Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2024 » Rugpjūčio » 14

8 Priežastys, Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Pusryčiuose

8 Priežastys, Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Pusryčiuose

Kodėl Avižiniai Dribsniai Turėtų Būti Jūsų Kasdieniuose Pusryčiuose?

Pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, ir mitybos specialistai rekomenduoja juos pradėti su avižine koše. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl avižiniai dribsniai turėtų tapti jūsų kasdienio raciono dalimi.

1. Pagerina odos būklę

Avižos yra puikus pasirinkimas odos ligų, tokių kaip egzema ir dermatitas, gydymui. Jos yra turtingos vitaminų ir maistinių medžiagų, tokių kaip cinkas, geležis, manganas ir magnis, kurie padeda atjauninti odą, sumažinti uždegimą ir pagerinti kraujotaką.

2. Skatina raumenų augimą

Avižiniai dribsniai suteikia 15% kasdienių baltymų poreikio, kartu su vitaminais E ir antioksidantais, kurie padeda raumenims augti greičiau.

3. Daug antioksidantų

Avižose gausu antioksidantų, kurie padeda kovoti su odos uždegimu ir aukštu kraujo spaudimu. Beta gliukanas, esantis avižose, padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o kartu su apelsinų sultimis sustiprina antioksidacinį poveikį.

4. Padidina energiją

Avižiniai dribsniai yra puikus angliavandenių šaltinis, suteikiantis ilgalaikę energiją ir padedantis išvengti alkio jausmo.

5. Padeda numesti svorį

Kasdienis avižinių dribsnių vartojimas gali pagerinti medžiagų apykaitą ir padėti kontroliuoti apetitą, taip prisidedant prie svorio metimo.

6. Sumažina cholesterolio kiekį

Beta gliukanas, esantis avižose, padeda sumažinti „blogą“ cholesterolį ir trigliceridų kiekį kraujyje, taip apsaugodamas nuo širdies ligų.

7. Mažina širdies ligų riziką

Avižose esantys sveiki riebalai ir antioksidantai padeda palaikyti širdies sveikatą ir sumažina laisvųjų radikalų pažeidimų tikimybę.

8. Gerina virškinimą

Ekspertai rekomenduoja vartoti 25-35 gramus skaidulų per dieną, o avižiniai dribsniai yra puikus šaltinis, padedantis išlaikyti gerą virškinimą.

Štai keli skanūs avižinių dribsnių receptai pusryčiams:

### 1. Klasikiniai avižiniai dribsniai

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- Šiek tiek druskos
- Medus arba klevų sirupas (pagal skonį)
- Šviežios uogos arba vaisiai (pvz., bananai, obuoliai)

Paruošimas:

1. Užvirkite vandenį arba pieną su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir sumažinkite ugnį.
3. Virkite apie 5-7 minutes, kol dribsniai suminkštės.
4. Patiekite su medumi ir šviežiais vaisiais.

### 2. Avižiniai dribsniai su bananais ir žemės riešutų sviestu

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai pieno arba vandens
- 1 bananas (supjaustytas)
- 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
- Cinamonas (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Įmaišykite supjaustytą bananą, žemės riešutų sviestą ir cinamoną.
4. Patiekite šiltus.

### 3. Avižiniai dribsniai su obuoliais ir cinamonu

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- 1 obuolys (supjaustytas)
- 1 šaukštas cinamono
- Medus arba klevų sirupas (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite vandenį arba pieną su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5 minutes.
3. Įmaišykite supjaustytą obuolį ir cinamoną, virkite dar 2-3 minutes.
4. Patiekite su medumi.

### 4. Avižiniai dribsniai su jogurtu ir uogomis

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 1 puodelis pieno arba vandens
- 1 puodelis graikiško jogurto
- Šviežios uogos (pvz., mėlynės, braškės)
- Medus (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Patiekite su jogurtu, uogomis ir medumi.

### 5. Avižiniai dribsniai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Ingredientai:

- 1 puodelis avižinių dribsnių
- 2 puodeliai vandens arba pieno
- 1/4 puodelio džiovintų vaisių (pvz., razinų, džiovintų abrikosų)
- 1/4 puodelio riešutų (pvz., migdolų, graikinių riešutų)
- Medus (pagal skonį)

Paruošimas:

1. Užvirkite pieną arba vandenį su druska.
2. Įpilkite avižinius dribsnius ir virkite 5-7 minutes.
3. Įmaišykite džiovintus vaisius ir riešutus.
4. Patiekite su medumi.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

avatar
0
1 Anonymously • 07:19, 2024-08-14
Avižiniai dribsniai – tai ne tik skanūs, bet ir itin maistingi pusryčiai!  Ar
žinojote, kad jie gali padėti pagerinti jūsų energijos lygį ir netgi
prisidėti prie geresnės nuotaikos? Pasidalinkite savo mėgstamais
avižinių dribsnių receptais komentaruose! Koks jūsų mėgstamiausias
priedas – vaisiai, riešutai ar galbūt kažkas netikėto? Kviečiame
diskutuoti ir dalintis idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2018-08-24 laikas 09:43 Receptai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

2020-12-12 laikas 23:07 Receptai Pieninio šokolado keksiukai su morenginiais besmegeniais

Jau labai greitai palydėsime Senuosius ir tikriausiai kaip niekada džiugiai (dėl pandemijos) pasitiksime naujuosius. Būkime kaip niekada optimistai ir tikėkimės, kad kiti metai bus daug geresni. Tokia proga rekomenduoju išbandy...

Skaityti daugiau

2020-02-23 laikas 13:39 Receptai Pyragas „Auksinis Marmuras“ (Be Miltų Ir Manų)
Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50 min. Gatavą pyragą pilnai ataušiname formoje, po to taip pat formoje dedame į šaldytuvą 2-3 val. Degustuojame šaltą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-23 laikas 17:01 Paprasčiausias būdas išvengti venų išsiplėtimo
Rekomenduojama šią padėtį užimti mažiausiai du kartus per dieną 2–3 minutes ar ilgiau, kad padidintumėte savo kūno energijos tonusą ir atsipalaiduotumėte

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 12:02 Atskleistos Tutankhamono kapo sunaikinimo priežastys
Mokslininkai nustatė veiksnius, prisidėjusius prie garsiojo Egipto faraono Tutankhamono kapo, esančio Karalių slėnyje, sunaikinimo. Tyrimo rezultatai paskelbti mokslo leidinyje „npj Heritage Science“.

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:39 Mokslininkai įvardino gyvūną, turintį didžiausią chromosomų skaičių Žemėje
Šis nedidelis drugelis turėjo 229 chromosomų poras, o daugelis artimų rūšių turi tik 23–24 poras. Mokslininkai iš Sengerio instituto (Didžioji Britanija) ir Evoliucijos biologijos instituto Barselonoje (Ispanija) nustatė, kad taip atsitiko dėl to, ka...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:33 Atrasta nauja nuodingų varlių rūšis su unikaliu «klyksmu»
Peru ir Brazilijos pasienyje aprašyta nauja miniatiūrinė nuodingų varlių rūšis iš Ranitomeya genties. Ji skleidžia unikalų klyksmą, sudarytą iš labai greitų, pasikartojančių garso signalų serijos. Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Zootaxa“....

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:30 Kodėl laikas su amžiumi bėga greičiau: mokslininkai pateikė atsakymą
Visi pastebime, kad su metais laikas tarsi pagreitėja: metai praeina vis greičiau ir greičiau. Pasirodo, šio neįprasto reiškinio priežastis slypi mūsų smegenų veiklos ypatumuose.

Skaityti daugiau