Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 30

Kodėl reikia valgyti šaltalankių

Šaltalankiai - auksinės uogos. Šaltalankių uogas ir savo spalva, ir sudėtimi galima lyginti su auksu - jų svarba mityboje prilygsta auksui!

Šaltalankiai - auksinės uogos.

Šaltalankių uogos ir jų aliejus vartojami infekcijų profilaktikai, sergant kvėpavimo takų ligomis, regėjimui pagerinti, senėjimo procesams sulėtinti ir bendram organizmo imunitetui stabilizuoti. Labiausiai paplitę dygliuotieji šaltalankiai (Hippophae rhamnoides).

100 g šaltalankių vertė:

•    89 kcal;

•    82,6 % vandens;

•    7,1 g riebalų;

•    3,3 g angliavandenių;

•    1,4 g baltymų.

• Uogos yra labai geras ląstelienos šaltinis-100 g šaltalankių turi apie 6 g ląstelienos. Daugiausia tai vandenyje netirpi celiuliozė, bet yra ir vandenyje tirpių pektinų.

• Šaltalankiuose daug karoteno, iš kurio lengva sintetinti vitaminą A, taip pat kai kurių B grupės vitaminų, vitaminų E ir K. Iš mineralinių medžiagų uogose daugiausia kalio, magnio ir vario.

• Šaltalankių uogos tarp kitų išsiskiria jose esančiomis riebalų rūgštimis. Ir šaltalankių uogų minkštime, ir jų sėklose yra vertingų nesočiųjų riebalų rūgščių. Minkštime yra apie 3-5 proc. riebalų, o sėklose - apie 8-18 proc. Vidutiniškai 100 gramų šaltalankių uogų yra 6-11 proc. riebalų.

• Šaltalankiai - vienas gausiausių vitamino C šaltinių, be to, jų sudėtis apsaugo uogas nuo vitamino C oksidavimosi. 100 g uogų būna apie 600 mg vitamino C (jo gali būti netgi daugiau nei 1000 mg), o tai tikrai reikšminga koncentracija.

• Uogose yra organinių rūgščių: obuolių rūgšties, vyno rūgšties, gintaro rūgšties, kurių sudėtis panaši į superuogų spanguolių.

• Šaltalankiuose esančių flavonoidų spektras toks pat, kaip garsiame dviskiaučiame ginkmedyje (Ginkgo biloba).

! Moksliniai tyrimai apie šaltalankių uogų gebėjimus malšinti simptomus ar gydyti yra prieštaringi, tačiau uogų drąsiai galima valgyti profilaktiškai, o susirgus-kaip papildomą priemonę, padedančią pasveikti.

Dera žinoti. Geriausiai šaltalankių uogose ir iš jų pagamintuose produktuose esančias medžiagas galima išsaugoti uogas užšaldant, o atitirpinus tiesiog suvalgant ar apdorojant be kaitinimo (išspaudžiant sultis) per porą dienų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 16:29 Receptai – Patiekalai Trapių žagarėlių receptas
Trapių žagarėlių receptas. Pasigaminkime skanius žagarėlius. Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas.

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 20:11 Receptai – Patiekalai Abrikosų pyragas. Labai skanus ir paprastas receptas
Man šis pyragas vasarą išsigelbėjimas, minimalus laikas paruošimui. Receptas yra labai, išsisaugokite pas save! Aš gaminau su braškėmis, avietėmis, obuoliais, slyvomis, abrikosais, šokoladu ir aguonomis. Apskritai, fantazijai nė...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:23 Receptai – Patiekalai Morkos su pienu gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: morkų, pieno.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau