, nes alkoholis pernelyg sustiprina vaistinių valerijonų poveikį.

• Jei vaistiniai valerijonai padėjo gydyti nemigą, jų preparatų pernelyg ilgai nevartokite. Kai miegas normalizuosis, vaistinių valerijonų preparatus nustokite vartoti.

Jei vaistinių valerijonų preparatus vartosite ilgiau nei 2-4 mėnesius. vėl gali atsirasti nemiga, kurią teks gydyti žymiai stipresniais vaistais.

• Vaistinių valerijonų negalima vartoti kartu ir su kai kuriais vaistais, pavyzdžiui, su taip vadinamais beta blokatoriais. Tai kelios dešimtys vaistų, kurie vartojami gydant hipertenziją, išeminę širdies ligą ir širdies nepakankamumą.

• Negalima vartoti vaistinių valerijonų iki chirurginės operacijos likus mėnesiui laiko, nes jie sumažina narkozės poveikį.

• Vaistinių valerijonų negalima vartoti kartu su antidepresantais ir paprastosiomis jonažolėmis.

PAPRASTOJI JONAŽOLĖ (Hypericum perforatum)

Paprastosios jonažolės - vieni populiariausių vaistinių augalų pasaulyje, kurių yra bent 200 rūšių. Manoma, kad pas mus auga apie 50 paprastosios jonažolės rūšių.

Kada naudingos?

• Paprastosios jonažolės stabdo kraujavimą, regeneruoja pažeistas ląsteles ir audinius, ramina sudirgusią centrinę nervų sistemą, skatina šlapimo ir tulžies sulčių išsiskyrimą. Paprastosiomis jonažolėmis patariama gydyti žaizdas ir malšinti uždegiminius procesus.

• Paprastųjų jonažolių pagrindu pagamintas antibiotikas imaninas, kuris naikina apie 40 rūšių mikrobų.

• Svarbiausia veiklioji paprastosios jonažolės medžiaga - hipericinas, kuris turi įtakos „džiaugsmo hormono" - serotonino gamybai. Šio hormono poveikis žmogaus organizmui yra švelnesnis nei antidepresantų.

• Paprastosios jonažolės padeda gydyti sezoninius centrinės nervų sistemos sutrikimus ir senatvinę depresiją.

Kada pavojingos?

• Paprastųjų jonažolių preparatais negalima gydytis, kai pakilusi aukšta kūno temperatūra sergantiems hipertenzija gastritu ir skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opalige.

• Vyrams būtina atminti, kad ilgalaikis paprastosios jonažolės vartojimas silpnina lytinę potenciją.

• Gydantis paprastosios jonažolės preparatais reikia atsisakyti alkoholio, kavos, šokolado ir rūkytų maisto produktų, nes toks mišinys gali sukelti migrenos skausmus.

• Paprastosios jonažolės padidina jautrumą ultravioletiniams saulės spinduliams, todėl, išgėrus šių vaistinių augalų preparatų, šviesios odos žmonėms patariama kurį laiką neiti į lauką.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
17.01.2018 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Medaus ir kiaušinių kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymai, Medus, Migdolų arba persikų aliejus, Permalti avižiniai dribsniai.

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 09:53 Receptai – Patiekalai Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Skanių sausainių su šokolado gabaliukais receptas. Gaminame. Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 18:49 Receptai – Patiekalai Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai. Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau