- 08.09.2017
- 5.0 Reitingas
- 4615 Peržiūros
- Komentarai
Prancūzijos pietinėje dalyje, netoli nuo Kanų, vienuolyno griuvėsiuose buvo rasta didžiojo pranašautojo Mišelio Nostradamo knyga. Joje jis atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis.
Šis paslaptingas žmogus, išpranašavo istorinius ateities įvykius, pavyzdžiui, Napoleono iškilimą ir žlugimą, Hitlerio atėjimą į valdžią, komunistų režimą Rusijoje, atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis. Mokslininkai tikina, kad jo kulinarijos receptų rankraščiuose glūdi sveiko gyvenimo paslaptys.
Ką padiktavo arkangelas Gabrielius
Nuostabus rankraštis atsirado prieš 400metų. „Nostradamas tikino, kad jis buvo rašomas, diktuojant arkangelui Gabrieliui, - sako amerikiečių gydytojas Franklinas Ovensas. – Mes visada manėme, jog jis pranašauja tik niūrius įvykius, kurie laukia žmonijos ir planetos, bet mokslininkas, pasirodo, užsiiminėjo ir daugeliu kitų dalykų“.
„Nostradamas puikiai žinojo, kad egzistuoja laisvieji radikalai – medžiagos, kurios pamažu mus nuodija, - nurodo anglų dietologas Brentas Maliganas. – Jis taip pat suprato pražūtingą stresų poveikį, vitaminų ir mineralinių medžiagų naudą, o tai nebuvo žinoma jo gyvenamojo meto gydytojams.
Ką siūlo Nostradamas
Aiškiaregys siūlė valgyti daugiau česnakų, kitų daržovių ir vaisių, mažiau mėsos. Ir tai tuo laikotarpiu, kai patiekalai, pagaminti iš jautienos, buvo itin vertinami, ypač tarp pasiturinčių žmonių.
Štai sąrašas produktų, kurie, Nostradamo nuomone, padeda išlaikyti gerą sveikatą ir pailginti gyvenimą: česnakai, svogūnai, avižos, miežiai, pipirai, žuvys, kopūstai, morkos, brokoliai, spanguolės, obuoliai ir greipfrutai.
Norint išvengti ligų...
Norint išvengti ligų arba nuo jų išsivaduoti, į maisto racioną būtina įtraukti atitinkamus produktus.
Nuo artrito padeda sardinės, upėtakiai.
Nuo astmos – maistas, kuriame gausu pipirų, česnakų, svogūnų, garstyčių ir krienų.
Plinkant į galvos odą du kartus per dieną reikia įtrinti alijošiaus sulčių.
Vėžio profilaktikai naudingi brokoliai, špinatai, Briuselio ir paprastieji kopūstai.
Sumažinti cholesterino kiekį kraujyje leidžia avižiniai dribsniai, avižų košė ir pupelės.
Kovoti su diabetu padeda arachisų riešutai, sojos pupelės, kriaušės, obuoliai ir baltosios pupelės.
Širdies ligos gydomos, valgant žuvį, česnakus, imbierą, melionus, grybus, alyvų aliejų, svogūnus.
Kraujospūdį mažina avižiniai dribsniai, daug ląstelienos turintys vaisiai ir daržovės.
Nostradamo receptų knyga
O štai keletas patiekalų iš Nostradamo receptų knygos. Kai kurie jų komponentai, tiesa, dietologų yra pakeisti, atsižvelgiant į tai, ką galima realiai šiais laikais įsigyti parduotuvėse. Šių patiekalų gydomoji galia nuo to nei kiek nenukenčia.
Provanso pomidorai
Du dideli pomidorai, trys česnako skiltelės, vienas puodelis kvietinės duonos trupinių, vienas valgomasis šaukštas šviežių, smulkiai sukapotų petražolių, viena maža galvelė smulkiai supjaustyto svogūno, trys valgomieji šaukštai alyvų aliejaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 300 laipsnių temperatūros. Perpjaukite pomidorus į dvi dalis horizontaliai. Sumaišykite duonos trupinius, česnaką, petražoles ir svogūnus. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų. Gautą mišinį uždėkite ant pomidorų puselių. Vieną valgomąjį šaukštą alyvų aliejaus įpilkite į puodą ir sudėkite pomidorus ( mišiniu aukštyn ). Alyvų aliejaus likučius užpilkite ant pomidorų ir šaukite į orkaitę 15 – 20 minučių. Galima valgyti juos tiek šaltus, tiek karštus.
Raudonieji kopūstai su obuoliais
Šiam patiekalui reikia: vienos raudonojo kopūsto galvelės, 60 gramų sviesto, vieno vidutinio dydžio svogūno, vieno didelio obuolio, dviejų valgomųjų šaukštų cukraus, pusės valgomojo šaukšto sumaltų gvazdikėlių, vienos citrinos sulčių, dviejų valgomųjų šaukštų razinų be kauliukų, 120 gramų raudonojo vyno.
Supjaustykite kopūstus. Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūnus. Sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį, gvazdikėlius, razinas, supilkite citrinos sultis ir dešimt ar šiek tiek daugiau minučių patroškinkite, kol obuolys taps minkštas. Tada suberkite kopūstus, įpilkite vyno ir troškinkite maždaug pusę valandos, kol kopūstai suminkštės. Šį patiekalą dera valgyti karštą.
Ratatoliai
Komponentai: keturi valgomieji šaukštai alyvų aliejaus, vienas supjaustytas pomidoras, dvi – trys didelės supjaustytos svogūnų galvutės, dvi česnako skiltelės, 400 gramų baklažanų, trys saldieji pipirai ( žalias, geltonas ir raudonas ), 400 gramų aguročių.
Ant lėtos ugnies puode įkaitinkite aliejų. Iš pradžių sudėkite pomidorus, paskui svogūnus, česnakus, baklažanus, aguročius ir pipirus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Patiekalas valgomas karštas.
Desertas iš apelsino ir morkų
Reikia: 400 gramų smulkiai supjaustytų morkų, vieno skiltelėmis supjaustyto apelsino, vieno apelsino sulčių, vieno valgomojo šaukšto cinamono, dviejų valgomųjų šaukštų citrinos sulčių, vieno šaukšto cukraus, aštuonių gabalėliais supjaustytų datulių.
Morkas ir apelsinus sumaišykite su cinamonu, cukrumi, apelsinų ir citrinų sultimis. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite į šaldytuvą. Prieš valgant šiek tiek nupilkite susikaupusį skystį ir apibarstykite desertą datulių gabalėliais.
Paprastos salotos
Reikia: vienos salotų gūželės, trijų didelių supjaustytų pomidorų, vienos mažos supjaustytos svogūno galvutės, vienos smulkiai sukapotos česnako skiltelės, 60 gramų alyvų aliejaus, 30 gramų vandens, 150 gramų acto.
Supjaustykite salotų gūžę į aštuonias dalis ir sudėkite į salotinę. Tada sudėkite pomidorus ir svogūną. Sumaišykite aliejų, vandenį, actą bei česnaką ir šiuo mišiniu užpilkite daržoves.
Inf. šaltinis: pasveikpats.lt
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau