Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2024 » Rugpjūčio » 14

8 Priežastys, Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Pusryčiuose

8 Priežastys, Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Pusryčiuose

Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Kasdieniuose Pusryčiuose?

Pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, ir mitybos specialistai rekomenduoja juos pradėti su avižine koše. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl avižiniai dribsniai turėtų tapti jūsų kasdienio raciono dalimi.

1. Pagerina odos būklę

Avižos yra puikus pasirinkimas odos ligų, tokių kaip egzema ir dermatitas, gydymui. Jos yra turtingos vitaminų ir maistinių medžiagų, tokių kaip cinkas, geležis, manganas ir magnis, kurie padeda atjauninti odą, sumažinti uždegimą ir pagerinti kraujotaką.

2. Skatina raumenų augimą

Avižiniai dribsniai suteikia 15% kasdienių baltymų poreikio, kartu su vitaminais E ir antioksidantais, kurie padeda raumenims augti greičiau.

3. Daug antioksidantų

Avižose gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su odos uždegimu ir aukštu kraujo spaudimu. Beta gliukanas, esantis avižose, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o kartu su apelsinų sultimis sustiprina antioksidacinį poveikį.

4. Padidina energiją

Avižiniai dribsniai yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis ilgalaikę energiją ir padedantis išvengti alkio jausmo.

5. Padeda numesti svorį

Kasdienis avižinių dribsnių vartojimas gali pagerinti medžiagų apykaitą ir padėti kontroliuoti apetitą, taip prisidedant prie svorio metimo.

6. Sumažina cholesterolio kiekį

Beta gliukanas, esantis avižose, padeda sumažinti „blogą“ cholesterolį ir trigliceridų kiekį kraujyje, taip apsaugodamas nuo širdies ligų.

7. Mažina širdies ligų riziką

Avižose esantys sveiki riebalai ir antioksidantai padeda palaikyti širdies sveikatą ir sumažina laisvųjų radikalų pažeidimų tikimybę.

8. Gerina virškinimą

Ekspertai rekomenduoja vartoti 25-35 gramus skaidulų per dieną, o avižiniai dribsniai yra puikus šaltinis, padedantis išlaikyti gerą virškinimą.

Štai keli skanūs avižinių dribsnių receptai pusryčiams:

### 1. Klasikiniai avižiniai dribsniai

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- Šiek tiek druskos
- Medus arba klevų sirupas (pagal skonį)
- Šviežios uogos arba vaisiai (pvz., bananai, obuoliai)

Paruošimas:

1. Užvirkite vandenį arba pieną su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir sumažinkite ugnį.
3. Virkite apie 5-7 minutes, kol dribsniai suminkštės.
4. Patiekite su medumi ir šviežiais vaisiais.

### 2. Avižiniai dribsniai su bananais ir žemės riešutų sviestu

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai pieno arba vandens
- 1 bananas (supjaustytas)
- 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
- Cinamonas (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Įmaišykite supjaustytą bananą, žemės riešutų sviestą ir cinamoną.
4. Patiekite šiltus.

### 3. Avižiniai dribsniai su obuoliais ir cinamonu

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- 1 obuolys (supjaustytas)
- 1 šaukštas cinamono
- Medus arba klevų sirupas (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite vandenį arba pieną su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5 minutes.
3. Įmaišykite supjaustytą obuolį ir cinamoną, virkite dar 2-3 minutes.
4. Patiekite su medumi.

### 4. Avižiniai dribsniai su jogurtu ir uogomis

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 1 puodelis pieno arba vandens
- 1 puodelis graikiško jogurto
- Šviežios uogos (pvz., mėlynės, braškės)
- Medus (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Patiekite su jogurtu, uogomis ir medumi.

### 5. Avižiniai dribsniai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- 1/4 puodelio džiovintų vaisių (pvz., razinų, džiovintų abrikosų)
- 1/4 puodelio riešutų (pvz., migdolų, graikinių riešutų)
- Medus (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Įmaišykite džiovintus vaisius ir riešutus.
4. Patiekite su medumi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1 Anonymously • 07:19, 2024-08-14
Avižiniai dribsniai – tai ne tik skanūs, bet ir itin maistingi pusryčiai!  Ar
žinojote, kad jie gali padėti pagerinti jūsų energijos lygį ir netgi
prisidėti prie geresnės nuotaikos? Pasidalinkite savo mėgstamais
avižinių dribsnių receptais komentaruose! Koks jūsų mėgstamiausias
priedas – vaisiai, riešutai ar galbūt kažkas netikėto? Kviečiame
diskutuoti ir dalintis idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-06-16 laikas 07:30 Receptai Receptas, Kaip Paruošti Moliūgus Žiemai

Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika.

Skaityti daugiau

2017-11-15 laikas 11:13 Receptai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

2018-08-28 laikas 07:21 Receptai Vaistažolių mišiniai esant radikulito skausmams gydymui

Radikulitas liaudies medicinoje, Radikulitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo radikulito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau