Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 7

Maisto netoleravimo testas: atlikti turėtų ir visiškai sveiki

Apie 90 proc. žmonių kenčia nuo lėtinės alergijos maistui to nežinodami, todėl maisto netoleravimo testas rekomenduotinas net esant baimei, kad teks atsisakyti mėgstamų produktų. Taip LRT RADIJUI sako gydytoja Jadvyga Kolaitienė. Anot jos, maisto netoleravimo testą atlieka ir nusiskundimų neturintys žmonės, norintys sveikiau gyventi, o ypač jis patartinas sergantiems bronchitu, astma, net depresija.

Maisto netoleravimo testas: atlikti turėtų ir visiškai sveiki

– Kas yra maisto netoleravimo testas ir kam jis reikalingas?

– Didžioji dalis žmonių, apie 90 proc., kenčia nuo lėtinės alergijos maistui patys to nežinodami. Žmogus, suvalgęs netinkamų maisto produktų, po kelių valandų ar net dienų gali pasijusti blogai. Sunku suprasti, kokie maisto produktai sukelia negalavimus, todėl rekomenduotinas toks testas.

– Kokiais negalavimais besiskundžiantys pacientai ateina atlikti maisto netoleravimo testo?

– Džiugu, kad ateina žmonių, kurie tiesiog nori sveikai gyventi. Ateina ir žmonės, kurie dažnai jaučiasi

pavargę, jiems trūksta energijos, sutrinka miegas, vargina galvos skausmai, migrenos priepuoliai. Taip pat ateina ir turintys virškinamojo trakto sutrikimų.

Nemažai pacientų turi antsvorio ir nori jį sureguliuoti. Tarp pacientų nusiskundimų – dažni peršalimai, susilpnėjęs imunitetas, odos ligos. Maisto netoleravimo testą būtų naudinga atlikti žmonėms, sergantiems ir tokiomis ligomis, kaip bronchitas, astma, net depresija. Mityba gali turėti įtakos šių ligų eigai.

– Ar egzistuoja maisto produktų grupės, kurios nėra naudingos daugumai?

– Tai kviečiai, balti miltai ir jų gaminiai. Taip pat pienas, kiaušiniai. Atsiranda vis daugiau gliuteno netoleravimo atvejų.

– Vis daugiau kalbama apie gliuteną ir jo netoleravimą. Ar žmonės tapo jautresni, labiau alergiški?

– Mūsų aplinkoje labai daug toksinų. Maisto produktai gaminami įvairiomis technologijomis. Auginant tiek augalus, tiek gyvūnus naudojamos įvairios medžiagos. Yra naujų javų ir kviečių veislių, prie kurių mūsų organizmas nėra prisitaikęs.

– Ar žmogus gali pats eksperimentuoti, norėdamas atrasti jam kenksmingus produktus? Ar reikia tartis tik su specialistais?

– Manau, kad eksperimentuoti galima, bet tai užims daug laiko, reikės kantrybės. Tikrinant vieną produktą, reikėtų bent dešimčiai dienų jį išmesti iš raciono ir stebėti, ar pasireikš kokios nors reakcijos. Simptomai, pasireiškiantys netoleruojant maisto, pastebimi ne iš karto pavalgius, o po kelių valandų ar dienų. Stengiantis suprasti, koks produktas veikia neigiamai, galima ir apsirikti.

Aplinkiniai kartais gali patarti gerai, tačiau žmonės visiškai skirtingi, tad skirtingi ir jų negalavimai ir ligos. Produktai toleruojami ir netoleruojami skirtingai. Taigi manau, kad testas yra pranašesnis už eksperimentus, jis objektyvus, greitas ir tikslus.

– Ar teko susidurti su pacientais, kurie atliko testą, pakeitė mitybą, pritaikė patarimus ir vis tiek skundėsi negalavimais?

– Tokių atvejų neprisimenu, bet gali būti. Viskas priklauso nuo organizmo būklės. Jei yra žarnyno, kasos, kepenų pakitimų ir reikalingas papildomas gydymas, vien maisto testas problemų gali ir neišspręsti.

Maisto netoleravimo testas: atlikti turėtų ir visiškai sveiki

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau