Mėnesio TOP 6
Pagrindinis » Kategorija: Sveikatos patarimai / Liaudies medicina » Peržiūrų: (670) Komentarų: (0) (30.09.2017 - 13:55) Spausdinti

Kodėl reikia valgyti šaltalankių

Šaltalankiai - auksinės uogos. Šaltalankių uogas ir savo spalva, ir sudėtimi galima lyginti su auksu - jų svarba mityboje prilygsta auksui!

Šaltalankiai - auksinės uogos.

Šaltalankių uogos ir jų aliejus vartojami infekcijų profilaktikai, sergant kvėpavimo takų ligomis, regėjimui pagerinti, senėjimo procesams sulėtinti ir bendram organizmo imunitetui stabilizuoti. Labiausiai paplitę dygliuotieji šaltalankiai (Hippophae rhamnoides).

100 g šaltalankių vertė:

•    89 kcal;

•    82,6 % vandens;

•    7,1 g riebalų;

•    3,3 g angliavandenių;

•    1,4 g baltymų.

• Uogos yra labai geras ląstelienos šaltinis-100 g šaltalankių turi apie 6 g ląstelienos. Daugiausia tai vandenyje netirpi celiuliozė, bet yra ir vandenyje tirpių pektinų.

• Šaltalankiuose daug karoteno, iš kurio lengva sintetinti vitaminą A, taip pat kai kurių B grupės vitaminų, vitaminų E ir K. Iš mineralinių medžiagų uogose daugiausia kalio, magnio ir vario.

• Šaltalankių uogos tarp kitų išsiskiria jose esančiomis riebalų rūgštimis. Ir šaltalankių uogų minkštime, ir jų sėklose yra vertingų nesočiųjų riebalų rūgščių. Minkštime yra apie 3-5 proc. riebalų, o sėklose - apie 8-18 proc. Vidutiniškai 100 gramų šaltalankių uogų yra 6-11 proc. riebalų.

• Šaltalankiai - vienas gausiausių vitamino C šaltinių, be to, jų sudėtis apsaugo uogas nuo vitamino C oksidavimosi. 100 g uogų būna apie 600 mg vitamino C (jo gali būti netgi daugiau nei 1000 mg), o tai tikrai reikšminga koncentracija.

• Uogose yra organinių rūgščių: obuolių rūgšties, vyno rūgšties, gintaro rūgšties, kurių sudėtis panaši į superuogų spanguolių.

• Šaltalankiuose esančių flavonoidų spektras toks pat, kaip garsiame dviskiaučiame ginkmedyje (Ginkgo biloba).

! Moksliniai tyrimai apie šaltalankių uogų gebėjimus malšinti simptomus ar gydyti yra prieštaringi, tačiau uogų drąsiai galima valgyti profilaktiškai, o susirgus-kaip papildomą priemonę, padedančią pasveikti.

Dera žinoti. Geriausiai šaltalankių uogose ir iš jų pagamintuose produktuose esančias medžiagas galima išsaugoti uogas užšaldant, o atitirpinus tiesiog suvalgant ar apdorojant be kaitinimo (išspaudžiant sultis) per porą dienų.

reklama
ŽYMĖS: auksinės uogos, sveika mityba, Šaltalankiai, šaltalankių uogos

Pasidalinkite su Paranormal.lt savo naujiena, mintimis, nutikimais! Registruokitės ir rašykite blog‘e. Turite sveikatai veiksmingą receptą, ligos istorija, pasidalinkite savo pasakojimu. Rašykite blog‘e

Jei radote tekste klaidų, išskirkite ją ir paspauskite Ctrl + Enter Sistema Orphus

Griežtai draudžiama PARANORMAL paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu, be nuorodos į PARANORMAL.LT šaltinį.

Facebook komentarai

reklama

Komentarai: (0) Komentuoti gali tik registruoti vartotojai!
avatar


//Medicina, Ligos, Mutacijos, Liaudies medicina » Liaudies medicinos naujienos


Ligos, mutacijos
Candida grybelis žarnyne: kokios dietos laikytis? Kaip ...

Kur kreiptis norint nustatyti Candida albicans žarnyne? Kaip ją gydyti ir kokios dietos laikytis? Dabar vartoju „Nystat...

Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Pienas – sveikatos šaltinis ar ligų sukėlėjas?...

Šiandieną atskleisiu dar vieną mitą apie taip vadinamą labai sveiką ir naudingą produktą - pieną. Jei jūs jį vartojate, galiu ju...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Mokslininkai: šie du ingredientai išgydo net krūties vė...

Ciberžolė ir juodieji pipirai turi daug gydomųjų savybių, tai vieni iš labiausiai naudojamų liaudies medicinos ingredientų. Tači...
Sveikatos patarimai / Liaudies medicina
Gėrimas kuris padės sumažinti sąnarių skausmą ir uždegi...

Geriausias vaistas nuo uždegimo ir sąnarių skausmo! Geriausias būdas kelius išlaikyti sveikus - atlikite kasdien tempimus, pala...