Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Burtai, Magija » 2017 » Spalio » 9

Mitai ir tiesos: koks kūdikis gims?

Kiekvieną būsimą mamą ir tėtį kamuoja smalsumas, susijęs su pasaulį išvysiančiu vaikeliu. Pavyzdžiui, gims mergaitė ar berniukas, vaikutis bus judrus ar vangus, šnekus ar tylus, panašus į tėvus ar senelius? Prieš kelis šimtmečius vieninteliai informacijos šaltiniai buvo įvairūs burtai ir prietarai, dabar itin dominantys šiuolaikinius žmones. Vieni jais kliaujasi smalsumui patenkinti, kiti – šeimai planuoti. Senoliai tikėjo, kad ne tik nėščiosios pilvo dydis bei forma, bet ir mamos suvalgytas maistas, išvaizda ar vaiko pradėjimo istorija gali lemti atžalos lytį ir ateitį.

Mitai ir tiesos: koks kūdikis gims?

Mergaitė ar berniukas?

Anot senolių, išsiaiškinti, kokios lyties kūdikis gims, labai nesunku – reikia tik atkreipti dėmesį į pakitusius nėščiosios įpročius ir išvaizdą. Jeigu būsimoji mama itin daug valgo, gims berniukas. Senoliai tikėjo, kad per nėštumą pastarieji iš motinų reikalauja daugiau maisto nei mergaitės.

Tai patvirtino Ekseterio ir Oksfordo universitetų mokslininkai. Pasak jų, 11 iš 20 kūdikių, kurių mamos daug valgė, yra vyriškosios lyties. Apie būsimą atžalos lytį galima sužinoti ir pažvelgus į lėkštės turinį. Nėščioji neįsivaizduoja dienos be prieskoniais pagardinto aštraus kepsnio? Tikėtina, kad tokio valgio mėgėjos laukiasi sūnaus, šarminio maisto ir saldumynų – dukros.

Anot mokslininkų, moterys, vaitojančios daug kalcio, vitaminų C, E ir B12, gali susilaukti berniuko. Įrodyta, kad dailiosios lyties atstovės, kurios pusryčiams dažnai valgo grūdus arba itin mėgsta bulvių patiekalus, dažniau pagimdo berniukus. Todėl jei norite sūpuoti mergaitę, bent metus iki nėštumo derėtų vengti pusryčiauti arba mėgautis daržovėmis ir vaisiais.

Jeigu aplinkiniai pažvelgę į moters nugarą gali pasakyti, kad ji laukiasi, tuomet dailiosios lyties atstovė pagimdys mergaitę. Tačiau jei apie moters nėštumą galima pasakyti tik pažvelgus iš priekio, o ji atrodo tarsi kamuolį prarijusi, tuomet gims berniukas. Taip pat manoma, kad dailiosios lyties atstovė pagimdys dukrą, jeigu pažvelgus į ją iš šono pilvas yra aukščiau.

Būsimos atžalos lytį gali padėti atspėti ir nėščiosios išvaizda. Pavyzdžiui, jeigu moteris neatrodo tokia graži, patraukli ir sveika kaip prieš pastojimą, tuomet gims mergaitė. Senoliai tikėjo, kad jos tarsi vagia iš mamų grožį.

 

Kaip atspėti kūdikio lytį?

• Ant virvelės užverto vestuvinio žiedo siūbavimas gali parodyti, kokios lyties vaikelio moteris laukiasi. Žiedą reikia laikyti virš pilvo. Jeigu jis suksis ratu, gims mergaitė, jeigu svyruos pirmyn ir atgal – berniukas.
• Atidžiai pažvelkite į kairę akį. Jeigu joje yra kraujagyslių, kurios primena V raidę arba išsišakojimus, tuomet gims mergaitė.
• Jeigu būsimoji mama miega ant kairio šono, sulauks sūnaus, jei ant dešinio – dukros.
• Norint susilaukti dukros, reikia mylėtis prieš moters ovuliaciją.
• Norite mergaitės? Mylėkitės prie radiatoriaus.
• Anot mokslininkų, jeigu moteris per nėštumą dažnai nerimauja, šeimoje krykštaus dukra.
• Jeigu gydytojas užfiksuoja 140-160 vaisiaus širdies dūžių per minutę, tuomet gims mergaitė, jeigu 120-140, -berniukas.

Ko būsimoji mama negali daryti?

Senoliai šeimos pagausėjimo laukiančiai šeimai patardavo, kaip elgtis, kad vaikas gimtų sveikas. Smalsu? Štai ką ir šiomis dienomis galite išgirsti.

• Nedera žiūrėti pro rakto skylutę, nes kūdikis bus žvairas.
• Jeigu nėščioji išsigando, negalima liestis prie pilvo, nes būtent toje vietoje kūdikis turės dėmę arba didelį apgamą.
• Vogti negarbinga ir negražu, ypač nėščiosioms. Tikima, kad jei mama paims svetimą daiktą, kūdikis gims be rankos.
• Manoma, kad drabužiai, perkami dar negimusiam kūdikiui, jam neatitenka. Juose apsigyvena piktosios dvasios arba vaikas gali gimti su negalia.

Vaikų nužiūrėjimas

• Tikima, kad gimusį mažylį svetimiems žmonėms galima parodyti tik po 1-3 mėnesių.
• Prieš išeinant svečiams tėvai ant grindų turėtų paberti saują druskos.
• Jeigu kūdikis neramus ir daug verkia, mama turėtų atbula ranka nušluostyti jam veidą.
• Nepatariama mažylio nuotraukų kelti į socialinius tinklus, kad pikto linkintys arba apkalbantys žmonės jam nepakenktų.
• Nuo apkalbų saugo į drabužėlius įsegtas žiogelis.
• Jeigu aplinkiniai giria vaiko grožį, patartina ant rankytės užrišti juodą siūlą, kad blogi žodžiai jam nepakenktų.
• Įtariate, kad mažylį nužiūrėjo? Jį padės apsaugoti tujų arba bijūnų nuoviras.
• Jeigu kūdikis irzlus, jo veidą tris kartus prieš laikrodžio rodyklę derėtų nuvalyti sudrėkinta medžiagos skiaute.
• Nepatariama leisti bučiuoti naujagimio, nes jis ne tik gali užsikrėsti įvairiomis ligomis, bet ir ilgai nekalbėti.
• Vaikų iki metų plaukų nepatariama trumpinti, nes jis nebus protingas. Nėščiosios taip pat neturėtų kirpti plaukų, nes sutrumpins vaiko gyvenimą.
• Kai mažyliui iškrinta pirmas dantis, jį reikia sudeginti. Taip išnyks blogis, slypintis vaiko kūne.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.11.2019 laikas 16:06 Receptai – Patiekalai Kiaulienos kotletai su džiūvėsėliais
Batono riekeles užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, kad išmirktų. Kiaulieną ir svogūnus pjaustome taip, kad tilptų į mėsmalę. Kiaulieną, svogūnus ir nuspaustas batono riekeles praleidžiame per mėsmalę. Gautą faršą pas...

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 17:46 Receptai – Patiekalai Kopūstų kotletai norintiems lieknėti be mėsos

Kopūstų kotletai receptas. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. ...

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau