Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 15

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Apmaudu, bet kai kurie žmonės bėgant metams tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą?

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Nuo trečios iki šeštos dešimties – ką reikėtų valgyt kiekvienoje amžiaus grupėje atsidūrusiems žmonėms? Jei visą savo gyvenimą valgėte taip pat, galbūt laikas pakoreguoti asmeninį meniu?
 
Trečia dešimtis (20-29 metų)
 
Pasak akredituoto australų mitybos specialisto Tysono Tripcony, geriausia, ką galėtumėte padaryti, sulaukę 20-ties, tai laikytis taisyklės „2 ir 5“. Tai reiškia, kad kasdien suvartojate 2 porcijas vaisių ir 5 porcijas daržovių.
 
„Įvairūs mitybos specialistai nuolat įkyriai kartoja, kaip svarbu valgyti daržoves, tačiau taip daroma tik dėl to, jog žinoma, kokios svarbios jos yra žmonių trumpalaikei ir ilgalaikei sveikatai“, - teigė Tysonas.
 
Jis taip pat pridūrė, kad šio amžiaus sulaukusiems asmenims dažnai trūksta geležies. Norint to išvengti, patariama į maisto racioną įtraukti geležies turinčius produktus, tokius kaip raudona mėsa arba, jei nemėgstate raudonos mėsos, rinkitės ankštines daržoves, lęšius, sojos pupeles, tofu, vitaminų turinčius pilno grūdo produktus. Juos vartoti reikėtų ne rečiau nei 3 kartus per savaitę.
 
Ketvirta dešimtis (30-39 metų)
 
Šis amžiaus periodas labai svarbus moterims, nes būtent tuomet jos laukiasi vaikų, juos augina.
 
Mitybos specialistas pataria į kasdienį racioną įtraukti pilno grūdo produktus, pavyzdžiui, vitaminų, geležies ir kalcio turinčius pusryčių dribsnius, avižas su riešutais ir įvairiomis sėklomis.
 
Jei esate vyras, šiuo laikotarpiu labai svarbu reguliuoti maisto suvartojimą ir porcijų dydį bei fizinį aktyvumą. Dažniausiai ketvirtą dešimtį perkopę vyrai juda mažiau, nei anksčiau, tad ir dieta turi būti atitinkama. „Padidinkite suvartojamų daržovių kiekį, sumažinkite mėsos ir angliavandenių porcijas. Taip ne tik suvartosite mažiau kalorijų, bet ir išvengsite papildomų kilogramų“, - sakė Tysonas.
 
Penkta ir šešta dešimtys (40-59 metai)
 
Kai perkopiate penktą dešimtį, mityba turi tapt vienu svarbiausiu dalyku gyvenime, nes tai padės išvengti vidurio amžiaus pastambėjimo.
 
„Rinkitės antioksidantų turintį maistą“, - teigė mitybos specialistas. Jis pridūrė, kad šiuo metu valgyti turėtumėte kuo spalvingesnį visų maisto grupių maistą, nes tik taip gausite organizmui reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas.
 
Tikima, kad šio amžiaus sulaukusiems vyrams ir moterims labai naudinga Viduržemio dieta, sumažinanti riziką susirgti medžiagų apykaitos ligomis.
 
Patiekalus gardinkite alyvuogių aliejumi, rinkitės augalinės kilmės produktus, ankštines daržoves, žuvį ir vaisius, ir nepamirškite galvoti apie porcijų dydį, nes gali būti, jog dabar priveikiate suvalgyti tik pusę to, ką valgydavo būdami 20-ties.

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:11 Receptai – Patiekalai Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!

Sumaišome varškę su vanilinu, cukrumi ir kiaušiniais. Paskui dedame manus, grietinę ir kepimo miltelius. Viską permaišome iki vienalytės masės. Dedame tešlą į formeles ir kepame 180-200 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Ata...

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 06:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kosulio

Kosulys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kosulio, kosulys, kosulio gydymas, receptai kosuliui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:17 Poros santykių įtaka bendram kiekvieno žmogaus gyvenimo pasitenkinimui
Parama ir įkvėpimas: sveiki poros santykiai gali suteikti partneriams paramą ir įkvėpimą siekti savo tikslų. Abipusė parama, motyvacija ir supratimas gali padėti įveikti iššūkius ir pasiekti didesnių aukštumų. Lengviau judėti į priekį, kai yra tvirta...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 08:06 Japonijos tyrime nustatyta, kad mRNA injekcijos sukelia vėžį (žiniasklaidos užtemimas)

Naujai paskelbtas Japonijoje atliktas tyrimas patvirtina Jungtinės Karalystės profesoriaus Anguso Dalgleišo (Angus Dalgleish) nuogąstavimus dėl mRNA injekcijų, sukeliančių vėžį. Paskelbus tyrimo išvadas, australų profesorius Ianas Brighthope'a...

Skaityti daugiau