Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 20

Kad inkstai būtų sveiki

Inkstai išvalo nepasisavintus medžiagų apykaitos produktus, palaiko organizmo vidaus pastovumą, padeda reguliuoti arterinį kraujo spaudimą, o sutrikus kepenų veiklai iš dalies atlieka jų funkcijas. Liaudies medicina siūlo daug patarimų, padedančių išvengti inkstų ligų ir palengvinančių jų gydymą.

Kad inkstai būtų sveiki

Inkstų sutrikimo požymiai

Pirmasis apie inkstų galimą inkstų sutrikimą jums pasakys žiedas, kuris staiga pasidarys per mažas. Tai gali būti patinimai, atsiradę dėl sutrikusios inkstų veiklos.

Atkreipkite dėmesį ir į šlapimo spalvą, jei jis tamsiai geltonos arba oranžinės spalvos, nerimauti neverta — išgėrėte mažai skysčių ir dėl padidėjusios šlapimo koncentracijos šlapimas patamsėjo. Tamsiai rudas šlapimas būna segant hepatitu. Jei šlapimas raudonos arba rožinės spalvos, drumstas, gali būti, kad jame yra kraujo, todėl nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Kad inkstai būtų sveiki

* Kad inkstai būtų sveiki, būtina suvartoti pakankamai skysčio, ne mažiau kaip 1,5-2 litrus per dieną. Toks skysčių kiekis reikalingas išsaugoti vandens ir druskų balansą, kuris svarbus ir inkstams, ir visam organizmui. Patartina gerti virintą vandenį, arbatą, pieną, spanguolių ir bruknių sultis. Jie iš organizmo pašalina skysčių perteklių, sumažina šlapimo koncentraciją ir yra puiki akmenligės profilaktika.

* Daugiau judėkite, mankštinkitės, apsirengę tinkamais drabužiais, kad neperšaltumėte ir neperkaistumėte. Fiziniai pratimai pagerina medžiagų apykaitą, inkstai geriau aprūpinami krauju, todėl pagerėja inkstų veikla. Inkstams sveika, jei jūs kartkartėmis pabūsite keturpėsčiomis, pasirėmę alkūnėmis. Ši poza padeda normalizuoti šlapimo nutekėjimą.

* Stenkitės, kad nebūtų užkietėję viduriai, nes sistemingi vidurių užkietėjimai sukelia šlapimtakių spazmus, kurie sutrikdo šlapimo išsiskyrimą. Jei sistemingai užkietėja viduriai, kasdien suvalgykite penkių rūšių daržovių, valgykite kvietinių sėlenų, džiovintų slyvų, raudonųjų burokėlių ir gerkite jų sulčių.

* Gydykitės dantis, nosiaryklės ligas, ypač anginą. Kraujyje esantys ligų sukėlėjai išnešiojami po visą organizmą ir neretai pasilieka inkstuose bei sukelia inkstų ligas.

* Inkstams labai svarbus vitaminas A. Valgykite kuo daugiau daržovių, kuriose yra vitamino A: morkų, saldžiųjų pipirų, šaltalankių, krapų, svogūnų.

* Valgykite daug moliūgų ir melionų, jie skatina šlapimo išsiskyrimą, nedirgina inkstų ir šlapimtakių. Inkstams naudingi obuoliai ir slyvos.

Smėlis ir akmenys inkstuose

Tibeto liaudies gydytojai ištikus inkstų akmenligės priepuoliui pataria 20 minučių pabūti šiltoje vonioje, o po to atsigulti į lovą ir ant skaudamų vietų uždėti karštus kompresus. Patys efektyviausi yra bulvių, išvirtų su lupenomis ir truputį suspaustų, kompresai. Jei šlapinatės su krauju, ant pilvo reikia uždėti pūslę su ledu. Kelis kartus per dieną išgerkite tanino miltelių tirpalo: 1 stiklinei vandens tanino miltelių įdėkite „ant peilio galo“.

Jei akmenis pavyks pašalinti iš organizmo, svarbu nustatyti jų sandarą. Jei akmenys susidarė iš šlapimo skysčio, jums reikia valgyti augalinės kilmės ir pieno produktų. Šiuo atveju negalima valgyti mėsos, ypač inkstų, kepenėlių, liežuvio, kiaulienos, prieskonių, rūgštynių ir špinatų. Jei akmenys susidarė iš kalkių, mažiau valgykite vaisių, žalumynų, pieno produktų, ypač kiaušinių. Negalima gerti ir alkoholinių gėrimų. Gerkite kuo daugiau karšto vandens, daugiau judėkite ir kuo mažiau gulėkite lovoje.

