Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 2

Riešutai – kelias į ilgesnį gyvenimą

Daug žmonių, norinčių numesti svorio, išbraukia riešutus i savo mitybos raciono. Ir visai be reikalo – riešutai daugeliu atveju gali padėti numesti svorio ir išsaugoti ilgaamžiškumą. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas. 

Riešutai – kelias į ilgesnį gyvenimą

Riešutų nauda – neišmatuojama. „Harvardo universitete 30 metų buvo vykdomi tyrimai, po kurių paaiškėjo, kad žmonės, kurie mažiausiai 7 kartus per savaitę suvalgydavo po 1 nedidelę saujelę riešutų, mirdavo vėliau. Ne mažiau kaip 5 kartus per savaitę valgomi riešutai sumažino mirties riziką dėl širdies ligų [...]. Tyrimas buvo ne be trūkumų, bet bendrą vaizdą susidaryti galima“, – tvirtina gydytojas. 

Jo teigimu, daugumos riešutų sandarą galima prilyginti tobulos mitybos planui. Sveikieji riebalai turi sudaryti didžiausią paros kalorijų kiekį, vidutinę dozę – aukštos kokybės baltymai ir mažas kiekis daržovinių angliavandenių. 

„Kadangi mes įpratę daug ir dažnai valgyti, pagrindinį kiekį energijos gauname degindami cukrų, t. y. – tų atsargoje esančių riebalų mes nedeginame. Beje, dėl to mes grietai išalkstame“, – aiškina A. Unikauskas. 

Jeigu būtume įpratę maitintis taip, kad degintume savo kūne esančius riebalus, sukauptus kaip atsargas, dažnai nejaustume net alkio jausmo. Dėl šios priežasties būtina nedaržovinius pakeisti sveikaisiais riebalais, o riešutai – jų šaltinis. 

„Tačiau ne visi riešutai – vienodi. Pvz., žemės riešutai – net ne riešutai, jie daugiau ankštiniai augalai, kaip pupos, juose gausu omega 6 riebiųjų rūgščių. Tai nėra gerai, jie dažnai gali būti užteršti kancerogeniniu pelėsiu ir pesticidais“, – tvirtina A. Unikauskas. 

Gydytojas rekomenduoja neapsiriboti viena konkrečia riešutų rūšimi, mat visos jos turi skirtingų reikiamų medžiagų. 

Makadamijos turi daug vitamino B1, magnio, mangano, sveikųjų mono nesočiųjų riebalų. „Sveiki riebalai nedidina cholesterolio kiekio kraujyje, juos valgyti sveika“, – pažymi gydytojas. 

Plačiau apie riešutus – „Klauskite daktaro“ reportaže.

Riešutai – kelias į ilgesnį gyvenimą

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Obuolių pyragas dėl kurio visi kraustosi iš proto

Gardaus obuolių pyrago receptas. Dar šiltas obuolių pyragas gali būti patiekiamas su ledais.  Skanaus!

Skaityti daugiau

30.07.2019 laikas 19:36 Receptai – Patiekalai Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Gaminame namuose. Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu. Šiek tiek pakepinus dedame nuplautus špinatų lapus ir kepiname dar kelias minutes vis pamaišant. Pilame grietinėlę, beriame Parmezano sūrį, išmaišome, sudedame į keptuvę laši...

Skaityti daugiau

30.04.2020 laikas 08:58 Receptai – Patiekalai Labai Skanus Karamelinis Obuolių Pyragas
Nors šis karamelinis obuolių pyragas ir yra karališkai atrodantis, bet jį tikrai nėra sunku pasigaminti. Karamelinis obuolių pyragas - labai gardus patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau