Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 18

Gydytojų patarimai, kaip jie saugosi nuo vėžio ligų

Vėžys yra viena dažniausių mirties priežasčių visame pasaulyje. Ir nors medicina labai pažengė kai kurių vėžio rūšių gydymo srityje, reikia įdėti dar labai daug darbo.

Gydytojų patarimai, kaip jie saugosi nuo vėžio ligų

Todėl geriausia, ką galite padaryti, tai užsiimti šios ligos prevencija – mažinti susirgimo vėžiu riziką.

Tinklapiui sciencepunch.com rašantis Robertas Mishovskis pateikia gydytojų ir mokslininkų patarimus, kaip jie vengia šios mirtinos ligos. Vienas atsakymas yra akivaizdus – nerūkykite. Bet yra dar 10 būdų, kuriuos propaguoja ekspertai, norėdami apsisaugoti nuo vėžio.

1 patarimas. Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Jūsų oda – tai organas, labiausiai linkęs „pasigauti“ vėžį. Kiekvieną rytą dermatologas, Pensilvanijos universiteto medicinos mokslų daktaras Joseph'as Sobanko naudoja plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės (SPF 30), kurio sudėtyje yra cinko arba titano dioksido. Išsivalęs dantis ir susišukavęs, jis užsimerkia ir tolygiai pasipurškia veidą apsaugine priemone.

2 patarimas. Sveikai maitinkitės

Mityba, kupina daržovių, ląstelienos ir omega-3 padeda sumažinti uždegimus ir kovoti su vėžiu. Medicinos mokslų daktaras, gimdos kaklelio vėžio onkologas Philippe'as Spiessas valgo, kaip jis pats sako, galingą pusryčių lavašą su kiaušiniais.

Vyras keptuvėje pakaitina ¼ stiklinės šaldytų špinatų ir sumaišo su kiaušiniu bei 200 ml (stikline) kiaušinio baltymo. Pagaminta masė keliauja į viso grūdo kviečių lavašą, pabarstoma žiupsneliu sūrio, įdedama trečdalis avokado ir valgomasis šaukštas aštraus padažo.

3 patarimas. Mažomis dozėmis vartokite aspiriną

Aspirinas ne tik numalšina galvos skausmą ir slopina širdies priepuolį; jis taip pat pažaboja žarnyno uždegimą. Filosofijos daktaras, Konektikuto sveikatos mokslų universiteto Žarnyno vėžio prevencijos programos direktorius Danielis Rosenbergas visiems giriasi, kad kasdien vartoja po 81 mg aspirino.

Prieš pradėdami tai daryti, turėtumėte pasikonsultuoti su savo gydytoju, nes aspirinas skystina kraują ir mažina krešėjimą, todėl kai kurie žmonės rizikuoja nukraujuoti.

„Jei jūsų gydytojas neprieštarauja, jums tikrai vertėtų pabandyti“, – sako D.Rosenbergas. Žurnale „Annals of Internal Medicine“ publikuotoje tyrimo apžvalgoje buvo rašoma, kad žmonės, bent metus kasdien vartoję po 75–1200 mg aspirino, sumažino riziką per ateinančius 20 metų mirti nuo vėžio.

4 patarimas. Pamirškite plastiką

Kalifornijos universiteto San Fransiske urologijos profesorė, mokslų daktarė June Chan pietus į darbą gaminasi pati, tačiau pakuoja juos ne į plastikines dėžutes, kurių sudėtyje gali būti kancerogeninių medžiagų. Salotas (lapinis kopūstas, fetos sūris, moliūgų sėklos, razinos) ji susideda į nedidelį stiklainį.

5 patarimas. Prakaituokite nuo 75 iki 150 minučių

Klivlando klinikos Vėžio instituto onkologo, medicinos mokslų daktaro Keith'o McCrae darbo valandos labai ilgos, tačiau vyras sugeba treniruotis 6 kartus per savaitę. Jam patinka važinėti dviračiu: 40–50 km – darbo dienomis, savaitgaliais vyras nuvažiuoja daugiau.