Kad inkstuose nebūtų akmenų

* Kasdien išgerkite po 2 šaukštus alyvų aliejaus.

* Ryte, prieš pusryčius, išgerkite po 30 g ridikų sulčių.

* Gerkite šviežių citrinos sulčių, jos tirpdo akmenis.

* Prieš pusryčius kasdien išgerkite 1 stiklinę beržų sulos.

* Mėnesį kasdien 3 kartus per dieną išgerkite po ketvirtadalį stiklinės šviežių šermukšnio uogų sulčių.

* Tris kartus per dieną gerkite po puse stiklinės raudonųjų serbentų sulčių.

Inkstų valymas

* Ridikai laikomi pačia efektyviausia priemone, gydančia inkstų akmenligę: dideliame ridike išskaptuokite duobutę, į ją įdėkite medaus arba cukraus, jie netrukus ištirpsta ir susimaišo su ridikų sultimis. Tokių sulčių patariama išgerti nuo pusės iki pusantros stiklinės.

* Inkstų akmenligę patariama gydyti erškėtrožės vaisių nuoviru: 1 šaukštą erškėtrožių vaisių užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir pavirkite 10 minučių ant silpnos ugnies, palikite 1 parą nusistovėti, po to nukoškite. Gerkite po ketvirtadalį arba pusę stiklinės 2 kartus per dieną 1-2 savaites. Smulkinti inkstų akmenis į miltelius galima geriant erškėtrožių šaknų nuoviro: 2 šaukštus susmulkintų erškėtrožių šaknų užpilkite 1 stikline vandens, pavirkite 15 minučių ant silpnos ugnies, palikite atvėsti, po to nukoškite. Gerkite šilto nuoviro po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną 1-2 savaites. Smėlis šlapime parodys, kad suskaldyti visi inkstų akmenys. Kad geriau išsivalytų akmenų likučiai, patartina ilgai pavaikščioti. Jei prasidės aštrūs skausmai, patariama 15-30 minučių prieš valgį išgerti pusę stiklinės braškių arba žemuogių sulčių su cukrumi, praskiestų vandeniu.

* Liaudies medicinos žinovai išvalyti inkstus pataria linų sėmenimis: 1 šaukštelį linų sėmenų užpilkite 1 stikline vandens ir užvirkite. Gerkite nuoviro kas 2 valandas po puse stiklinės, galite atskiesti, nes sėmenų nuoviras būna gana tirštas. Kad nuoviras būtų skanesnis, į nuovirą galite įpilti citrinos sulčių. Taip gydykitės 2 dienas.

* Inkstų valymas dirvinio asiūklio antpilu: 1 šaukštelį sauso dirvinio asiūklio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, palikite nusistovėti 20 minučių, po to nukoškite. Antpilą išgerkite ryte, pusvalandį prieš pusryčius. Antpilą gerkite kasdien 2-3 mėnesius. Dirvinis asiūklis minkština akmenis, juos suskaldo į smėlį ir padeda pašalinti iš organizmo.

* Inkstų valymas petražolėmis ir salierais: susmulkinkite 1 kilogramą šviežių petražolių su šaknimis ir 1 didelę salierų šaknį. Į šį mišinį įdėkite 1 kilogramą medaus ir 1 litrą vandens. Mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies ir maišydami užvirkite, po to palikite nusistovėti 3 dienas. Po 3 dienų į šį mišinį įpilkite 1 litrą vandens ir vėl užvirkite ir dar šiltą nukoškite. Gerkite po 3 šaukštus prieš valgį.

Kad inkstai būtų sveiki

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti
Sumušimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai sumušimams gydyti, receptai sumušimams gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

14.06.2019 laikas 22:43 Receptai – Patiekalai Švelnus tortas su varškės kremu, plakta grietinėle ir persikais

Ką šiandiena pas mus prie arbatos? Švelnus, aromatinis, skanus varškės-vaisių pyragas su persikais! Nuostabus desertas, su kuriuo susidoros net virėjas naujokas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau