Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Rugsėjo » 15

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Apmaudu, bet kai kurie žmonės bėgant metams tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą?

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Nuo trečios iki šeštos dešimties – ką reikėtų valgyt kiekvienoje amžiaus grupėje atsidūrusiems žmonėms? Jei visą savo gyvenimą valgėte taip pat, galbūt laikas pakoreguoti asmeninį meniu?
 
Trečia dešimtis (20-29 metų)
 
Pasak akredituoto australų mitybos specialisto Tysono Tripcony, geriausia, ką galėtumėte padaryti, sulaukę 20-ties, tai laikytis taisyklės „2 ir 5“. Tai reiškia, kad kasdien suvartojate 2 porcijas vaisių ir 5 porcijas daržovių.
 
„Įvairūs mitybos specialistai nuolat įkyriai kartoja, kaip svarbu valgyti daržoves, tačiau taip daroma tik dėl to, jog žinoma, kokios svarbios jos yra žmonių trumpalaikei ir ilgalaikei sveikatai“, - teigė Tysonas.
 
Jis taip pat pridūrė, kad šio amžiaus sulaukusiems asmenims dažnai trūksta geležies. Norint to išvengti, patariama į maisto racioną įtraukti geležies turinčius produktus, tokius kaip raudona mėsa arba, jei nemėgstate raudonos mėsos, rinkitės ankštines daržoves, lęšius, sojos pupeles, tofu, vitaminų turinčius pilno grūdo produktus. Juos vartoti reikėtų ne rečiau nei 3 kartus per savaitę.
 
Ketvirta dešimtis (30-39 metų)
 
Šis amžiaus periodas labai svarbus moterims, nes būtent tuomet jos laukiasi vaikų, juos augina.
 
Mitybos specialistas pataria į kasdienį racioną įtraukti pilno grūdo produktus, pavyzdžiui, vitaminų, geležies ir kalcio turinčius pusryčių dribsnius, avižas su riešutais ir įvairiomis sėklomis.
 
Jei esate vyras, šiuo laikotarpiu labai svarbu reguliuoti maisto suvartojimą ir porcijų dydį bei fizinį aktyvumą. Dažniausiai ketvirtą dešimtį perkopę vyrai juda mažiau, nei anksčiau, tad ir dieta turi būti atitinkama. „Padidinkite suvartojamų daržovių kiekį, sumažinkite mėsos ir angliavandenių porcijas. Taip ne tik suvartosite mažiau kalorijų, bet ir išvengsite papildomų kilogramų“, - sakė Tysonas.
 
Penkta ir šešta dešimtys (40-59 metai)
 
Kai perkopiate penktą dešimtį, mityba turi tapt vienu svarbiausiu dalyku gyvenime, nes tai padės išvengti vidurio amžiaus pastambėjimo.
 
„Rinkitės antioksidantų turintį maistą“, - teigė mitybos specialistas. Jis pridūrė, kad šiuo metu valgyti turėtumėte kuo spalvingesnį visų maisto grupių maistą, nes tik taip gausite organizmui reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas.
 
Tikima, kad šio amžiaus sulaukusiems vyrams ir moterims labai naudinga Viduržemio dieta, sumažinanti riziką susirgti medžiagų apykaitos ligomis.
 
Patiekalus gardinkite alyvuogių aliejumi, rinkitės augalinės kilmės produktus, ankštines daržoves, žuvį ir vaisius, ir nepamirškite galvoti apie porcijų dydį, nes gali būti, jog dabar priveikiate suvalgyti tik pusę to, ką valgydavo būdami 20-ties.

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-01-04 laikas 10:18 Receptai Baltymų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Citrinų sulčių.

Skaityti daugiau

2017-10-30 laikas 14:38 Receptai Medetkos gydo širdies, kraujagyslių ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Kraujagyslių ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti vaistinės medetkos žiedai, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

2019-09-22 laikas 14:42 Receptai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-06 laikas 18:08 ‘Privatumo teisės pabaiga Europoje’ – Signal ir AfD įspėja, kad ES pokalbių kontrolė yra žingsnis link visiško stebėjimo
Netrukus ES gali turėti prieigą prie visų nuotraukų, žinučių ir vaizdo įrašų jūsų telefone ar kompiuteryje. Vokietijai atsisakius ilgalaikio pasipriešinimo ES pokalbių kontrolei, pirmaujanti šifruota žinučių programa „Signal“ paskelbė grėsmingą įspėj...

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 17:51 Ar Lietuvos laukiama Ispanijos islamizacijos likimas?
Ispanija yra tik viena iš daugelio Europos šalių, kurios pastaruoju metu patiria religinius ir kultūrinius pokyčius. Ispanijos nacionalistinė partija Vox pažadėjo pakeisti tai, ką ji vadina šalies „islamizacija“, po to, kai nauji vyriausybės duomenys...

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 17:03 Mokslininkai sėkmingai sustabdė senėjimą beždžionėms, naudodami ‘super’ kamienines ląsteles
Remiantis nauju tyrimu, paskelbtu žurnale Cell, Pekino mokslininkai žengė dramatišką žingsnį link neįmanomo – sustabdė senų gyvūnų senėjimą, kad jie vėl taptų biologiškai jauni.

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 07:47 Kraujospūdžio stebėjimas: norma, matavimas ir patarimai širdies sveikatai 2025

Kraujospūdžio stebėjimas namuose padeda anksti aptikti hipertenziją ir palaikyti širdies sveikatą. Sužinokite normą pagal amžių, teisingą matavimą, TOP matuoklius 2025 m., priežastis, simptomus ir 15 natūralių būdų sumažinti spaudimą. Statistika r...

Skaityti daugiau

2025-10-06 laikas 07:29 Gyvybės aura: mokslininkai išmatavo nematomas fotonų emisijas iš gyvų organizmų
Naujausi Kanados mokslininkų tyrimai atskleidė, kad visi gyvi organizmai – nuo pelių iki augalų – skleidžia ultra-silpną fotonų emisiją, vadinamą biophotonais. Ši nematoma šviesa, kylanti iš ląstelių metabolizmo, išnyksta mirus organizmams ir intensy...

Skaityti daugiau