„JAMA Internal Medicine“ tyrimas parodė, kad žmonės, kurie per savaitę aktyviai treniruojasi pusantros ar dvi su puse valandos vidutiniu aktyvumu, 31 proc. sumažino tikimybę mirti nuo vėžio, palyginti su tais, kurie nesitreniravo. Fizinis aktyvumas padeda suvaldyti uždegimą ir galbūt sumažina vėžio riziką.

6 patarimas. Stiprinkite odą

„Memorial Sloan Kettering“ vėžio centro dermatologas, medicinos mokslų daktaras Anthony Rossi kiekvieną rytą su maistu ir vandeniu vartoja nikotinamidą. Tai vitamino B3 forma, galinti sumažinti tam tikrų odos vėžio rūšių formavimąsi. Ši medžiaga mažina ląstelių pažeidimus, kuriuos sukelia UV spinduliai (tačiau turite nepamiršti naudoti ir apsauginio kremo nuo saulės). Prieš pradėdami vartoti naują papildą, nepamirškite pasikonsultuoti su savo gydytoju.

7 patarimas. Valgykite riešutus

Kai „Dana Farber“ vėžio instituto onkologas, medicinos mokslų daktaras Matthew Yurgelunui nori užkąsti, jis valgo migdolus arba pistacijas.

„Tai puikus būdas numalšinti alkį ir neužkandžiauti riebiu ar saldžiu maistu, galinčiu paskatinti svorio augimą ir nutukimo sukeliamas ligas, tokias kaip vėžys“, – sako vyras.

Nacionalinių sveikatos institutų tyrimas parodė, kad rūkaliai, užkandžiaujantys riešutais, sumažino plaučių vėžio riziką; taip nutiko greičiausiai dėl to, kad riešutai mažina oksidacinį stresą, siejamą su rūkymu. Kasdien valgykite po 20–24 riešutus.

8 patarimas. Valgykite žuvį

Kalifornijos universiteto Los Andžele urologas, medicinos mokslų daktaras Christopheris Saigalas valgo žuvį, o mėsos ne. Įprasti jo pietūs yra lašišos filė su rudaisiais ryžiais ir daržovėmis. Bandykite taip pietauti du kartus per savaitę.

„Savo pacientams sakau, kad širdžiai naudingas maistas siejamas su mažesne prostatos vėžio išsivystymo rizika ir mažesne diagnozuoto prostatos vėžio progresavimo rizika“, – pasakoja dr. Ch.Saigalas. Be to, Jungtinės Karalystės tyrimo apžvalga raudoną ir apdorotą mėsą susiejo su kolorektaliniu vėžiu.

9 patarimas. Nusiraminkite

Chroniškas stresas maitina vėžį. Štai jums urologo, medicinos mokslų daktaro Nelsono Bennetto penkiolikos minučių receptas: užsidarykite duris, išsijunkite telefoną ir pasėdėkite. Giliai įkvėpkite per nosį ir iškvėpkite per burną. Kartokite 10 kartų.

10 patarimas. Pradėkite dieną žaliai

Žalioji arbata kupina antioksidantų. „Northwestern Medicine Kishwaukee“ ligoninės onkologas, osteopatas Alanas Wanas žaliąją arbatą geria kiekvieną rytą. 2016-ųjų tyrimas parodė, kad Mao Feng žalioji arbata turi daugiausia antioksidantų.

Gydytojų patarimai, kaip jie saugosi nuo vėžio ligų

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.09.2018 laikas 14:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo valymui

Organizmo valymas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo valymui, receptai organizmo valymui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, k...

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai miežio gydymui
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Miežis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai miežio gydymui, receptai nuo miežio, miežio gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradi...

Skaityti daugiau

14.12.2017 laikas 15:20 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (rugiagėlių, beržo, petražolių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: rugiagėlių žiedų, beržo pumpurų, petražolių vaisių, trapiojo pupalaiškio, debesylo šaknies, meškauogės lapų

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau