Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2015 » Gegužės » 20

Sukurtos elektroninės atminties ląstelės

Mokslininkams pavyko sukurti mažą ilgalaikės atminties ląstelę, kuri gali tiek apdoroti, tiek saugoti informaciją tuo pat metu – visai kaip žmogaus smegenys. Tai yra viena pirmųjų tokio tipo elektroninės atminties ląstelių ir labai svarbus žingsnis siekiant sukurti bionines smegenis.

Mokslininkų sukurta ląstelė, kuri yra 10 tūkst. kartų plonesnė už žmogaus plauką, atveria galimybes apdoroti ir kaupti kur kas didesnį kiekį duomenų nei anksčiau, tačiau mokslininkams dar didesnį jaudulį kelia tai, kad ji turi „atmintinių“ gebėjimų, rašo Sciencealert.com.

Tai reiškia, kad elektroninė ląstelė gali išlaikyti atmintį, o jos elgesį lemia anksčiau išmokta informacija. Dabartiniai duomenų kaupimo įrenginiai to padaryti negali.

„Tai yra panašiausia į smegenis sukurta sistema su atmintimi, kuri kaupia ir saugo analoginę informaciją ir sukauptą informaciją geba atrinkti“, – pranešime spaudai cituojamas projekto vadovas Sharathas Sriramas iš RMIT universiteto Australijoje. – Žmogaus smegenys yra itin sudėtingas analoginis kompiuteris. Jo evoliucija paremta ankstesnėmis patirtimis ir iki šiol jo funkcionalumas negalėjo būti atgamintas su skaitmeninėmis technologijoms.“

Elektroninės ląstelės dabar jau egzistuojančius atminties elementus papildo dar vienu aspektu. Dabartiniai atminties elementai, kuriuos naudojame įprastiniuose įrenginiuose, kaip USB raktai, gali kaupti informaciją iš dvinario skaičiaus ( 0 arba 1) vienu metu.

Skirtumus tarp senų ir naujų elektroninių ląstelių mokslininkai parodo pasitelkdami palyginimą su šviesa: vienu atveju šviesa gali būti tik įjungta ir išjungta, o antruoju leidžia gauti, pavyzdžiui, pritemusią šviesą ir visą skirtingą šviesos diapazoną.

Tyrime, kuris išspausdintas „Advanced Functional Materials“, mokslininkai aiškina, kad el. ląstelės yra pagamintos iš funkcinio oksido medžiagos itin plonos plėvelės formos.

Medžiagą mokslininkai sukūrė praėjusias metais ir pademonstravo, kad ji buvo efektyvi. Tačiau dabar jie kontroliuojamus defektus įdiegė į plėvelę, o tai leido kaupti atmintį iš ankstesnių įvykių.

Visa tai reiškia, kad tokia ląstelė vieną dieną gali būti panaudota dirbtinei sistemai, kuri mėgdžiotų neįprastas žmogaus smegenų funkcijas, sukurti. Dirbtinio intelekto ir pažangios kompiuterijos privalumai, kurie gali būti pasiekti su dirbtinėmis ląstelėmis, yra aiškūs, tačiau mokslininkai teigia, kad bioninės smegenys galėtų pasitarnauti ieškant vaistų nuo tokių ligų kaip Alzhaimeris ar Parkinsonas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.10.2019 laikas 21:23 Receptai – Patiekalai Magišką Desertas Jorkšyro Keksas. Receptas

Šį magišką desertą verta pradėti gaminti jau iš vakaro. Pradžiai dėk arbatžoles į gilų indą ir užpilk verdančiu vandeniu. Palaikyk 20 min, paskui perkošk ir palik tik skystį. Paskui įpilk viskio, uždenk maistine plėvele ir pali...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 10:36 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (alavijas, beržas, liepa)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: medėjančio alavijo lapai, beržo pumpurai, liepos žiedai, medus, alyvuogės.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau